Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας και Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, το απόγευμα της Τρίτης 23 Ιουλίου 2019, στο γραφείο του Υπουργού.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου αφού συνεχάρη τον κ. Γεωργιάδη για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του ως Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ανέφερε ότι: «είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθείτε με τη συνέπεια, την υπευθυνότητα και την εργατικότητα που σας διακρίνει στα καθήκοντά σας, γιατί και εσείς εκτός από πολιτικός είστε επαγγελματίας και γνωρίζετε πολύ καλά τα προβλήματα που ταλαιπωρούν την επιχειρηματικότητα καθώς και τις προσπάθειες που κάνουμε και ως επιχειρηματίες και ως πρόεδροι Επιμελητηρίων να επιβιώσουμε στην εποχή της κρίσης».

Ο κ. Η. Χατζηχριστοδούλου τόνισε στον Υπουργό ότι: «Βασική μας προτεραιότητα είναι η πάταξη του παρεμπορίου που αποτελεί μεγάλη πληγή για το υγιές εμπόριο. Ως υπεύθυνος για το παρεμπόριο έχουμε υποδείξει παλαιότερα  τρόπους οριστικής αντιμετώπισής του και είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία. Χαίρομαι ιδιαίτερα που άκουσα από τον ίδιο τον Υπουργό ότι το παραεμπόριο είναι στις βασικές του προτεραιότητες και πιστεύω ότι αυτό θα δώσει μια ενθάρρυνση στη νόμιμη επαγγελματική στέγη και στον κάθε επιχειρηματία που αγωνίζεται για να επιβιώσει. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Υπουργό για τις γρήγορες και σωστές αποφάσεις που λαμβάνει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλαιπωρούν την επιχειρηματικότητα και είμαι πεπεισμένος ότι θα πάμε καλύτερα και η χώρα θα μπει στο δρόμο της ανάπτυξης».

Ο Υπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης μετά τη συνάντηση δήλωσε:

«Είμαι φανατικά υπέρ του επιμελητηριακού θεσμού. Ως μικρομεσαίος επιχειρηματίας γνωρίζω ότι η μικρομεσαία επιχείρηση στην Ελλάδα δεν θα είχε επιβιώσει, ιδιαίτερα την εποχή της κρίσης, χωρίς άξιους ανθρώπους που διαθέτουν τον προσωπικό τους χρόνο στα επιμελητήρια για να μπορέσουν να βοηθήσουν και τους εαυτούς τους αλλά και τους συναδέλφους τους. Άρα, στο πρόσωπό μου τα επιμελητήρια θα έχουν πάντα ένα φίλο και ένα σύμμαχο. Χάρηκα γιατί εκτός των θεμιτών αιτημάτων για τον τρόπο λειτουργίας των επιμελητηρίων κάναμε μια διεξοδική συζήτηση για το νούμερο ένα πρόβλημα του ελληνικού εμπορίου που είναι το παραεμπόριο. Αν δεν αντιμετωπιστεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός, θα καταστρέψει όπως καταστρέφει ήδη χιλιάδες τίμιους Έλληνες επαγγελματίες. Και διαβεβαιώ τους προέδρους ότι θα είμαι στο πλάι τους σε αυτή τη μάχη.

Είναι ιδιαίτερη χαρά που συνάντησα τους προέδρους της Μακεδονίας, διότι πράγματι η Ελλάδα χρωστάει στη Μακεδονία ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η Μακεδονία έχει πληγεί διότι λόγω της γειτνιάσεως με χώρες που έχουν εξαιρετικά χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές, έχει αθέμιτο ανταγωνισμό από αυτές τις χώρες. Είναι ένα ζήτημα το οποίο θα πρέπει να απασχολήσει την Κυβέρνηση κεντρικά για το πώς θα σχεδιάσουμε τις πολιτικές εκείνες που θα επουλώσουν και θα θεραπεύσουν αυτή την πληγή».

Στη συνάντηση εκτός από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνης Τσώτσος, οι οποίοι είναι και μέλη της διοίκησης της ΚΕΕΕ και τοποθετήθηκαν για τα κρίσιμα ζητήματα της επιχειρηματικότητας, για τις αναγκαίες ενέργειες για την ανάπτυξη των περιοχών τους και της Βόρειας Ελλάδας.

Στη συνέχεια μεταξύ του Υπουργού και των Προέδρων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τον επιμελητηριακό θεσμό και την αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας.

Προηγούμενο 11ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, 6-8 Δεκ. 2019

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας