Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Απαγόρευση  εμπορίου από και προς το Ισραήλ στην τελωνειακή επικράτεια της Τουρκίας

ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων

Σχετικά με την εφαρμογή των κυρώσεων εμπορίου που έχει επιβάλει μονομερώς η Τουρκία έναντι του Ισραήλ, λόγω των γεγονότων στη Γάζα, αναφέρουμε τα εξής:

Το Τ/Υπουργείο Εμπορίου από 9ης Απριλίου 2024, είχε γνωστοποιήσει, με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του, περιορισμό / απαγόρευση εξαγωγών προς το Ισραήλ για 54 ομάδες προϊόντων.

(Επισυνάπτεται, σε παράρτημα, το κείμενο της ανακοίνωσης και ο αρχικός κατάλογος των προϊόντων, σε διαδικτυακή μετάφραση στην αγγλική γλώσσα, προς διευκόλυνσή σας).

Σε δεύτερο στάδιο, με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό ενημέρωσης twitter, το ίδιο Υπουργείο δημοσίευσε ανακοίνωση, η οποία αφορά στην, από 2ας Μαΐου 2024, επέκταση του μέτρου απαγόρευσης εμπορίου εισαγωγών ή εξαγωγών, εντός της τελωνειακής επικράτειας της Τουρκίας , σε όλα τα φορτία που προέρχονται από ή έχουν προορισμό το Ισραήλ.

(Επισυνάπτεται σε παράρτημα το κείμενο της ανακοίνωσης, με διαδικυακή μετάφραση στην αγγλική γλώσσα προς διευκόλυνσή σας).

Διευκρινίζεται ότι η απαγόρευση εμπορίου της Τουρκίας έναντι του Ισραήλ, αφορά το σύνολο των προϊόντων, ανεξαρτήτως προελεύσεώς τους, και, περιλαμβάνει α) την εισαγωγή κενών εμπορευματοκιβωτίων (import empty), καθώς και β) την μεταφόρτωση πλοίων (Τ/S cargo) με σχετικά φορτία σε τ/λιμένες.

Ο Προϊστάμενος
Χρήστος Γ. Σταμπουλόπουλος
Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄

Προηγούμενο Διεθνής Έκθεση υπαίθριων δραστηριοτήτων ISPO OutDoor (Μόναχο, 3 – 5 Ιουνίου 2024)

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας