Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Συμμετοχή του προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας Η. Χατζηχριστοδούλου σε τηλεδιάσκεψη για τον τουρισμό με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού

Συμμετοχή του προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας Η. Χατζηχριστοδούλου σε τηλεδιάσκεψη για τον τουρισμό με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού

Σε τηλεδιάσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού στο τουριστικό προϊόν της Πιερίας συμμετείχε το μεσημέρι της Τρίτης 12 Μαΐου 2020 ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

Στην τηλεδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε, ύστερα από πρόσκληση του βουλευτή Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ξενοφώντα Μπαραλιάκου, συμμετείχαν ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, οι βουλευτές Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας, Ξ. Μπαραλιάκος, Ά. Μάνη και Σ. Χιονίδης, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σ. Μαυρίδου, οι δήμαρχοι Κατερίνης και Δίου-Ολύμπου Κ. Κουκοδήμος και Β. Γερολιόλιος, η πρόεδρος της ΕΞΕΠ Ευαγγελία Ξυπτερά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Πιερίας Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας Κ. Σιμόπουλος και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Camping Πιερίας Θ. Παπαθανασίου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Χατζηχριστοδούλου αναφέρθηκε στους βασικούς προβληματισμούς που απασχολούν τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού επισημαίνοντας την ανάγκη να ληφθούν άμεσα οι, επιβεβλημένες από τις συνθήκες, αποφάσεις, ώστε να οχυρωθεί όσο το δυνατόν καλύτερα το τουριστικό προϊόν της Πιερίας.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο “πιστοποιητικό υγείας” με το οποίο θα ταξιδεύουν οι τουρίστες, επισημαίνοντας ότι αυτό θα αυξάνει το κόστος των διακοπών τους (σε κάποιες χώρες θα κοστίζει έως και 70 ευρώ ανά άτομο) λειτουργώντας, ενδεχομένως, ως ανασταλτικός παράγοντας ταξιδιού προς την Ελλάδα. Επιπλέον αναφέρθηκε στην ορθή διαχείριση των voucher τουρισμού, μέσω των οποίων μπορούν να στηριχθούν οι ξενοδόχοι και την ίδια στιγμή να παρέχονται αξιοπρεπείς διακοπές στους δικαιούχους.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου ανέφερε ακόμη ότι θα πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να συγκεκριμενοποιήσει τα μέτρα και τους κανόνες με τους οποίους θα λειτουργήσουν τα πάσης φύσεως τουριστικά καταλύματα ώστε οι επαγγελματίες του τουρισμού να μην παραμένουν σε ένα ρευστό όσο και αγχωτικό καθεστώς αναμονής.

“Η Πιερία θα πρέπει να αξιοποιήσει το γεγονός ότι παρέμεινε πολύ χαμηλά σε κρούσματα κορωνοϊού και να προβάλει τη δυνατότητα των επισκεπτών της να απολαύσουν ασφαλείς διακοπές στην Πιερία” τόνισε τέλος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Προηγούμενο Δ. Δίου-Ολύμπου – Συντήρηση Δημοτικής οδού Ν.Παντελεήμονα-Π.Παντελεήμονα

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας