Ωράριο: Δευ - Παρ 7.30 πμ - 15.30 μμ

Ελ

Eng

Μήνυμα του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλία Χατζηχριστοδούλου για την Επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

PROEDROS_EBE-e1480422783808-COPY_F7004.jpgΗ 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου, κατέχει τη δική της ξεχωριστή θέση στην ιστορική και συλλογική μνήμη.

Ημέρα τιμής στη μνήμη της θυσίας των 353.000 καταγεγραμμένων Ελλήνων του Πόντου.

Ημέρα θύμισης και περισυλλογής για όλους τους Έλληνες και για όλους του λαούς του κόσμου, της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού χιλιάδων Ελληνοποντίων αδελφών μας.

Ο Ποντιακός Ελληνισμός πάρα την προσφυγιά του επιβίωσε και κράτησε άσβεστα την παράδοση, τα ήθη του, τα έθιμά του και τα ιδανικά του. Συνέβαλε με το δικό του τρόπο στη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και στην ανάπτυξη του σύγχρονου Ελληνικού κράτους, αποτελώντας ένα από τα πιο δυναμικά και προοδευτικά κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας.

Αποτίουμε φόρο τιμής στα θύματα της γενοκτονίας , πιστεύοντας ότι είναι σημαντικό η ιστορική μας μνήμη να αποτελεί πηγή γνώσης και για τις νεότερες γενιές προκειμένου να παραμείνουν προσηλωμένες στα ιδανικά της ειρηνικής και δημιουργικής συμβίωσης των λαών.

Η Ιερή Μνήμη των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου πρέπει να μένει ζωντανή για να κρατά την παγκόσμια συνείδηση σΆ εγρήγορση.

ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πιερίας

Previous 3η ΥΠΕ Μακεδονίας – Αποκατάσταση της κεραμοσκεπής στο ΚΥ Κουφαλίων

Ακολουθήστε μας

28ης Οκτωβρίου 9, Τ. Κ. 60134, Κατερίνη
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Εξυπηρέτηση Κοινού

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 14:30 μμ