Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Συνάντηση Δοικητικής Επιτροπής της ΚΕΕΕ με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά

Τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά επισκέφθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής της ΚΕΕ κ.κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Ιορδάνης Τσώτσος, Άγγελος Τσατσούλης, Παύλος Τονικίδης, Παναγιώτης Αγνιάδης, Μιχάλης Ζορπίδης, Γεώργιος Χονδρογιάννης και Ηλίας Χατζηχριστοδούλου. 

Ο πρόεδρος και η Διοικητική Επιτροπή της ΚΕΕΕ έθεσαν στον πρωθυπουργό τα αιτήματα της Επιμελητηριακής κοινότητας, τόσο σε θέματα γενικότερης οικονομικής πολιτικής, όσο και των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σε όλη την επικράτεια, τα οποία δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία τους.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από μέρους του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου, στην ανάγκη στήριξης τουΕπιμελητηριακού Θεσμού, κυρίως μέσω του στρατηγικού ρόλου της ΚΕΕΕ και των κατά τόπους Επιμελητηρίων ως προς την τήρηση, την εποπτεία και τη διαχείριση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου της χώρας. Ακόμη, ο πρόεδρος της ΚΕΕ αναφέρθηκε στη χάραξη μιας οικονομικής πολιτικής που θα υπερβαίνει τις άμεσες υποχρεώσεις του Μνημονίου και θα δίνει λύσεις σε κρίσιμα ζητήματα με τελικό στόχο την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ειδικότερα, ο κ. Μίχαλος και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής της ΚΕΕΕ αναφέρθηκαν στις προτάσεις της Επιμελητηριακής κοινότητας που αφορούν:

·    Στη μείωση των υψηλών φορολογικών συντελεστών, αλλά και στις λανθασμένες και ανεφάρμοστες διατάξεις που διέπουν τις ποινές για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των επιχειρήσεων

·   Στην τροποποίηση του προγράμματος ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, το οποίο ούτως ή άλλως έχει αποτύχει

·     Στη βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας στην πραγματική οικονομία

·     Στη στρατηγική για την αξιοποίηση των πόρων του νέου ΕΣΠΑ

·     Στη μείωση του ενεργειακού κόστους για τις επιχειρήσεις

·  Στην επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι επενδύσεις σε μικρά φωτοβολταϊκά και

·  Στη ρύθμιση του μείζονος προβλήματος που αντιμετωπίζει μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν δανειοδοτηθεί με εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου

Ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, διαβεβαίωσε τον πρόεδρο και τη Διοικητική Επιτροπή της ΚΕΕΕ ότι η κυβέρνηση στηρίζει τον Επιμελητηριακό θεσμό και παράλληλα έδωσε κατευθύνσεις στους συναρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να δοθούν λύσεις στα ζητήματα που τέθηκαν από την ΚΕΕΕ, με στόχο την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας.

Προηγούμενο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας, του Δήμου Κατερίνης

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας