Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Πραγματοποιήθηκε Ημερίδα του Κέντρου Εκπαίδευσης, Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου Πιερίας, 15 Οκτ. 2018

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: «Όραμά μας είναι να διδάξουμε την επιχειρηματικότητα στους μαθητές μας, να τους μάθουμε να εντοπίζουν τις ευκαιρίες, να σχεδιάζουν και να δημιουργούν, διότι ανάμεσά τους θα βρεθούν οι επιχειρηματίες που θα κρατήσουν όρθια τη χώρα τις επόμενες δεκαετίες».

Σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Πιερίας τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018, μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και καινοτόμα ημερίδα με θέμα: «Καινοτομία: Ο Δρόμος προς τη Βελτίωση».

Χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου και για το Διαβαλκανικό Ινστιτούτο ο κ. Ιγνάτιος Μεϊμάρης. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές – επιχειρηματίες που ήρθαν ειδικά από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την εκδήλωση του Κέντρου Εκπαίδευσης, Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου Πιερίας, ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι: «καινοτομία είναι να μετατρέπεις την ιδέα σε αξία για την επιχείρηση». Παρουσίασαν τα πέντε στάδια σχεδιασμού για τη διαδικασία εφαρμογής στην πράξη μιας καινοτομίας που καλείται να κάνει ο επιχειρηματίας και τα οποία είναι τα παρακάτω:

  • Στάδιο 1ο: «Εντόπισε το πρόβλημα και έλυσες ήδη το μισό»
  • Στάδιο 2ο : «Δημιουργία ιδεών και εννοιών για την επίλυση προβλημάτων»
  • Στάδιο 3ο : «Βάζω σε εφαρμογή την ιδέα/την έννοια»
  • Στάδιο 4ο : «Δοκιμή σχεδιασμού υψηλών προδιαγραφών με αντικειμενικότητα»
  • Στάδιο 5ο : «Λάνσαρε την ολοκληρωμένη λύση».

Όλα τα παραπάνω στάδια αναλύθηκαν και συζητήθηκαν με πραγματικά παραδείγματα, μεταφέροντας οι ομιλητές τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους πάνω σε θέματα καινοτόμων εμπειριών. Στο τέλος ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση από τους παρευρισκομένους επιχειρηματίες οι οποίοι παρακολούθησαν όλη την παρουσίαση με αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι τέλους.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρχε ταυτόχρονη μετάφραση τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Αγγλικά.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές – επιχειρηματίες είναι οι : Darryl Lesure (team leader) Chick-fil-A, Inc. Supply Chain, BTR, STC Brands, Atlanta, GA, Michael McCathren Chick-fil-A, Inc. Enterprise Innovation, Innovation & New Ventures Atlanta, GA, Josh Jones Chick-fil-A, Inc. Sr. Coordinator, Restaurant Training Atlanta, GA, Randy Harris Owner/Operator Chick-fil-A, Inc Overland Park, Kansas, Litia Jones Chick-fil-A, Inc. Sr. Content Developer, Learning Development Atlanta, GA, Lloyd Andersen Chick-fil-A  Owner/Operator Independence, Missouri.

Την εκδήλωση τίμησαν εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, επιχειρηματίες – μέλη, φοιτητές και πλήθους κόσμου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του Κέντρου Εκπαίδευσης, Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας  του Επιμελητηρίου Πιερίας με το Kennesaw State University U.S.A. και την εταιρία Chick-fil-A, σε συνδιοργάνωση με το Διαβαλκανικό Ινστιτούτο για Επενδυτική και Οικονομική Ανάπτυξη (Δ.Ι.Ε.Ο.Α.).

Προηγούμενο Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: Παρουσίαση των Δράσεων του ΕΠΑνΕΚ «Ψηφιακό Βήμα», «Ψηφιακό Άλμα» και «Επιχειρούμε Έξω»

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας