Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Πιερίας και πραγματοποίησε συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ:

«Θα φάω σίδερα προκειμένου να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα»

 

 Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι Πιεριείς στον πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά ο οποίος επισκέφθηκε την Πέμπτη 7 Ιουνίου την Πιερία στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Σαμαράς έφτασε λίγο μετά τις 9.30 το πρωί στο Επιμελητήριο Πιερίας όπου και είχε συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς του νομού, ενώ αμέσως μετά περπάτησε στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης όπου και έτυχε της θερμής υποδοχής πολιτών στο περίπτερο της Ν.Δ. στην κεντρική πλατεία Κατερίνης. Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς μπήκε σε καταστήματα του πεζόδρομου και άκουσε από τους εμπόρους τα προβλήματα της αγοράς.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι και τα «χτυπήματα» που δέχεται η επιχειρηματικότητα στην Πιερία ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου στον πρόεδρο της Ν.Δ. καλωσορίζοντάς τον, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανάγκη ενίσχυσης του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα, την ανάγκη αντιμετώπισης του παραεμπορίου και την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά που «σφίγγει τη θηλιά στο λαιμό» των μικρομεσαίων.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου επεσήμανε πως η αγορά, όταν βλέπει ότι μειώνεται ο τζίρος της, προχωρά σε κινήσεις τόνωσης, όπως προσφορές και μείωση τιμών. Αντίθετα η κυβέρνηση, όπως είπε, έκανε το αντίθετο. Σε περίοδο μεγάλης ύφεσης και της κρίσης, επιβάρυνε ακόμη περισσότερο τις επιχειρήσεις με φορολόγηση και αύξηση του ΦΠΑ, προκαλώντας κυριολεκτικά ασφυξία στους μικρομεσαίους.

Αναφέρθηκε επίσης στα επιχειρηματικά δάνεια και την αδυναμία των επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ζητώντας τη διετή αναστολή πλειστηριασμών. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ζήτησε επίσης τη ρύθμιση των οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ, λέγοντας ενδεικτικά ότι το 60% των επαγγελματιών δεν μπορούν να θεωρήσουν βιβλιάρια ασθενείας, λόγω οφειλών τους προς τον ΟΑΕΕ.

Μετέφερε την αγωνία των τουριστικών φορέων του νομού και την ανάγκη στήριξης του τουρισμού, ζητώντας τη μετατροπή των αλιευτικών καταφυγίων της Πιερίας σε τουριστικά, έθεσε το θέμα της του αεροδρομίου της Αλεξάνδρειας, την ανάγκη στήριξης του αγροτικού κόσμου, ώστε να αντιμετωπιστεί και το φαινόμενο των μεγάλων εισαγωγών αγροτικών προϊόντων σε μια χώρα που είναι αγροτική.

  «Αυτή η παράταξη και το πρόγραμμά της», είπε ο κ. Σαμαράς παίρνοντας το λόγο, «είναι σταθερά προσηλωμένη στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και γιΆ αυτό το λόγο και η συνεργασία που θα έχει με τα Επιμελητήρια θα είναι ουσιαστική». Αναφερόμενος στο θέμα του παραεμπορίου και της σύνδεσής του με τη λαθρομετανάστευση τόνισε πως θα κηρύξει πόλεμο με το παραεμπόριο και ταυτόχρονα θα πολεμήσει την παράνομη μετανάστευση. Ασφαλώς και θα πρέπει οι άνθρωποι αυτοί, είπε ο κ. Σαμαράς, να αντιμετωπίζονται ανθρώπινα, αλλά δεν μπορεί η Ελλάδα να ελκύει την παράνομη μετανάστευση. Οι νόμοι θα πρέπει να ισχύσουν, είπε χαρακτηριστικά και δεσμεύθηκε για μαζικές απελάσεις.

Σε ότι αφορά τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα είπε πως πρόκειται για θεμελιακά ζητήματα για τη Ν.Δ., ενώ έκανε αναφορά στην πρόταση της Ν.Δ. για άνοιγμα στην τουριστική αγορά της Ρωσίας.

Αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου είπε «Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου δεν διακυβεύεται μόνον η παραμονή της χώρας στο ευρώ, αλλά και ευρύτερα η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ, αν κάποιος επιλέξει τη σύγκρουση μαζί της.

Τόνισε ότι το διακύβευμα δεν είναι μόνο «ευρώ ή δραχμή» και πως «ο καθένας πρέπει να σκεφθεί πολύ καλά τους ευρύτερους κινδύνους που υπάρχουν στην περίπτωση της ρήξης, διότι πλέον η Ελλάδα δεν χρωστάει σε ιδιώτες, αλλά σε κυβερνήσεις άλλων χωρών, στους φορολογούμενούς τους».

Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε υπέρ της αξιοποίησης του ευνοϊκού κλίματος που έχει δημιουργηθεί στην Ευρώπη μετά την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στη Γαλλία.

Όσον αφορά τις προτάσεις τις ΝΔ για ρυθμίσεις οφειλών σε τράπεζες και στο κράτος, ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως «αν συνεχίσεις να παίρνεις από αυτούς που δεν έχουν πλέον, τότε το σύστημα θα κλατάρει» και μίλησε για ευαισθησία απέναντι στους χαμηλοσυνταξιούχους, τους χαμηλόμισθους, τους ανήμπορους και τους αρρώστους.

Παράλληλα, δεσμεύθηκε πως θα σταθεί δίπλα στην επιχειρηματικότητα και πως θα έχει συνεχή διάλογο με τα επιμελητήρια, τα οποία ?όπως είπε- είναι κορυφαία έκφραση της δημοκρατίας. «Θα φάω σίδερα, προκειμένου να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. 14ο/2012

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας