Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Πιερίας του Εμπορικού Ακολούθου του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: «Στόχος μας η διεύρυνση της συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία με στοχευμένες συναντήσεις για επιχειρηματικές συνεργασίες»

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου υποδέχτηκε το πρωί της Τρίτης 6 Φεβρουαρίου, τον Εμπορικό Ακόλουθο του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη κ. MehmetSerkanBurali, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και διεύρυνσης συνεργασιών μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Πρόεδρος κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου αφού καλωσόρισε τον κ. Burali, αναφέρθηκε στην γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας μας καθώς στις επιχειρηματικές σχέσεις που υφίστανται ήδη μεταξύ επιχειρηματιών της Πιερίας και επιχειρηματιών της γειτονικής χώρας. Μίλησε διεξοδικά για τα προϊόντα που παράγει η Πιερία με ιδιαίτερη δυναμική στον πρωτογενή τομέα και στον κλάδο του τουρισμού και γενικότερα στους τομείς που είναι πιθανή η συνεργασία μεταξύ των δύο μερών. Αναφέρθηκε επίσης στις αποστολές που κατά καιρούς πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη σε συνεργασία με το εκεί αντίστοιχο Επιμελητήριο, όπως και στο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών που υπογράφηκε στο Προξενείο της Κωνσταντινούπολης.

Ο πρόεδρος κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου αναφέρθηκε στην κατάργηση της βίζας τόσο για την ευκολότερη μετακίνηση επιχειρηματιών όσο και για την αύξηση του τουρισμού στην περιοχή μας. Τέλος, κλείνοντας είπε ότι: «οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν περιθώριο για την ανάπτυξη επιχειρηματικών και εμπορικών συνεργασιών».

Από την πλευρά του ο Εμπορικός Ακόλουθος κ. MehmetSerkanBurali, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο που τους υποδέχτηκε, τόνισε ότι: «Πιστεύουμε ότι υπάρχουν δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, γιατί είμαστε γείτονες, οι σκέψεις μας ταιριάζουν και αυτός είναι ο σκοπός της επίσκεψής μας». Αναφέρθηκε στη οικονομική κατάσταση της Τουρκίας και στο αρνητικό ισοζύγιο που υπάρχει και κυρίως στο θέμα της ενέργειας, καθώς και ότι το Τουρκικό κράτος προσπαθεί σιγά-σιγά, με επιδοτήσεις και φορολογικά κίνητρα στη βιομηχανία, στους αγρότες και κυρίως στην ενέργεια να ισοσταθμίσει το ισοζύγιο ώστε να παράγονται προϊόντα και να μην εισάγονται. 

Τέλος ο κ. Burali, πρότεινε στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου, συνεργασία για την προώθηση του τουρισμού από την Θεσσαλονίκη στην Κατερίνη. 

Ο Εμπορικός Ακόλουθος συνοδευόταν από τον γραμματέα κ. Χαλίλογλου και στην συνάντηση παρευρέθησαν ο Β΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ι. Πεϊδης και η Πρόεδρος του τμήματος Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Πιερίας κα. Βίνα Φλογέρα.

Στη λήξη της συνάντησης ανταλλάχτηκαν αναμνηστικά δώρα και από τις δύο πλευρές.

Προηγούμενο Εθιμοτυπική Συνάντηση Προέδρου Πιερίας Ηλία Χατζηχριστοδούλου με το νέο Δ.Σ. του Δικογορικού Συλλόγου Κατερίνης

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας