Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Συνάντηση Επιτροπής Τουρισμού ΚΕΕΕ με την Υπ. Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη

Τη θεσμοθέτηση της συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, μέσω κοινής επιτροπής και τακτικών συναντήσεων, συμφώνησαν την Τρίτη 19 Νοεμβρίου σε συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Τουρισμού, η υπουργός, κα. Όλγα Κεφαλογιάννη, και ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Ο κ. Μίχαλος, συνοδευόμενος από μέλη της Διοικητικής Επιτροπής κ.κ. Π. Αγνιάδη, Μ. Ζορπίδη, Γ. Χονδρογιάννη, Η. Χατζηχριστοδούλου και το μέλος της  Επιτροπής Τουρισμού της ΚΕΕΕ, κ. Σ. Σκιαδαρέση, παρέδωσαν στην κα. Όλγα Κεφαλογιάννη υπόμνημα με τις προτάσεις της ΚΕΕΕ, που έχουν ως στόχο αφενός την καλύτερη απόδοση του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος και αφετέρου την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη διασπορά των ωφελημάτων και των δυνατοτήτων του στην ελληνική κοινωνία και επιχειρηματικότητα. Συγκεκριμένα η ΚΕΕΕ ζητεί:

1. Τη θεσμοθέτηση της συνεργασίας ανάμεσα στο υπουργείο Τουρισμού και την ΚΕΕΕ στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, μέσω κοινής επιτροπής και τακτικών συναντήσεων.

2. Τη συμμετοχή του προέδρου της ΚΕΕΕ στο Δ.Σ. του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

3. Την απορρόφηση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος από τα κατά τόπους Επιμελητρια και την ΚΕΕΕ.

4. Τη διαμόρφωση προγράμματος τουριστικής προβολής για όλες τις περιοχές τη χώρας και όχι μόνο για τους γνωστούς επιλεγμένους καλοκαιρινούς προορισμούς.

5. Την ενδυνάμωση της Τουριστικής Αστυνομίας για την εντατικοποίηση των ελέγχων νομιμότητας σε όλο το φάσμα των τουριστικών επιχειρήσεων.

6. Τον καθορισμό του ελάχιστου μεγέθους και της ελάχιστης απόστασης των ξενοδοχείων allinclusive από τους οικισμούς και τις οργανωμένες αγορές.      

Η υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πρόταση της ΚΕΕΕ για θεσμοθέτηση της συνεργασίας με το υπουργείο Τουρισμού σε μόνιμη βάση και στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, μέσω κοινής επιτροπής και τακτικών συναντήσεων. Στο πλαίσιο αυτό δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο θα ανταποκριθεί σε αυτό θετικά και εποικοδομητικά.

Προηγούμενο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας, του Δήμου Κατερίνης

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας