Ακολουθήστε μας:

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ - ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ν. Πιερίας: Κόμβος επικοινωνίας, ανάπτυξης και αναψυχής

Η Πιερία, κομβικό σημείο επικοινωνίας Βορρά-Νότου και Ελλάδας-Ευρώπης, διασχίζεται από το εθνικό οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το οικονομικό και διοικητικό κέντρο της Β. Ελλάδας, την Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα με την πλεονεκτική γεωστρατηγική της θέση, η Πιερία συνδυάζει μια σειρά από άλλα μοναδικά χαρίσματα όπως είναι ο Όλυμπος, το παγκόσμιο αυτό μνημείο φυσικής κληρονομιάς και σύμβολο ανά τους αιώνες, τα 76 χιλιόμετρα ακτών της με τις καταγάλανες θάλασσες, τα Πιέρια και το χιονοδρομικό κέντρο, τους πλούσιους αρχαιολογικούς της χώρους, τους παραδοσιακούς οικισμούς και τα φυσικά λιμάνια της.

Ο τουρισμός, η γεωργία, οι μεταφορές και οι μικρομεσαίες  επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της Πιερικής οικονομίας. Σήμερα, ο νομός μας καλείται να συνδέσει το παρελθόν και το παρόν του με το μέλλον. Στον 21ο αιώνα, η Πιερική οικονομία αναπροσαρμόζεται, αλλάζει και εκσυγχρονίζεται, ώστε όχι μόνο να επιβιώσει στο παγκοσμιοποιημένο και έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον, αλλά να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο καινοτομώντας.

Αυτό το στοίχημα με το μέλλον και την ανάπτυξη η Πιερία το διεκδικεί.

Τοπικοί φορείς αλλά και Κυβερνητικοί παράγοντες οφείλουν να στρέψουν το βλέμμα τους στην ανάπτυξη της περιφέρειας δημιουργώντας τις απαραίτητες συνθήκες για την ισόρροπη ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων προς όφελος όλων μας.

Το Δ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, το οποίο άρχισε να σχεδιάζεται, είναι μοναδική ευκαιρία για την εφαρμογή ανάλογων προγραμμάτων σε όλη τη χώρα. Η Πιερική οικονομία είναι αναγκαίο τα επόμενα χρόνια να ενισχύσει τις παραγωγικές της ικανότητες και να στηρίξει την ανταγωνιστικότητά της στην καινοτομία, τεχνολογική αναβάθμιση και στην επιχειρηματικότητα σε νέους, ανταγωνιστικούς τομείς.

Το δικό μας όραμά είναι να αναδείξουμε το Επιμελητήριο Πιερίας σε πυρήνα διεργασιών, προβληματισμού και ανάπτυξης, σ΄ ένα δυναμικό μηχανισμό στήριξης της οικονομικής δραστηριότητας στο νομό μας.

Μέσα από την ανάπτυξη της Περιφέρειας κερδίζουμε όλοι, κερδίζει η Ελλάδα μας. 

 

Με εκτίμηση

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου

 

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πιερίας

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ

Διεύθυνση: 28ης Οκτωβρίου 9,
Τ. Κ. 60134, ΚΑΤΕΡΙΝΗ
info@champier.gr
Τηλ.: + 30 23510 23211
Φαξ: +30 23510 25124

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή:
07:30 – 15:30

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΚΟΙΝΟΥ

Δευτέρα έως Παρασκευή:
07:30 – 14:30

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

© 2019 Επιμελητήριο Πιερίας     Web Design & Development SGA.GR