Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Πιερίας «Νέες Προοπτικές – Χρηματοδότηση ΜμΕ από την Εθνική Τράπεζα»

«Νέες Προοπτικές – Χρηματοδότηση ΜμΕ από την Εθνική Τράπεζα»

Μία πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, από το Επιμελητήριο Πιερίας σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα στην οποία οι παρευρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν από στελέχη της Εθνικής Τράπεζας για τις δυνατότητες πρόσβασής τους στην τραπεζική χρηματοδότηση, καθώς και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που παρέχει η τράπεζα, τα οποία είναι κατάλληλα διαμορφωμένα και προσαρμοσμένα για να καλύπτουν όλες τις ανάγκες των επιχειρήσεων.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους καλεσμένους ομιλητές, ανέφερε ότι : «Είναι πολύ σημαντικό ότι η μεγαλύτερη Τράπεζα της Ελλάδας, η Εθνική Τράπεζα να προσπαθεί να συμβάλλει στην επανεκκίνηση των επενδύσεων παρέχοντας χρηματοδοτικά εργαλεία για τις μικρές επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, το 98% περίπου, που τα τελευταία δέκα χρόνια της ύφεσης υπέφεραν, η αξιοπρέπεια τους «τσαλακώθηκε»  και αγωνίζονται να κρατηθούν. …. Δείξτε μεγαλύτερη ευαισθησία και εμπιστοσύνη στις μικρές επιχειρήσεις γιατί αυτές θα βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο. Χωρίς ισχυρές επιχειρήσεις δεν υπάρχει Τραπεζικό σύστημα. Αισιοδοξούμε και ελπίζουμε ότι θα πάνε καλύτερα τα πράγματα για τις μικρές επιχειρήσεις και την ελληνική οικονομία».

Την ημερίδα χαιρέτισε ο κ. Λουτζίδης Στυλιανός, Περιφερειακός Διευθυντής Καταστημάτων ΕΤΕ, ο οποίος ανέφερε ότι: «το Τραπεζικό σύστημα γενικά και η Εθνική Τράπεζα ειδικά, μπορούν, θέλουν και έχουν στόχο να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις και παρόλο που γνωρίζουμε ότι υπάρχει δυσκολία στη διαθεσιμότητα των επιχειρήσεων να πάρουν δάνεια, εμείς θα προσπαθήσουμε. Γι’ αυτό ήρθαμε και είμαστε εδώ για εσάς».

Στην εισήγησή της η κα. Ευδαίμων Εύα, της Υποδιεύθυνσης Ανάπτυξης Πελατείας Διεύθυνσης Δικτύου ΕΤΕ, αναφέρθηκε στον τρόπο εξυπηρέτησης των επιχειρηματιών στην ΕΤΕ σήμερα, μέσω προσωπικών συμβούλων που σκοπό έχουν την κάλυψη των πολλαπλών αναγκών των επιχειρηματιών. Αναφέρθηκε στα βασικά εργαλεία που παρέχει η ΕΤΕ στους πελάτες της, και ανέλυσε τον «Εθνικό Όψεως» ένα καινοτόμο προϊόν της ΕΤΕ και τα προνόμια που δίνει στους επιχειρηματίες.

Ο κ. Στρατίδης Αλέξανδρος και η κα. Γρηγορούδη Ελένη, Υποδιευθυντές Κέντρου Πιστοδοτήσεων ΜΜΕ Θεσσαλονίκης, παρουσίασαν αναλυτικά τα προϊόντα χρηματοδοτήσεων ΜΜΕ της Εθνικής Τράπεζας. Στο πλαίσιο στήριξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας η Εθνική Τράπεζα :

  • Επενδύει στην αυτοματοποίηση των διαδικασιών, εδραιώνοντας ένα νέο λειτουργικό μοντέλο Καταστημάτων.
  • Επανδρώνει το Δίκτυο Καταστημάτων της με εξειδικευμένα στελέχη (Business Banking), τα οποία δρουν ως οικονομικοί σύμβουλοι των επιχειρήσεων, παρέχοντας προσωπική και άμεση εξυπηρέτηση.
  • Συνεργάζεται με εθνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς, προσφέροντας στις επιχειρήσεις – πέραν των κλασικών – σύγχρονα εργαλεία χρηματοδότησης (ΤΕΠΙΧ, ΕΤΕΑΝ, Jeremie, ΕΤΕπ, COSME κ.α.).
  • Έχει αναπτύξει το πρόγραμμα της «συμβολαιακής γεωργίας», για την στήριξη όλων όσων συμμετέχουν στο παραγωγικό κύκλωμα.
  • Στηρίζει τις πολύ μικρές και νεοσύστατες επιχειρήσεις, μέσω του καινοτομικού προγράμματος EaSI (χρηματοδότηση και συμβουλευτική υποστήριξη).
  • Ενισχύει την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και διευκολύνει την διεξαγωγή των εισαγωγών/εξαγωγών προσφέροντας πρωτοποριακά χρηματοδοτικά εργαλεία.
  • Στηρίζει και υποστηρίζει τη νεοφυή και καινοτόμο επιχειρηματικότητα (πρόγραμμα NBG Business Seeds, Διαγωνισμός Καινοτομίας και Τεχνολογίας, συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το ΟΚ Τhess, το Δήμο Θεσσαλονίκης και άλλους φορείς του οικοσυστήματος).
  • Δημιουργεί υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, όπως ο θεσμός «Όλη η Ελλάδα σε ένα Τραπέζι», μια δράση προβολής, δικτύωσης και επιβράβευσης σε όλη την Ελλάδα.

Στην εκδήλωση παρευρίσκονταν Διευθυντής του Κεντρικού καταστήματος της ΕΤΕ στην Κατερίνη, ο κ. Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης, και ο υποδιευθυντής κ. Η. Παπαγεωργιάδης καθώς και ο Διευθυντής του καταστήματος της ΕΤΕ στην Κατερίνη ο κ. Γιάννης Νικολαϊδης, καθώς και στελέχη και υπάλληλοι των υποκαταστημάτων στην Κατερίνη, μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Πιερίας και επιχειρηματίες του Νομού.

Προηγούμενο ΚΕΔΑ Σκοτίνας – Προμήθεια Ειδών Νωπών Ψαριών

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας