Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Επιμελητήριο Πιερίας: Παραδόθηκε το πρώτο τεύχος της μελέτης για την αξιοποίηση του Ολύμπου

Παραδόθηκε στο Επιμελητήριο Πιερίας το πρώτο τεύχος της μελέτης διερεύνησης της προοπτικής, των δυνατοτήτων και των τρόπων αξιοποίησης του Ολύμπου, η παρουσίαση του οποίου έγινε από την ανάδοχο μελετητική εταιρεία, στο πλαίσιο του Δ.Σ του Επιμελητηρίου, την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021.

Το πρώτο τεύχος αφορά στην αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης στην παρολύμπια περιοχή της Πιερίας, στην καταγραφή και αξιολόγηση των πάσης φύσεως υποδομών ενώ έχουν αποτυπωθεί λεπτομερώς και με σαφήνεια τα πλεονεκτήματα και οι αδυναμίες της περιοχής μέσω της ανάλυσης SWOT.

Πρόκειται για μια πολύ αναλυτική αποτύπωση με επικαιροποιημένα στοιχεία, που όμοιά της δεν υπάρχει και η οποία αφορά στην οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική δραστηριότητα της περιοχής καθώς και στις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στα χρόνια της κρίσης.

Η “χαρτογράφηση” της ευρύτερης περιοχής υπήρξε αναγκαία καθώς σε αυτή θα στηριχθεί η δεύτερη και η τρίτη φάση της μελέτης όπου θα αναλυθούν οι δυνατοί τρόποι αξιοποίησης του Ολύμπου, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον.

Χατζηχριστοδούλου: “Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει παραδοθεί η μελέτη στο σύνολό της”

“Το Επιμελητήριο, μέσω της μελέτης, πρόκειται να παραδώσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάδειξη και αξιοποίηση της δυναμικής του μυθικού βουνού. Η έκδοση του νέου Προεδρικού Διατάγματος για τον Όλυμπο διευκολύνει το έργο που έχουμε ξεκινήσει. Μέχρι το τέλος του 2021 θα είμαστε σε θέση να συζητήσουμε επί των τελικών συμπερασμάτων της έρευνας. Συναισθανόμενοι τις προκλήσεις του μέλλοντος, ως Επιμελητήριο Πιερίας, ανοίγουμε τους δρόμους για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής με “πρωταγωνιστή” τον Όλυμπο” ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

Προηγούμενο Στη διάθεση των επιχειρηματιών της Πιερίας ο Οδηγός Εξωστρέφειας των Επιχειρήσεων

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας