Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Εκδήλωση – Συζήτηση για τις Μεταρρυθμίσεις, την Απασχόληση και την Ανάπτυξη – όλη η αλήθεια σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, 1 Απρ. 2015, 18.00

“Μεταρρυθμίσεις-Απασχόληση – Ανάπτυξη: όλη η αλήθεια σύμφωνα με τα νέα δεδομένα” είναι το θέμα της εκδήλωσης που συνδιοργανώνουν το Επιμελητήριο Πιερίας και το Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής & Δημόσιας Διακυβέρνησης του Ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015, στις 18.00, στην Αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου (28ης Οκτωβρίου 9).

Η εκδήλωση-ανοιχτή συζήτηση αναμένεται να εξελιχθεί σε έναν πρακτικό διάλογο διακεκριμένων τεχνοκρατών με τους παραγωγικούς φορείς και τους πολίτες για τα προβλήματα, τους στόχους, τα εργαλεία και τις συλλογικές δράσεις που μπορούν να βοηθήσουν τόσο για την έξοδο από την κρίση, όσο και την είσοδο σε πορεία ουσιαστικής ανάπτυξης. Στο διάλογο αυτό καλούνται να λάβουν μέρος ναυτικοί, έμποροι, επιχειρηματίες, γιατροί, δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί, φαρμακοποιοί, δημόσιοι υπάλληλοι, φοιτητές, οικονομολόγοι και γενικά κάθε πολίτης που ενδιαφέρεται για το μέλλον του τόπου.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας . Ηλία Χατζηχριστοδούλου που θα απευθύνει έναν σύντομο χαιρετισμό.  Ομιλητές θα είναι οι κ. Ταξιάρχης Σαρδέλης, Ειδικός Σύμβουλος του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης-Στρατηγός (ε.α.) με θέμα Μεταρρυθμίσεις: Αδυναμίες και Ενδεδειγμένες Δράσεις και  κ. Γιάννος Γραμματίδης, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης του Ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα Προϋποθέσεις Ανάπτυξης. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΗΛΙΑΣΟ Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου δήλωσε: «με αφορμή αυτή την εκδήλωση ανοίγουμε ένα ιδιαίτερα νευραλγικό θέμα για την ανάπτυξη, που δεν είναι άλλο από το κρίσιμο ζήτημα της απασχόλησης στη χώρα μας. Η ανεργία που μαστίζει την Ελλάδα εδώ και χρόνια και έχει φθάσει στα άκρα εξαιτίας της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που βιώνουμε, είναι ένα ζήτημα που πρέπει να το δούμε κατάματα ώστε να στραφούμε σε επιλογές για τη διεξοδική επίλυσή του. Οι μεταρρυθμίσεις που αφορούν την απασχόληση και την ανάπτυξη είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αυτής της εκδήλωσης και προσκαλούμε τον κάθε επιχειρηματία και πολίτη αυτού του τόπου να δώσει το παρών και να συμμετέχει ενεργά σΆ έναν γόνιμο διάλογο». 

ΓΙΑΝΝΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΔΗΣΟ Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής & Δημόσιας Διακυβέρνησης, κ. Γ. Γραμματίδης, ανέφερε: «ο διάλογος με τους πολίτες αποτελεί εργαλείο για την ενημέρωσή τους για τα μεγάλα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η χώρα. Σκοπός της είναι να βοηθήσει στο ξεκαθάρισμα της θολής εικόνας, που επικρατεί σε σχέση με την πορεία της οικονομίας, να επισημάνει τις αδυναμίες και τους τρόπους αντιμετώπισής τους, να δώσει πρακτικές λύσεις και να βοηθήσει στο άνοιγμα  μιας συζήτησης στην κοινωνία, η οποία έχει ανάγκη συσπείρωσης και ελπίδας. Ανάμεσα στα θέματα επιλέχθηκε και η απασχόληση γιατί είναι το σημαντικότερο εργαλείο για την ανάπτυξη, ενώ παράλληλα, το αντίθετό της που είναι η ανεργία είναι η μεγάλη πληγή της χώρας που, πέρα από το να ταλαιπωρεί και να διαλύει οικογένειες, οδηγεί τους νέους μας  σε μια σύγχρονη μετανάστευση και στερεί τη χώρα από εκείνο το δυναμικό, στο οποίο θα έπρεπε να στηρίζει το μέλλον της».

Την Πρόσκληση και το Πρόγραμμα της ημερίδας θα τα βρείτε εδώ.

Σχετικά Αρχεία:

Προηγούμενο Σεμινάριο “Επαγγελματική Ικανότητα Οδηγού Οχημάτων Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων (ADR)”, Επιμελητήριο Πιερίας, 29 Μαρ. 2015

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας