Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Μεγάλη ανταπόκριση στην ενημερωτική τηλεδιάσκεψη του Επιμελητηρίου Πιερίας με κεντρική ομιλήτρια την ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρο της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου

Χατζηχριστοδούλου: «Απαιτούνται συγκεκριμένα εργαλεία και μέθοδοι για την επιτυχημένη και ανταγωνιστική εξωστρέφεια των επιχειρήσεων»

Ασημακοπούλου: «Η μεγάλη συζήτηση στην Ευρώπη είναι η λεγόμενη Ανοικτή Στρατηγική Οικονομία»

Πολύτιμες πληροφορίες και μια πληρέστερη εικόνα για το πώς θα αποκτήσουν την καλύτερη δυνατή πρόσβαση στις αγορές, στα προϊόντα και στα μέσα που χρειάζονται για να αναπτυχθούν και να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους  είχαν οι συμμετέχοντες στη χθεσινή ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα την “Εμπορική Πολιτική της Ε.Ε-Πρόσβαση στις Διεθνείς Αγορές και Ενίσχυση της Επιχειρηματικής Εξωστρέφειας” που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Πιερίας με κεντρική ομιλήτρια την ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρο της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κ. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου. 

Εκπρόσωποι επιμελητηρίων και παραγωγικών φορέων από διάφορα μέρη της Ελλάδας, εκπρόσωποι του κοινοβουλίου και της αυτοδιοίκησης καθώς και επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους μέσα από τα διαθέσιμα εργαλεία της Ε.Ε ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου και συμμετείχαν σε έναν γόνιμο διάλογο θέτοντας προβληματισμούς και ερωτήματα στην κα Ασημακοπούλου η οποία περιέγραψε το πλαίσιο λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις. 

Την τηλεδιάσκεψη συντόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου. Όπως είπε “σκοπός της συγκεκριμένης ενημερωτικής πρωτοβουλίας είναι η μετάδοση βασικών  γνώσεων και η χρήση των απαραίτητων γνωστικών εργαλείων και μεθόδων για τη μετάβαση των επιχειρήσεων από ένα καθεστώς στασιμότητας, στο χώρο της δημιουργικής κινητικότητας που απαιτεί η εξωστρεφής και κερδοφόρος δράση”. 

Στις παθογένειες που αποκαλύφθηκαν σε σχέση με την παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρθηκε η κ. Ασημακοπούλου  σημειώνοντας ότι «η πανδημία αποκάλυψε τις εξαρτήσεις άρα και την ανάγκη που έχει η Ευρώπη να εξασφαλίσει αυτονομία σε διάφορα προϊόντα για τους Ευρωπαίους πολίτες». 

“Αύτη είναι η μεγάλη συζήτηση σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Η λεγόμενη Ανοικτή Στρατηγική Οικονομία” ανέφερε χαρακτηριστικά η ευρωβουλευτής. 

Επιπλέον κ. Ασημακοπούλου αναφέρθηκε στη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης “ACCESS2MARKETS” (Πρόσβαση στις Αγορές) όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν εύκολα και γρήγορα να αντλήσουν πληροφορίες και μάλιστα ανά προϊόν σχετικά με τους δασμούς, τους φόρους, τους κανόνες, τα τελωνειακά καθεστώτα και τους εμπορικούς φραγμούς που ισχύουν στην Ε.Ε. 

Επιπλέον η συγκεκριμένη πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα να υποβάλλονται ακόμη και καταγγελίες σχετικά με αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, με εμπόδια πρόσβασης στην αγορά και για παραβιάσεις κατά την εφαρμογή των εμπορικών συμφωνιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τρίτες χώρες.  

Επιπλέον υπόψη της κας Ασημακοπούλου τέθηκαν από τους συμμετέχοντες μία σειρά από ζητήματα που απασχολούν εξωστρεφείς επιχειρήσεις όπως τα ισχυρά επιχειρηματικά λόμπι εντός της Ε.Ε, τα ενδοκοινοτικά κριτήρια εισαγωγής προϊόντων σε σχέση με αυτά που ισχύουν για εισαγωγές από χώρες εκτός Ε.Ε, το καθεστώς επιδότησης ή μη του κόστους αερομεταφοράς που διαμορφώνει σε πολλά προϊόντα συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού εντός της Ε.Ε, ζητήματα γεωγραφικών ενδείξεων κ.α. 

Προηγούμενο Νέα ψηφιακή αίτηση για το βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας