Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Επιστολή Προέδρου Επιμελητηρίου Πιερίας για το κλείσιμο των Τεμπών

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Σημειώνουμε αρχικά την πολύ σωστή κατά την εκτίμησή μας στάση να επιμείνουμε χωρίς κραυγές και λαϊκισμούς στο αίτημα οριστικοποίησης μιας συνάντησης με τους αρμόδιους Υπουργούς στην Αθήνα, αφού μάλιστα είχαμε αποστείλει τουλάχιστον δύο (2) φορές αντίστοιχο Υπόμνημα με πολύ λογική & ρεαλιστική επιχειρηματολογία για τους λόγους που κανονικά θα επέβαλαν τη θετική σας στάση απέναντι στο δίκαιο αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου της Πιερίας που πραγματικά επλήγη από το κλείσιμο των Τεμπών.

Μας εντυπωσιάζει αρνητικά το γεγονός ότι η συνάντηση αυτή «δεν ήταν εφικτό»
να κλειστεί ποτέ και μάλιστα ουδέποτε απαντήσατε στις επιστολές μας.

Απαντήσατε τουλάχιστον, όπως επιβάλλεται θεσμικά, στο Βουλευτή Πιερίας κ. Κουκοδήμο, αλλά η απάντηση αυτή δείχνει ότι μάλλον δεν έχετε αντιληφθεί τι έχει συμβεί στον επιχειρηματία της Πιερίας, καθώς αναφέρετε ότι δεν προβλέπεται λήψη μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων επιχειρήσεων της Πιερίας λόγω του κλεισίματος των Τεμπών.

Το να μας καθιστάτε κοινωνούς του Ν. 3816/2010 για τη ρύθμιση οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα καθώς και των δύο νέων προγραμμάτων του ΤΕΜΠΜΕ είναι αν μη τι άλλο υποτιμητικό αν όχι προσβλητικό για το θεσμό του Επιμελητηρίου καθώς είμαστε από τους πρώτους που τα ανακοινώσαμε δημόσια, σεβόμενοι την αγωνία και την ανάγκη ενημέρωσης των μελών μας.

Είναι προφανέστατη η διάθεση υπεκφυγής από το πραγματικό πρόβλημα καθότι & επίσημα τεκμαίρεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι το 70% των επιχειρήσεων του Νομού έχουν αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις από το κλείσιμο της κοιλάδας των Τεμπών.

Μάλιστα δεν αρκεστήκαμε στα έγκυρα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ICAP A.E. αλλά προχωρήσαμε και σε συγκέντρωση επίσημων δεδομένων από τις περιοδικές δηλώσεις των επιχειρήσεων που δήλωσαν μη αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα για να αποδείξουμε περίτρανα του λόγου το αληθές.

Δεν πείθει πλέον τον επιχειρηματικό κόσμο το επιχείρημα των άδειων ταμείων του ελληνικού κράτους ώστε να μην μπορεί να αποζημιωθεί από την Πολιτεία σε οποιοδήποτε δίκαιο αίτημα, πόσο μάλλον όταν συμβάσεις που αφορούν κυρίως το κράτος έφεραν το κλείσιμο του οδικού άξονα στα Τέμπη.

Αν θεωρείτε κυρία Υπουργέ ότι η ευθύνη βαραίνει την κοινοπραξία της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» να μας το πείτε ξεκάθαρα σε συνεννόηση και με το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων ώστε ο επιχειρηματίας της Πιερίας να κανονίσει τα επόμενα βήματά του.

Εφόσον όμως υπάρχει ακόμη κράτος δικαίου στη χώρα μας,

Παρακαλούμε θερμά να επανεξετάσετε το αίτημά μας με την πρέπουσα ευαισθησία, να θεωρήσετε δεδομένο ότι παρακολουθούμε όλες τις δράσεις του Υπουργείου που αφορούν ρυθμίσεις προς τους επιχειρηματίες &

Να εγκρίνετε άμεση οικονομική αποζημίωση προς τις επιχειρήσεις του Νομού Πιερίας κατά τρόπο που μπορούμε να συζητήσουμε και με τα υπηρεσιακά σας στελέχη αρκεί να έχετε την πολιτική βούληση της επίλυσης του ζητήματος.

Δείτε ότι ο Νομός Πιερίας είναι μια ειδική περίπτωση που πρέπει να εξεταστεί εντελώς ξεχωριστά στη συγκεκριμένη μεμονωμένη περίσταση από το σύνολο των επιχειρηματιών της χώρας.

Με τιμή,
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Προηγούμενο Ενημέρωση για «σημαντική απαλλαγή από τα πρόστιμα ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο»

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας