Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Παράταση διασύνδεσης των POS | Ευχαριστήρια επιστολή Πρόεδρου Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλία Χατζηχριστοδούλου προς τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ

Με επιστολή προς τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη και Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ευχαριστεί για τη χορήγηση παράτασης των χρονικών ορίων συμμόρφωσης των επιχειρήσεων, των οποίων τα ανωτέρω συστήματα, είναι αδύνατον να συνδεθούν,  λόγω τεχνικής ασυμβατότητας.

Ολόκληρη η επιστολή:

ΘΕΜΑ: Ευχαριστήρια επιστολή για τη χορήγηση νέας χρονικής παράτασης διασύνδεσης των POS.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Το Επιμελητήριο Πιερίας, μετά από την από 29/04/2024 επιστολή του, προς εσάς, δια της οποίας τόνιζε την απόλυτη ανάγκη χορήγησης παράτασης διασύνδεσης των ΦΗΜ με τα POS των επιχειρήσεων, εκφράζοντας τα συναισθήματα της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας,  ευχαριστεί τόσο εσάς προσωπικά, όσο και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, κ. Γ. Πιτσιλή, για την έγκαιρη και αποτελεσματική ανταπόκρισή σας.

Η παράταση αφορά σε 7600 επιχειρήσεις, των οποίων τα ανωτέρω συστήματα, είναι αδύνατον να συνδεθούν, λόγω τεχνικής ασυμβατότητας, χωρίς να ευθύνονται οι ίδιες και εκτείνεται έως τις 10 Ιουνίου 2024. Στο χρονικό διάστημα, που μεσολαβεί μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, οι επιχειρήσεις αυτές θα έχουν τη δυνατότητα διευθέτησης του προβλήματος συμβατότητας, χωρίς το φόβο επιβολής προστίμων και λοιπών κυρώσεων.

Το Επιμελητήριο Πιερίας, ευελπιστώντας στην αγαστή μεταξύ μας συνεργασία, θα συνεχίσει να παρακολουθεί την πορεία επίλυσης του προβλήματος, για το σύνολο των επιχειρήσεων, με στόχο την ολιστική αντιμετώπισή του και την ομαλή μετάβαση της αγοράς στο νέο ψηφιακό περιβάλλον, στο πλαίσιο του οποίου θα λειτουργεί με διαφάνεια κάθε νόμιμη επιχείρηση είτε μικρή, είτε μεγάλη.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου

Προηγούμενο e-Newsletter | Μ. Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας