Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Συνάντηση στο Επιμελητήριο Πιερίας για το κλείσιμο των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: 
«Χτύπημα στην επιχειρηματικότητα αποτελεί αυτή η εξέλιξη» 
Τα ζητήματα που ανακύπτουν για τη βιωσιμότητα των τοπικών επιχειρήσεων ως επακόλουθο του κλεισίματος των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας που προωθείται από την Κυβέρνηση, τέθηκαν επί τάπητος στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποίησαν με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλία Χατζηχριστοδούλου και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΒΕ Νίκο Ασαρίδη οι υπάλληλοι του Οργανισμού κ.κ. Σπυριδούλα Δυριώτη, Μαρία Μερτσανίδου και Κυριακή Σινάνογλου που συνοδεύονταν από τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Επιτροπής του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και Πρόεδρο της ΟΕΒΕΠ Χρίστο ΕΞίζογλου.
  
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 22 Φεβρουαρίου στο Επιμελητήριο Πιερίας, επικράτησε κυρίως ο προβληματισμός για το πλήγμα που θα δεχθεί ο τουριστικός κλάδος της Πιερίας λόγω της διακοπής του προγράμματος του Κοινωνικού Τουρισμού στο οποίο εντάσσονται εκατοντάδες καταλύματα της Πιερίας. «Αυτή η εξέλιξη αποτελεί χτύπημα στην επιχειρηματικότητα», τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Χατζηχριστοδούλου σημειώνοντας ότι «από τη διακοπή του προγράμματος του κοινωνικού τουρισμού θίγονται κυρίως οι μικρές -οικογενειακού τύπου- επιχειρήσεις. Είναι γεγονός ότι ο κοινωνικός τουρισμός στήριζε την τουριστική κίνηση στην Πιερία επί σειρά ετών και μαζί με τα καταλύματα δούλευαν και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου. Το Επιμελητήριο Πιερίας θα θίξει το θέμα μέσω της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος γιατί αφορά τον τουρισμό όλης της χώρας. Πιστεύω ότι ενώνοντας τις δυνάμεις μας με τα υπόλοιπα Επιμελητήρια θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα». 
Από την πλευρά των εργαζόμενων στον Οργανισμό της Εργατικής Εστίας Κατερίνης, η κ. Δυριώτη τόνισε ότι «πλήττονται κυρίως οι τουριστικές επιχειρήσεις του νομού αφού από το πρόγραμμα έχουν δοθεί σε καταλύματα της Πιερίας περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ», ενώ ο κ. Χατζηχριστοδούλου υπογράμμισε ότι «τα χρήματα που έλαβαν οι τουριστικές επιχειρήσεις είναι πολύ περισσότερα αν υπολογίσει κανείς την ιδία συμμετοχή των ελλήνων τουριστών προς τα καταλύματα αλλά και τα χρήματα που άφηναν στις υπόλοιπες επιχειρήσεις».  
Τέλος, η κ. Δυριώτη τόνισε ότι «στέλνουν στην ανεργία υπαλλήλους, όπως εμείς, που μπήκαμε μέσω ΑΣΕΠ, προγραμματίσαμε τη ζωή μας και τώρα μας οδηγούν σε αδιέξοδο». Κλείνοντας ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ευχήθηκε «να πρυτανεύσει η λογική και να μην κλείσουν οι Οργανισμοί προς όφελος όλων».  
Προηγούμενο 18η Διεθνή Έκθεση Ιnstabul Γραφικής Ύλης, Χαρικών, Σχολικών Ειδών και Ειδών Γραφείου 14-18 Μαρ. 2012

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας