Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Συνάντηση του προέδρου Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλία Χατζηχριστοδούλου με την Ένωση Καταστηματαρχών Κουρέων-Κομμωτών Ν. Πιερίας

Tα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον κλάδο τους και απειλούν ακόμη και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους ανέλυσαν στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου τα μέλη της Ένωσης Καταστηματαρχών Κουρέων-Κομμωτών Ν. Πιερίας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Πιερίας, το πρωί της Δευτέρας 4 Απριλίου, συμμετείχαν η πρόεδρος Πόλυ Χαλκίδου, ο αντιπρόεδρος Αναστάσιος Χαρίσης, ο Γ. Γραμματέας Γεώργιος Νατσιός, η ταμίας Αθηνά Γκολέμα και το μέλος Ιωάννης Παλάγκας.

Οι επαγγελματίες εξέφρασαν στον πρόεδρο τις ανησυχίες τους αναφέροντας ότι η υψηλή φορολογία και ο υψηλός Φ.Π.Α.,  σε συνδυασμό με την ραγδαία αύξηση των τιμών της ενέργειας και την αύξηση των προϊόντων, εκτίναξαν το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεών τους, έχοντας ήδη επιφέρει μια μείωση τζίρου άνω του 50% για το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος είναι η λειτουργία των παράνομων κομμωτηρίων, και οι κομμωτές που δουλεύουν με επισκέψεις κατ’ οίκον (βαλιτσάκια, όπως χαρακτηριστικά είπαν). Ένα φαινόμενο, που πολλαπλασιάζεται βλέποντας συνεχώς τους τζίρους τους να κατρακυλάνε προς τα κάτω και τις υποχρεώσεις τους να αυξάνονται.

Ο πρόεδρος Ηλίας Χατζηχριστοδούλου τους ενημέρωσε ότι ως Επιμελητήριο έχουμε κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις στα αρμόδια υπουργεία, ζητώντας τη μείωση του ΦΠΑ, την επιδότηση κατά 50% των εκάστοτε διαμορφούμενων ενεργειακών τιμολογίων των επιχειρήσεων, τη μείωση των δημοτικών τελών, καθώς και μια σειρά συγκεκριμένων προτάσεων για την στήριξη και ανακούφιση των επιχειρήσεων.

Τέλος, τα μέλη της Ένωσης πρότειναν στον πρόεδρο την διεξαγωγή ενημερωτικής ημερίδας με θέματα που τους αφορούν, στο Επιμελητήριο Πιερίας, την οποία φυσικά ο πρόεδρος Ηλίας Χατζηχριστοδούλου αποδέχτηκε και θα παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια για την πραγματοποίησή της.

Προηγούμενο Πρώτη (1η) τροποποίηση της Πρόσκλησης της Δράσης του ΕΠΑνΕΚ «Έκτακτη επιχορήγηση των περισσότερο πληττόμενων από την πανδημία επιχειρήσεων

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας