Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Συγχαρητήρια επιστολή προς την Μητρόπολη για το Β’ Πανελληνιο Συνέδριο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ EΠΙΣΤΟΛΗ

 Σεβασμιώτατε,

με την παρούσα θα ήθελα να σας εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια, εκ μέρους της επιμελητηριακής και επιχειρηματικής κοινότητας του νομού, για τη σπουδαία πρωτοβουλία που αναλάβατε ως Μητρόπολη να φιλοξενήσετε και να συνδιοργανώσετε στην Πιερία, από κοινού με το Συνοδικό Γραφείο το Β’ Πανελλήνιο Συνέδριο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων.

Ασφαλώς τα κίνητρα για τη διοργάνωση ενός τέτοιου συνεδρίου που συντονίζεται από την Εκκλησία είναι κυρίως “πνευματικά”, όπως επισημάνατε και εσείς κατά τις εργασίες του συνεδρίου.

Δεν μπορούμε ωστόσο να παραγνωρίσουμε ότι η προσπάθεια σας να εντάξετε το νομό μας στο δίκτυο προσκυνηματικών προορισμών για επισκέπτες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, αναδεικνύοντας παράλληλα και νέους προσκυνηματικούς τόπους και θρησκευτικά μνημεία της Πιερίας, ενισχύει την πολιτιστική και τουριστική ταυτότητα της  περιοχής μας. Ενισχύει, δηλαδή, όλους τους επαγγελματίες που επενδύουν στον τουρισμό αξιοποιώντας ακόμη ένα εργαλείο που συμβάλλει καθοριστικά στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας.

Τα οφέλη που προκύπτουν από τέτοιες πρωτοβουλίες είναι πολλαπλά και αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η Εκκλησία και δραστήριοι και “ανήσυχοι” Ποιμενάρχες, όπως Εσείς, μπορούν να καθοδηγήσουν πνευματικά τους πιστούς, να εμπνεύσουν και να στηρίξουν τις τοπικές κοινωνίες.

Η πρόσφατη συνεργασία μας στην έκδοση του οδηγού των θρησκευτικών μνημείων του νομού σε πέντε ξένες γλώσσες ήταν μόνο η αρχή της συμπόρευσής μας σε ανάλογες πρωτοβουλίες.

Σας εκφράζω και πάλι τα θερμά μου συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία και την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία.

 

Με σεβασμό,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

 ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Προηγούμενο Συνάντηση Προέδρου Επιμελητηρίου Πιερίας, κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου με το Δ.Σ. του νεοσύστατου Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Παραλίας

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας