Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Ο Δήμος Αναστασιάδης θα θα σηματοδοτήσει με συναυλία του την έναρξη του Φεστιβάλ Τουρισμού την Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Η δυναμική συμμετοχή του Επιμελητηρίου Πιερίας στο 1ο Φεστιβάλ Τουρισμού Θεσσαλονίκης, καθώς και η εσπερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαΐου 2013 με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Στέφανου Κομνηνού, του Επικεφαλής του Συντονιστικού του Σώματος Δίωξης Παραεμπορίου κ. Δημήτρη Μπουλούκου, καθώς και στελεχών του Υπουργείου ήταν τα θέματα της συνέντευξης τύπου που δόθηκε από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου το πρωί της Παρασκευής 10 Μαΐου 2013. Παρών στη συνέντευξη ήταν ο καλλιτέχνης κ. Δήμος Αναστασιάδης, ο οποίος θα σηματοδοτήσει με συναυλία του την έναρξη του Φεστιβάλ Τουρισμού την Πέμπτη 16 Μαΐου 2013.

1ο Φεστιβάλ Τουρισμού Θεσσαλονίκης

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Αναστασιάδη, ο οποίος, ύστερα από την πρόσκληση που δέχθηκε από το Επιμελητήριο για να «ανοίξει» το Φεστιβάλ Τουρισμού, ανταποκρίθηκε άμεσα προκειμένου να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του για τη στήριξη της Πιερίας. Συγκεκριμένα, το Επιμελητήριο Πιερίας προσκλήθηκε από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, στο οποίο ανήκει και η πρωτοβουλία, για να συμμετέχει στο Φεστιβάλ Τουρισμού. Η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή από το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, το οποίο θα συμμετέχει με ένα περίπτερο 70 τ.μ. στο κεντρικότερο σημείο της έκθεσης και απέναντι από την εξέδρα των πολιτιστικών εκδηλώσεων, με σκοπό η παρουσία της Πιερίας να είναι ιδιαίτερα δυναμική. Στο πλαίσιο αυτό έγινε και η πρόταση στον κ. Αναστασιάδη, ο οποίος χωρίς δεύτερες σκέψεις απάντησε θετικά στην πρόσκληση του Επιμελητηρίου να δώσει συναυλία πλαισιωμένος από την ορχήστρα του στα εγκαίνια του Φεστιβάλ την Πέμπτη 16 Μαΐου 2013.

«Θέλω να τονίσω πως η παρουσία του Δήμου στο Φεστιβάλ είναι ιδιαίτερα σημαντική και θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τόσο τον ίδιο όσο και τον πατέρα του κ. Γιάννη Αναστασιάδη, ο οποίος υπήρξε και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου. Η απάντησή του Δήμου ήταν άμεση με διάθεση να προσφέρει ό,τι μπορεί για την ανάδειξη της Πιερίας. Θέλω επίσης να υπογραμμίσω πως η συμμετοχή του στην έναρξη του Φεστιβάλ Τουρισμού είναι απολύτως εθελοντική. Οφείλουμε να συγχαρούμε το Δήμο και την οικογένειά του για τη σημαντική τους προσφορά για τον τόπο», σημείωσε ο κ. Χατζηχριστοδούλου.

Στόχος της συμμετοχής στο 1ο Φεστιβάλ Τουρισμού Θεσσαλονίκης είναι η προσέγγιση των κατοίκων της συμπρωτεύουσας. Το περίπτερο του Επιμελητηρίου θα είναι δομημένο με βάση δύο θεματικές: «Καλοκαίρι» και «Χειμώνας» και κατΆ επέκταση το θερινό και το χειμερινό τουρισμό. ΓιΆ αυτό το λόγο έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν όλοι οι τουριστικοί φορείς του νομού αναδεικνύοντας το τουριστικό προϊόν τους και καθιστώντας έτσι σαφές στους Θεσσαλονικείς πως αξίζει να επισκεφθούν την Πιερία για πολλούς λόγους.

Από την πλευρά του ο κ. Αναστασιάδης τόνισε  πως θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την ανάδειξη της Πιερίας, ειδικά από τη στιγμή που η πρόσκληση προέρχεται από το Επιμελητήριο. «Θα στηρίξω τον τόπο μου με κάθε τρόπο. Ένας λόγος παραπάνω που αυτή η κίνηση προβολής προέρχεται από το Επιμελητήριο, για το οποίο άκουγα καθημερινά στο σπίτι από τον πατέρα μου εξαιτίας της ιδιότητάς του», υπογράμμισε ο καλλιτέχνης. Ο κ. Αναστασιάδης κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου και να ανταποκριθεί στην προσπάθεια για την ανάδειξη της Πιερίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η διάρκεια του 1ου Φεστιβάλ Τουρισμού Θεσσαλονίκης είναι από την Πέμπτη 16 Μαΐου έως την Κυριακή 19 Μαΐου 2013. Χώρος διεξαγωγής είναι η Α Προβλήτα του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Η πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ ανήκει στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης με συνδιοργανωτή τη ΔΕΘ-HELEXPO, ενώ βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Εσπερίδα και σύσκεψη για το παραεμπόριο

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου αναφέρθηκε και στην εσπερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαΐου με βασικό αντικείμενο το παραεμπόριο. Πιο αναλυτικά, τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι: α) «Μέτρα, μέσα και προοπτικές πάταξης του παραεμπορίου» και β) «Εμπορικά σήματα ? Κατοχύρωση διακριτικών τίτλων», ενώ θα προηγηθεί σύσκεψη για το παραεμπόριο με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου κ. Στέφανου Κομνηνού και του Επικεφαλής του Συντονιστικού του Σώματος Δίωξης Παραεμπορίου κ. Δημήτρη Μπουλούκου. 

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, έγιναν και κατά το παρελθόν ανάλογες συσκέψεις για το παραεμπόριο, ενώ οι προτάσεις του Επιμελητηρίου Πιερίας για την πάταξή του έγιναν δεκτές και υιοθετήθηκαν και από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας. «Πρέπει να αναγνωρίσουμε πως το Υπουργείο έχει καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες, μέρος των οποίων είναι και η σύσταση του Σώματος Δίωξης Παραεμπορίου. Πρέπει, επίσης, να επισημάνουμε ότι στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, το παραεμπόριο έχει περιοριστεί σε σημαντικό βαθμό», τόνισε ο κ. Χατζηχριστοδούλου. Πρόσθεσε, ωστόσο, πως στην υπόλοιπη Ελλάδα απομένουν ακόμη πολλά να γίνουν για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ έδωσε τα εύσημα στον Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας, το Δήμαρχο Κατερίνης και τη Δημοτική Αστυνομία, η δράση των οποίων συνέβαλε στον περιορισμό του φαινομένου κατά την περσινή χρονιά.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα ρατσισμού ή φυλετικών διακρίσεων και επισήμαν πως οι νόμοι πρέπει να ισχύουν απέναντι σε όλους. Η εσπερίδα που θα πραγματοποιηθεί και η οποία προγραμματίστηκε ύστερα από τη συνάντηση που είχε ο κ. Χατζηχριστοδούλου με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου, είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία για ενημέρωση για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε το παραεμπόριο να μην ανθήσει και φέτος στις παραλίες της Πιερίας.

Αυτό, ωστόσο, στο οποίο στάθηκε ιδιαιτέρως ο κ. Χατζηχριστοδούλου είναι η ανάγκη συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων, καθώς η συντονισμένη δράση είναι προϋπόθεση για την ύπαρξη θετικών αποτελεσμάτων. «Θα επαναλάβω πως μεμονωμένα και αποσπασματικά δεν μπορούμε να πατάξουμε το παραεμπόριο. Είναι γνωστό πως οι πύλες εισόδου των προϊόντων του παραεμπορίου βρίσκονται στα λιμάνια του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, καθώς και στα χερσαία σύνορα της χώρας. Το ζητούμενο, επισήμανε, είναι ο συντονισμός και η συνεργασία που θα ξεκινά από το Υπουργείο και με τις ανάλογες οδηγίες και κατευθύνσεις θα καλύπτει κάθε γωνιά της χώρας και ιδιαίτερα τις τουριστικές περιοχές όπως η Πιερία.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της εσπερίδας θα αναλυθεί και ο τρόπος κατοχύρωσης των διακριτικών τίτλων και των εμπορικών σημάτων από τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου.

Προηγούμενο Δήμος Κατερίνης – Περιλήψεις τριών διαγωνισμών

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας