Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Εκατοντάδες κεριά στην Κατερίνη στη μνήμη των θυμάτων τρομοκρατίας του Παρισιού

Εκατοντάδες πολίτες της Πιερίας συμμετείχαν στην ειρηνική συγκέντρωση και διαμαρτυρία ενάντια σε κάθε είδους τρομοκρατικές ενέργειες, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, 20 Νοεμβρίου 2015, στο κέντρο της Κατερίνης, όπου κυμάτιζαν τα χρώματα της Γαλλικής και της Ελληνικής σημαίας.

Εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, φορέων, σωματείων και απλοί πολίτες συμμετείχαν στην εκδήλωση ανάβοντας ένα κερί κάτω από το άγαλμα της Ελευθερίας, στη μνήμη των εκατόν τριάντα  ψυχών που χάθηκαν στο Παρίσι από την τυφλή βία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προηγήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κατερίνης, αμέσως μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλική πρωτεύουσα, τα μέλη του οποίου αποφάσισαν ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος το οποίο και αναγνώστηκε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης.

Καταδικάζουμε την τρομοκρατία. Νικάμε το φόβο. Δε θα αφήσουμε να επικρατήσει η τυφλή βία, από όπου και αν προέρχεται. Οι καρδιές και οι σκέψεις όλων μας βρίσκονται αυτές τις ώρες μαζί με τους πολίτες της Γαλλίας”.

Σύντομα μηνύματα συμπαράστασης απεύθυναν ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο βουλευτής Πιερίας Αστέριος Καστόρης, ενώ μήνυμα συμπαράστασης έστειλε από το Βόλο όπου εκπροσωπούσε την Α.Θ.Π. Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα, Γεώργιος.

Ευχαριστήρια επιστολή για αυτήν την πρωτοβουλία, απέστειλαν τόσο ο Γάλλος Πρόξενος στη ΘεσσαλονίκηChristophe Le Rigoleur, τόσο ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα Christophe Chantepy, στο οποίο αναφέρεται:  

Εξ ονόματός μου και στο όνομα του συνόλου των συναδέλφων μου στην πρεσβεία, σας ευχαριστώ θερμά για το μήνυμα υποστήριξης και φιλίας προς τη Γαλλία.  Η δική σας εκδήλωση αλληλεγγύης μαρτυρεί άλλη μια φορά την ζωντάνια των δεσμών που ενώνουν τις χώρες μας.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας της 14ης Νοεμβρίου 2015, οι τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν στη Γαλλία στρέφονται κατά των αξιών που υπερασπιζόμαστε σΆολόκληρο τον κόσμο. Οι αξίες της ελευθερίας, της αδελφοσύνης και της δημοκρατίας είναι οικουμενικές και η Γαλλία, όπως και η Ελλάδα συνδέονται ιδιαίτερα με αυτές. 

Τις συγκεκριμένες ανθρώπινες αξίες οφείλουμε να τις υπερασπιζόμαστε συνεχώς στη Γαλλία, στην Ευρώπη και σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Τη μάχη αυτήν πρέπει να την δώσουμε παραμένοντας ενωμένοι, χωρίς να υποκύπτουμε στις σειρήνες της διχόνοιας.  Είναι δική μας ευθύνη να τιμήσουμε τη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας.

Άλλη μια φορά, ευχαριστώ για τη δική σας μαρτυρία αλληλεγγύης.

 

Christophe Chantepy

Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα

Προηγούμενο Δήμος Δίου-Ολύμπου – Προμήθεια Ηλεκτρολογικού-Μηχανολογικού εξοπλισμού των αρδευτικών-υδρευτικών γεωτρήσεων για την Δ.Ε. Δίου

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας