Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Ενημερωτική συνάντηση για το “1ο Ελληνορωσικό Επιχειρηματικό Forum”

– Η διείσδυση στη Ρωσική αγορά και οι επενδύσεις σε ελληνικές επιχειρήσεις από Ρώσους οι βασικοί στόχοι

– Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: Συνδιοργανώνουμε το Φόρουμ με στόχο την εξωστρέφεια των Πιερικών επιχειρήσεων 

Η ενημέρωση των επιχειρηματιών σχετικά με τη διοργάνωση του 1ου Ελληνορωσικού Επιχειρηματικού Φόρουμ, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη, ήταν το θέμα της ημερίδας που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 20 Φεβρουαρίου 2013 στο Επιμελητήριο Πιερίας. Περισσότεροι από 40 επιχειρηματίες συμμετείχαν στη συνάντηση δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για την προώθηση εξαγωγών των προϊόντων τους και των υπηρεσιών τους στη Ρωσική αγορά.

Την παρουσίαση των δράσεων που θα καλύψει το Φόρουμ ανέλαβε ο κ. Κλεόβουλος Αλεξιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνορωσικού κέντρου «Ερμής» και Διευθυντής της εταιρείας Συμβούλων Επιχειρήσεων ALPHAPLAN. 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου υπογράμμισε πως η συμμετοχή του Επιμελητηρίου στο Ελληνορωσικό Φόρουμ εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του Επιμελητήριου προς την κατεύθυνση της εξωστρέφειας και της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, που αποτελούν και το μεγάλο στοίχημα του 2013. «Η Ρωσία αποτελεί μια δύσκολη και ιδιόμορφη αγορά, όπου μεμονωμένες προσπάθειες εξαγωγών έχουν ελάχιστες πιθανότητες να επιτύχουν. ΓιΆ αυτόν ακριβώς το λόγο ενώσαμε τις δυνάμεις μας σΆ αυτή την προσπάθεια προκειμένου να φέρουμε σε πέρας με επιτυχία το εγχείρημα του Ελληνορωσικού Φόρουμ. Πρέπει ωστόσο να τονίσω πως από την πλευρά των επιχειρηματιών απαιτείται μια εξαιρετικά σοβαρή προπαρασκευή, όπως μια οργανωμένη ιστοσελίδα της επιχείρησης και τα απαραίτητα έντυπα και folders», διευκρίνισε ο κ. Χατζηχριστοδούλου.

Από την πλευρά του ο κ. Αλεξιάδης ενημέρωσε τους επιχειρηματίες για τις λεπτομέρειες σχετικά με την υποστήριξη των επιχειρήσεων όσον αφορά στην ενίσχυση της εικόνας τους για την αποδοτικότερη προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους. Συγκεκριμένα, βασικοί στόχοι του Φόρουμ είναι να αναπτυχθούν οι εξαγωγές και να γίνουν επαφές με Ρώσους που ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε ελληνικές επιχειρήσεις. «Οι ελληνικές εξαγωγές στη Ρωσία είναι ελάχιστες, λιγότερες ακόμη και από αυτές της Κύπρου», υπογράμμισε ο κ. Αλεξιάδης. 

Οι δράσεις που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο του Φόρουμ είναι: Β2Β συναντήσεις επιχειρηματιών, συμβουλευτική υποστήριξη (νομική, φοροτεχνική και οργάνωσης εξαγωγών), ομιλίες-παρουσιάσεις εκπροσώπων ελληνικών και ρωσικών φορέων, συνέντευξη τύπου, πολιτιστικές ξεναγήσεις για Ρώσους επιχειρηματίες, καθώς και δείπνο που θα συνοδεύεται με υπογραφή μνημονίων συνεργασίας. Ήδη οι Έλληνες επιχειρηματίες που είχαν μέχρι 31/01/2013 δηλώσει συμμετοχή στο Φόρουμ, άγγιζαν τους 300.

Ο κ. Αλεξιάδης επεσήμανε πως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες καθώς και το πλήρες πρόγραμμα των εργασιών στο portal του Ελληνορωσικού Επιχειρηματικού Φόρουμ, το οποίο είναι www.ermis-forum.com. Οι Έλληνες επιχειρηματίες που θα δηλώσουν συμμετοχή θα μπορούν μέσω του portal να βλέπουν ποιοι είναι οι Ρώσοι επιχειρηματίες και με ποιους επιθυμούν να έχουν συναντήσεις. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα δωρεάν παροχής συμβουλευτικής σε υποβαλλόμενα ερωτήματα, όπως για παράδειγμα για θέματα εκτελωνισμού, ενώ με ένα μικρό κόστος θα παρέχεται μετάφραση στη ρωσική γλώσσα στα στοιχεία των επιχειρήσεων. «Στόχος μας είναι η όσο το δυνατό καλύτερη προετοιμασία των επιχειρηματιών ώστε το Φόρουμ να έχει επιτυχία και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα», κατέληξε ο κ. Αλεξιάδης. 

Αμέσως μετά ακολούθησαν ερωτήματα από τους παρευρισκόμενους επιχειρηματίες σχετικά με τη διαδικασία, τους κλάδους ενδιαφέροντος κ.τ.λ. που καλύπτονται στο Φόρουμ.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από το Επιμελητήριο Πιερίας το Φόρουμ συνδιοργανώνουν ακόμη 18 Ελληνικά Επιμελητήρια, κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα, 5 Ρωσικά Επιμελητήρια και Φορείς, ο Σ.Β.Β.Ε., ο Σ.Ε.Β.Ε. και ο Σ.Ε.Ε.Σ.Β.Ε.

Προηγούμενο 5η ΕΒΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας – Κατασκευή λυόμενων Εκθεσιακών χώρων

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας