Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Εκπαιδευτικές επισκέψεις Σχολείων στη Μόνιμη Μουσειακή Έκθεση Παραδοσιακών Επαγγελμάτων του Επιμελητηρίου Πιερίας

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: «Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, που επισκέφθηκαν τη Μόνιμη Μουσειακή Έκθεση Παραδοσιακών Επαγγελμάτων του Επιμελητηρίου Πιερίας κατά τους πρώτους 5 μήνες του 2024 και τους περιμένουμε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς»

Μεγάλος αριθμός Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την Πιερία και όμορους νομούς, καθώς και Σχολές κατάρτισης, επισκέφθηκαν τη Μόνιμη Μουσειακή Έκθεση Παραδοσιακών Επαγγελμάτων του Επιμελητηρίου Πιερίας τους πρώτους 5 μήνες του 2024.

Πληθώρα μαθητών είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την εξέλιξη των επαγγελμάτων, πολλά από τα οποία δεν ασκούνται πλέον, να γνωρίσουν αυθεντικά αντικείμενα και εργαλεία που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν, κατά την παραγωγική διαδικασία και την παροχή υπηρεσιών και να διαπιστώσουν τα διαφορετικά κοινωνικοοικονομικά δεδομένα περασμένων εποχών, που έχουν πια εκλείψει.

Συγχρόνως με την ξενάγηση προβάλλοταν ταινίες μικρού μήκους, με θέμα την εξέλιξη τόσο της Κατερίνης, όσο και των επαγγελμάτων κατά τον τελευταίο αιώνα, ώστε να καταστεί ακόμα πιο ζωντανή η διαδικασία της σύγκρισης και της εξέλιξης.

Η Μουσειακή Έκθεση του Επιμελητηρίου αν και παραμένει ανοικτή και κατά τους θερινούς μήνες, ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. περιμένουν με χαρά το προσεχές Φθινόπωρο, αναμένοντας ακόμη περισσότερες επισκέψεις μαθητών και καταρτιζομένων. Έως τότε, εύχονται καλή επιτυχία στις εξετάσεις και καλό καλοκαίρι σε όλους.

Προηγούμενο Κλειστές οι υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Πιερίας την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 μετά τις 11:00 π.μ.

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας