Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Συνεδρίαση Διοικητικής Επιτροπής Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος μέσω τηλεδιάσκεψης

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, Αντιπρόεδρος ΚΕΕΕ: «Ο τραπεζικός δανεισμός κατευθύνεται προς τις μεγάλες επιχειρήσεις. Μόλις 30.000 επιχειρήσεις μπορούν να δανειστούν από τις τράπεζες»

Στον αποκλεισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τον τραπεζικό δανεισμό αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης της Δ.Ε της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας και αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ Ηλίας Χατζηχριστοδούλου. 

Συγκεκριμένα ο κ. Χατζηχριστοδούλου επικαλέστηκε την Ενδιάμεση Έκθεση 2020 της Τράπεζας της Ελλάδος για το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου, σύμφωνα με την οποία, παρόλο που οι συστημικές τράπεζες αντλούν κεφάλαια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με μηδενικά σχεδόν επιτόκια, ο τραπεζικός δανεισμός κατευθύνεται -και μάλιστα με ευνοϊκούς όρους-κυρίως προς τις μεγάλες επιχειρήσεις. 

«Δυστυχώς με αυτόν τον τρόπο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι καταδικασμένες σε μαρασμό και στασιμότητα. Μόλις 30.000 επιχειρήσεις σε σύνολο 700.000 είναι σε θέση να δανειστούν από τις τράπεζες» ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι η Τράπεζα της Ελλάδος κάνει σύσταση προς τις συστημικές τράπεζες να στηρίξουν πιστωτικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δεδομένου ότι αυτές απασχολούν κατά κύριο λόγο το μεγαλύτερο ποσοστό του εργασιακού δυναμικού της χώρας. 

Κοινή διαπίστωση των μελών  της Διοικητικής Επιτροπής ήταν η καταστροφική εικόνα της αγοράς. Όπως επισημάνθηκε, είναι κρίσιμο να υπάρχει επικοινωνία της κυβέρνησης με τους παραγωγικούς φορείς στη διαχείριση των οικονομικών συνεπειών της υγειονομικής κρίσης προκειμένου να λαμβάνονται αποτελεσματικά μέτρα για την αγορά.

Όπως υπογράμμισαν όλοι, «κλειδί» για την ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας θα είναι η εφαρμογή ενός συντονισμένου σχεδίου για την επόμενη μέρα όχι μόνο για τους λίγους «μεγάλους» αλλά για τον κύριο κορμό της ελληνικής οικονομίας που είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Προηγούμενο Δ. Κατερίνης – Προμήθεια πέντε (5) καινούριων απορριμματοφόρων

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας