Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Επίσκεψη του Πρόεδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου στον Μακεδονικό Τάφο Α΄ στη θέση Τούμπες Κορινού

Χατζηχριστοδούλου: «Οι τοπικοί φορείς οφείλουμε να αναδεικνύουμε τα αρχαιολογικά μνημεία του τόπου μας»

Το πρωί της Δευτέρας 9 Αυγούστου 2021, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα κ. Θανάση Κόκκινο και την Οικονομική Επόπτη κα. Χάιδω Παπαχατζή, επισκέφθηκαν το Μακεδονικό Τάφο Α΄ στη θέση  Τούμπες Κορινού, μετά από πρόσκληση του καθηγητή κ. Αθανασίου Μπίντα.

Ο κ. Μπίντας ξενάγησε τον Πρόεδρο και τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου ενημερώνοντάς τους για την ιστορία και τα χαρακτηριστικά του τάφου. Στη συνέχεια τους ανέπτυξε την έρευνά του, σύμφωνα με την οποία πιθανολογεί ότι ο συγκεκριμένος τάφος είναι της Ολυμπιάδας, μητέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου μετά την ξενάγηση ανέφερε ότι: «Ο Μακεδονικός Τάφος Α΄ αποτελεί ένα εντυπωσιακό αρχαιολογικό μνημείο της Πιερίας, για την προβολή του οποίου ως Επιμελητήριο έχουμε πραγματοποιήσει ήδη συγκεκριμένες δράσεις. Οφείλουμε όλοι οι φορείς να βοηθήσουμε στην προβολή και στην ανάδειξη ενός ακόμη αρχαιολογικού θησαυρού άγνωστου στο ευρύ κοινό. Ευρήματα τέτοιας σπουδαιότητας αναβαθμίζουν την πολιτιστική φυσιογνωμία της Πιερίας και τονώνουν την επισκεψιμότητα των αρχαιολογικών της μνημείων. Αυτό θα έχει ως συνέπεια την αύξηση των τουριστικών εσόδων και την ενίσχυση του τοπικού μας εισοδήματος».

Προηγούμενο Ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου για το θάνατο του Κων. Μίχαλου

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας