Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Αίτημα ολοκλήρωσης υποδομών και άμεσης σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου για όλη την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της GAZPROM EXPORT και της ΔΕΠΑ, στις 11 Μαρτίου 2014, όπου επιτεύχθηκε η αναδρομική μείωση, της τάξεως του 15%, στην τιμή του φυσικού αερίου, το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πιερίας εκπροσωπώντας τον επιχειρηματικό κόσμο, καταθέτει σε σας προσωπικά το αίτημά του για άμεση σύνδεση της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Στο παρελθόν, είχαμε διαβεβαιώσεις ότι το φυσικό αέριο θα φθάσει στην πόλη της Κατερίνης προς τα τέλη του 2012 – αρχές 2013, κάτι όμως που μέχρι σήμερα δεν επιτεύχθηκε. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Κυβέρνηση έχει θέσει ως άμεση προτεραιότητα την ενεργή στήριξη του επιχειρείν και τη δημιουργία ανταγωνιστικών επιχειρήσεων, παράγοντες που θα οδηγήσουν τη χώρα στην ανάπτυξη, ζητούμε  με προσωπική σας παρέμβαση  να επισπευσθούν οι διαδικασίες πρώτον, ολοκλήρωσης των υποδομών του δικτύου φυσικού αερίου σε όλη την Περιφερειακή ενότητα Πιερίας και δεύτερον, άμεσης σύνδεσης με το δίκτυο παροχής φυσικού αερίου σε ολόκληρη την Πιερία και όχι μόνο στην πόλη της Κατερίνης.

 

Κε Πρωθυπουργέ,

Καθώς η χώρα μας δοκιμάζεται από μία πρωτοφανή κρίση με άμεσο αντίκτυπο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ειδικά στην περιφέρεια της χώρας, το πλεονέκτημα χρήσης φυσικού αερίου μπορεί να προσφέρει σημαντικές μειώσεις στο κόστος παραγωγής. 

Επιπρόσθετα, σε μία εποχή όπου η εξοικονόμηση ενέργειας από τη μια πλευρά και η προστασία του περιβάλλοντος από την άλλη είναι το μεγάλο ζητούμενο, διεκδικούμε η περιοχή μας να έχει ίσες ευκαιρίες μΆ άλλες περιοχές της χώρας ως προς την πρόσβαση σΆ αυτό το αγαθό.

Τέλος, θα θέλαμε να επισημάνουμε την αρνητική οικονομική πορεία της Πιερίας, η οποία καταλαμβάνει μία από τις τελευταίες θέσεις στον πίνακα κατάταξης, ως προς το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, μεταξύ όλων των νομών της χώρας. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με άλλους αρνητικούς δείκτες όπως η υψηλή ανεργία, η φθίνουσα πορεία του δευτερογενή τομέα, τα διόδια κ.π.α., καταστούν επιτακτική την ανάγκη για στήριξη της επιχειρηματικότητας. Η μείωση του ενεργειακού κόστους θα συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.

Κε Πρωθυπουργέ,

Το ζήτημα που θίγουμε είναι καίριο για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και γι αυτό απευθυνθήκαμε σε εσάς προσωπικά.

Γνωρίζοντας ότι το αίτημά μας είναι δίκαιο και κυρίως άμεσα υλοποιήσιμο, ευελπιστούμε στην άμεση και θετική από πλευράς σας ανταπόκριση.

Προηγούμενο XXIV ΤΘΤ – Προμήθεια ειδών κυλικείου για τα ΚΨΜ

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας