Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Επιστολή Επιμελητηρίου Πιερίας προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκο για προσωρινή κατάργηση δημοτικών τελών

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, με κοινοποίηση στο Υπουργείο Οικονομικών,  στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στους Βουλευτές Πιερίας, στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας και στα Επιμελητήρια της Ελλάδας, με θέμα την προσωρινή κατάργηση ανταποδοτικών τελών και τελών κοινοχρήστων χώρων στις πληττόμενες από τον covid 19 επιχειρήσεις.

Το ακριβές κείμενο της επιστολής του Επιμελητηρίου στον Υπουργό είναι το ακόλουθο:

«Το Επιμελητήριο Πιερίας ενώνει τη φωνή του μαζί με τα υπόλοιπα Επιμελητήρια της χώρας, προκειμένου να στηρίξει το δίκαιο αίτημα των μελών του, σχετικά με την προσωρινή κατάργηση των δημοτικών τελών που επιβαρύνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης, τις πληττόμενες από την πανδημία επιχειρήσεις.

Θεωρούμε απολύτως δικαιολογημένο το αίτημα περί της κατάργησης των δημοτικών τελών, τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσουν τα περιοριστικά μέτρα, για τους εξής λόγους:

Πρώτον: Όσες επιχειρήσεις ανέστειλαν τη λειτουργία τους με κυβερνητική εντολή, με συνέπεια τα έσοδά τους να μηδενισθούν, είναι άδικο, να καλούνται να πληρώσουν ανταποδοτικά τέλη για δημοτικές υπηρεσίες, που στην ουσία δεν απολαμβάνουν.

Δεύτερον: Το ίδιο προβληματική είναι η χρέωση δημοτικών τελών στις επιχειρήσεις που χαρακτηρίστηκαν, από την κυβέρνηση, ως πληττόμενες, διότι και σε αυτή την περίπτωση τα έσοδα έχουν υποστεί καθίζηση, με αποτέλεσμα η αναστολή της λειτουργίας τους να καταστεί εκ των πραγμάτων αναγκαστική.

Προκειμένου να διευκολυνθεί η επανεκκίνηση της Οικονομίας, ώστε να περιοριστούν οι συνέπειες της επερχόμενης ύφεσης και δεδομένης της δυνατότητας για περαιτέρω αύξηση της εγχώριας ρευστότητας, μέσω της ποσοτικής χαλάρωσης της Ε.Κ.Τ. και των λοιπών ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων, προτείνουμε η κυβέρνηση να κάνει αποδεκτό το συγκεκριμένο αίτημα, στηρίζοντας την επιχειρηματική κοινότητα.

Αυτή θα σηκώσει στους ώμους της το βάρος της επόμενης μέρας, αλλά συγχρόνως θα είναι η ίδια που θα παράξει τον μελλοντικό μας πλούτο και θα αποτελέσει το μοναδικό υγιή συντελεστή μείωσης της ανεργίας που μαστίζει τη χώρα».

Το Επιμελητήριο Πιερίας θα συνεχίσει να καταβάλλει προσπάθειες, να παρεμβαίνει και να καταθέτει προτάσεις για την βελτίωση των μέτρων ελάφρυνσης των επιχειρήσεων, για τον σχεδιασμό των βημάτων των επόμενων ημερών της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων, μετά την πανδημία.

Προηγούμενο Νέα Δράση ΕΠΑνΕΚ: «Επιδότηση τόκων υφιστάμενων δανείων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων πληττομένων από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του ιού COVID 19»

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας