Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Τοποθετήθηκε το πρώτο Infokiosk στο Δήμο Δίου-Ολύμπου από το Επιμελητήριο Πιερίας

ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ INFOKIOSK ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ INFOKIOSK ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Χατζηχριστοδούλου: “Στόχος μας η ποιοτική αναβάθμιση της διαμονής των επισκεπτών της Πιερίας”

Γερολιόλιος: “Ευχαριστούμε το Επιμελητήριο. Τέτοιες δράσεις προάγουν το τουριστικό μας προϊόν”

Στην τοποθέτηση του πρώτου Infokiosk στο δήμο Δίου-Ολύμπου προχώρησε χθες το Επιμελητήριο Πιερίας. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο ψηφιακό κιόσκι που δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο να έχει άμεση πληροφόρηση για όλα όσα σχετίζονται με την επίσκεψη και τη διαμονή του στην περιοχή.

Το Infokiosk τοποθετήθηκε στο Λιτόχωρο, έδρα του δήμου Δίου-Ολύμπου και συγκεκριμένα στην είσοδο του κτηρίου που στεγάζονται δημοτικές υπηρεσίες και το Ναυτικό Μουσείο.

Το χρήσιμο ψηφιακό εργαλείο παρέδωσε προς χρήση το πρωί της Πέμπτης 15 Απριλίου 2021 ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου πλαισιωμένος από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: “Κάναμε πράξη τη δέσμευσή μας με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της διαμονής των επισκεπτών”

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου υπογράμμισε ότι με την τοποθέτηση του Infokiosk έγινε πράξη η δέσμευση του Επιμελητηρίου σημειώνοντας ότι το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν αντίστοιχα κιόσκια στους δήμους Κατερίνης και Πύδνας-Κολινδρου ενώ έχει ήδη τοποθετηθεί ακόμη ένα στο -υπό κατασκευή-μουσείο των επαγγελμάτων του Επιμελητηρίου.

“Από τη Δευτέρα θα είναι σε πλήρη λειτουργία και στη διάθεση των κατοίκων και κυρίως των επισκεπτών της περιοχής. Στόχος μας είναι όχι μόνο η αύξηση της επισκεψιμότητας αλλά και η ποιοτική αναβάθμιση της διαμονής των επισκεπτών της Πιερίας που θα έχουν, μέσω του Infokiosk , τη δυνατότητα να αντλήσουν πληροφορίες για ξενοδοχειακά καταλύματα, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, αρχαιολογικούς χώρους, μοναστήρια, χιλιομετρικές αποστάσεις και όλες τις χρηστικές πληροφορίες και επιλογές αναψυχής που υπάρχουν στην περιοχή με ένα κλικ” ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Χατζηχριστοδούλου.

Βαγγέλης Γερολιόλιος: “Ευχαριστούμε το Επιμελητήριο. Τέτοιες δράσεις προάγουν το τουριστικό μας προϊόν”

“Καλωσορίζουμε σήμερα μία καινοτόμα δράση με διάδραση η οποία θα φανεί πολύ χρήσιμη στους επισκέπτες μας, στους ανθρώπους που έρχονται στον τόπο μας και θέλουν να πάρουν πληροφορίες για το πώς και με ποιον τρόπο θα περιηγηθούν”  ανέφερε από την πλευρά του ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος. Παράλληλα ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου για τη συνέργεια αυτή, που, όπως είπε στόχο έχει την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. “Δίπλα στο φυσικό χώρο του γραφείου πληροφοριών του δήμου μας σήμερα εγκαινιάζουμε έναν χώρο ηλεκτρονικό και καινοτόμο ο οποίος θα δώσει τη δυνατότητα σε όσους επισκέπτονται τον τόπο μας άμεσα και σε πραγματικό χρόνο να ενημερωθούν για ό,τι επιθυμούν. Επιπλέον είμαστε διπλά χαρούμενοι γιατί τέτοιες δράσεις ταυτοποιούν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και που θα συνεχίσει  να επιτυγχάνεται με κοινές συνέργειες” ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Γερολιόλιος υπογραμμίζοντας ότι “κάτω από τον Όλυμπο είναι δεδομένο ότι το Infokiosk  θα εξυπηρετεί πάρα πολλούς επισκέπτες.

“Η συνεργασία μας με το Επιμελητήριο είναι και θα παραμείνει άριστη. Εξάλλου η κοινή στόχευση τόσο του Επιμελητηρίου όσο και του δήμου μας είναι δεδομένη και αφορά στην ανάπτυξη του τόπου μας, την παροχή καλύτερων υπηρεσιών και βεβαίως την προσέλκυση καινούριων επενδύσεων” πρόσθεσε ακόμη ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου.

Εξάλλου και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν ότι όποτε απαιτείται το Infokiosk θα εμπλουτίζεται με νέες πληροφορίες προκειμένου να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του επισκέπτη κάθε εποχής. 

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τη λειτουργία και τον τρόπο χρήσης του από εκπρόσωπο της εταιρείας κατασκευής.

Πληροφορίες σχετικά με το Infokiosk

Διαθέτει αντιβανδαλική οθόνη 32″ πολύ υψηλής φωτεινότητας ενώ ταυτόχρονα η σχεδίαση και η κατασκευή του προσφέρουν στο χρήστη κάλυψη και προστασία από καιρικά φαινόμενα.

Είναι ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής.

Στο infokiosk είναι εγκατεστημένη μία web εφαρμογή, με έναν τουριστικό οδηγό, κατασκευασμένο από την ίδια εταιρεία.  Περιλαμβάνει όλες εκείνες τις κατηγορίες που είναι απαραίτητες για να την τουριστική ενημέρωση των επισκεπτών. Αξιοθέατα, παραλίες, ορεινές διαδρομές, καταλύματα, εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινητών-σκαφών κλπ αλλά και γενικές κατηγορίες ενδιαφέροντος όπως ο καιρός, ισοτιμίες νομισμάτων και άλλα.

Είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μεγιστοποιείται η ευχρηστία μέσω των διαδραστικών Infokiosk και να είναι φιλικό προς κάθε χρήστη.

Ταυτόχρονα η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και από κινητό τηλέφωνο (url). Η εφαρμογή είναι δυναμική, με δικό της διαχειριστικό περιβάλλον ενώ όλο το περιεχόμενο θα διαχειρίζεται το Επιμελητήριο Πιερίας.

  

Προηγούμενο Πρεσβεία Έλλαδος, Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μαδρίτης – Eνημέρωση Περί Εξαπάτησης Ελληνικών Επιχειρήσεων από INICIA EXPORTACION

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας