Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Διερευνιτικές επαφές Γερμανικού Τραπεζικού Ομίλου στην Πιερία

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου πραγματοποίησαν ο project manager της Τράπεζας Finanzgruppe Sparkassenstiftung Fur internationale Kooperation, δρ. Jurgen Engel, ο αν. Διευθυντής του Παραρτήματος Β. Ελλάδος του Ελληνο-Γερμανικού Επιμελητηρίου κ. Οδυσσέας Αθανασιάδης και η συνεργάτιδα κα Χατζηλιάδου. Ο εκπρόσωπος του τραπεζικού ομίλου ζήτησε τις συμβουλές του κ. Χατζηχριστοδούλου αναφορικά με την κατάσταση της επιχειρηματικότητας στην περιοχή, καθώς και τη γνώμη του για τις προοπτικές ίδρυσης και λειτουργίας πιλοτικά ενός εκ των δύο τραπεζικών καταστημάτων του εν λόγω γερμανικού τραπεζικού ομίλου στην Ελλάδα. 

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου με απόλυτο ρεαλισμό εξέθεσε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πιερίας, ανέπτυξε τα υπέρ και τα κατά της χρηματοοικονομικής κατάστασης στην τρέχουσα περίοδο στη χώρα και έκανε τις απαραίτητες ερωτήσεις στον κ. Engel, ώστε να γίνουν αντιληπτές από την πλευρά μας οι ανάγκες και οι προθέσεις του εγχειρήματος. Μάλιστα, υπενθύμισε την πρόταση που κατέθεσε πανελλαδικά στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή, για τη μετεξέλιξη των Επιμελητηρίων και σε οργανισμό που θα χορηγεί μικροπιστώσεις.

 Ο κ. Engel ανέπτυξε την κεντρική ιδέα του τραπεζικού ομίλου που εκπροσωπεί επισημαίνοντας ότι στους στόχους είναι η ίδρυση δύο καταστημάτων αρχικά, ένα στη Βόρεια Ελλάδα και ένα στην Πελοπόννησο. Στόχος είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας προκειμένου έλληνες επενδυτές (ελληνικά κεφάλαια) να έχουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του πιστωτικού συνεταιρισμού. Ακολούθως, συνεκτιμώντας και τις προτάσεις του Επιμελητηρίου Πιερίας ζήτησε την ανανέωση της συνεργασίας με μια ακόμη συνάντηση στο πολύ άμεσο μέλλον. 

Ο κ. Αθανασιάδης από την πλευρά του επικεντρώθηκε στην αξία του εγχειρήματος και στις προσπάθειες που κατεβλήθησαν στο να διαφανούν τα δεδομένα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πιερίας που συνδυάζει τόσο τριτογενή όσο και πρωτογενή τομέα, δύο παραγωγικούς τομείς που ενδιαφέρουν την τράπεζα στο ξεκίνημά της.

Προηγούμενο Σύσκεψη για την Τουριστική Προβολή της Πιερίας

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας