Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Χαιρετισμός Προέδρου Επιμελητηρίου Πιερίας

ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ν. Πιερίας: Κόμβος επικοινωνίας, ανάπτυξης και αναψυχής

Η Πιερία, κομβικό σημείο επικοινωνίας Βορρά-Νότου και Ελλάδας-Ευρώπης, διασχίζεται από το εθνικό οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το οικονομικό και διοικητικό κέντρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα με την πλεονεκτική γεωστρατηγική της θέση, η Πιερία συνδυάζει μια σειρά από άλλα μοναδικά χαρίσματα όπως είναι ο Όλυμπος, το παγκόσμιο αυτό μνημείο φυσικής κληρονομιάς και σύμβολο ανά τους αιώνες, τα 76 χιλιόμετρα ακτών της με τις καταγάλανες θάλασσες, τα Πιέρια Όρη και το χιονοδρομικό κέντρο, τους πλούσιους αρχαιολογικούς της χώρους, τους παραδοσιακούς οικισμούς και τα φυσικά λιμάνια της.

Ο τουρισμός, η γεωργία, οι μεταφορές και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της Πιερικής οικονομίας. Σήμερα, ο νομός μας καλείται να συνδέσει το παρελθόν και το παρόν του με το μέλλον. Στον 21ο αιώνα, η Πιερική οικονομία αναπροσαρμόζεται, αλλάζει και εκσυγχρονίζεται, ώστε όχι μόνο να επιβιώσει στο παγκοσμιοποιημένο και έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον, αλλά να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο καινοτομώντας.

Αυτό το στοίχημα με το μέλλον και την ανάπτυξη η Πιερία το διεκδικεί.

Τοπικοί φορείς αλλά και Κυβερνητικοί παράγοντες οφείλουν να στρέψουν το βλέμμα τους στην ανάπτυξη της περιφέρειας δημιουργώντας τις απαραίτητες συνθήκες για την ισόρροπη ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων προς όφελος όλων μας.

Η Πιερική οικονομία είναι αναγκαίο τα επόμενα χρόνια να ενισχύσει τις παραγωγικές της ικανότητες και να στηρίξει την ανταγωνιστικότητά της στην καινοτομία, τεχνολογική αναβάθμιση και στην επιχειρηματικότητα σε νέους, ανταγωνιστικούς τομείς.

Το δικό μας όραμα είναι να αναδείξουμε το Επιμελητήριο Πιερίας σε πυρήνα διεργασιών, προβληματισμού και ανάπτυξης, σ’ ένα δυναμικό μηχανισμό στήριξης της οικονομικής δραστηριότητας στο νομό μας.

Μέσα από την ανάπτυξη της Περιφέρειας κερδίζουμε όλοι,
κερδίζει η Ελλάδα μας.

Ακολουθήστε μας

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας