Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Σήμανση και Εμπορία των εισαγόμενων από την Ε.Ε. βιολογικών τροφίμων και ζωοτροφών στο Η.Β. και την Μεγάλη Βρετανία, μετά την 1.1.2021

Σας γνωρίζουμε ότι το αρμόδιο βρετανικό Υπουργείο Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων DEFRA (Department for Environment, Food & Rural Affairs) επικαιροποίησε την προηγούμενη σχετική ανακοίνωσή του αναφορικά με τις εν θέματι εισαγωγές. Στο παρόν επισημαίνουμε μόνο τα συμπληρωματικά μέτρα σε σχέση με την προηγούμενη ανακοίνωση. Στο σύνδεσμο https://www.gov.uk/guidance/trading-and-labelling-organic-food-from-1-january-2021 πραγματοποιείται αυτόματη επικαιροποίηση για κάθε νέα αλλαγή. Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επισκέπτονται συχνά τον σύνδεσμο.

  1. Όλα τα βιολογικά τρόφιμα, τα οποία εισάγονται στη Μ.Β. από τις χώρες της Ε.Ε., τη Νορβηγία, την Ισλανδία, το Λιχτεστάιν και την Ελβετία δεν χρειάζεται (ως προσωρινό μέτρο) να συνοδεύονται από το πιστοποιητικό ελέγχου (Certificate of Inspection – CoI) μέχρι και την 30 Ιουνίου 2021. Από 1/7/21 θα χρειάζονται το πιστοποιητικό.
  2. Δεν θα χρησιμοποιείται το σύστημα TRACES NT (Trade Control and Expert System New Technology) της Ε.Ε. που αφορά την ιχνηλασιμότητα των παραγόμενων τροφίμων, για τις εισαγωγές βιολογικών τροφίμων και ζωοτροφών στη Μεγάλη Βρετανία (Αγγλία, Σκωτία και Ουαλία, δεν συμπεριλαμβάνεται η Βόρειος Ιρλανδία – Μ.Β.). Αντ΄ αυτού, από 1/7/21 (αντί από 1/1/21, όπως αναφέραμε στο ως άνω σχετικό μας) θα πρέπει να χρησιμοποιούνται οι οδηγίες ενός προσωρινού εγχειριδίου του οποίου τα απαιτούμενα έντυπα υποδείγματα θα πρέπει να αναζητούνται από το αρμόδιο εγκεκριμένο φορέα ελέγχου βιολογικών προϊόντων του Η.Β.
    Η προηγούμενη ανακοίνωση, η οποία είχε αναρτηθεί στη σελίδα του Γραφείου ΟΕΥ Λονδίνου στην πύλη Agora, έχει επικαιροποιηθεί σχετικά.
Προηγούμενο Νέα παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας ηλεκτρονικής υποβολής επενδυτικών σχεδίων στη Δράση «Περιβαλλοντικές Υποδομές: Ενίσχυση Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων» έως τις 28/12/2020

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας