Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Ανοιχτή επιστολή προέδρου Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κ. Αστέριο Μπουσνάκη

 Ανοιχτή επιστολή
προέδρου Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου
στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κ. Αστέριο Μπουσνάκη

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε της ΔΕΥΑΚ,

Αγαπητέ φίλε Στέργιο,

σου απευθύνω την παρούσα επιστολή για την έγκυρη ενημέρωσή σου σχετικά με το λυπηρό γεγονός της πλημμύρας του Επιμελητηρίου Πιερίας.

Μετά από δύο διαδοχικά τηλεφωνήματα, εντός δύο ημερών, του προϊσταμένου του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Κωνσταντίνου Παπαστεργίου στην υπηρεσία βλαβών της ΔΕΥΑΚ σε δύο συνεχόμενες ημέρες, καθώς και την τηλεφωνική επικοινωνία με εσένα προσωπικά του Ειδικού Συνεργάτη του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ιωάννη Καραφουλίδη, όπως μου ανέφερε ο ίδιος, ήρθαν στο χώρο στο χώρο της ζημίας αρμόδιοι τεχνικοί της ΔΕΥΑΚ για αυτοψία. Διαπίστωσαν, ότι η διαρροή νερού στον υπόγειο χώρο του Επιμελητηρίου οφείλονταν σε βλάβη του δικτύου της ΔΕΥΑΚ. και υποσχέθηκαν ότι θα έρθουν την επομένη ημέρα το πρωί για να την αποκαταστήσουν. Ο λόγος της αναβολής της αποκατάστασης της βλάβης για την επόμενη ημέρα, όπως μας δήλωσαν, οφείλονταν στη μη διαθεσιμότητα συνεργείων, διότι ήταν απασχολημένα σε άλλες περιοχές του δήμου Κατερίνης.

Αποτέλεσμα της διαρροής ήταν να καλυφθεί το φρεάτιο του ανελκυστήρα με νερό, το οποίο υπερχείλισε και κάλυψε το δάπεδο του υπογείου. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος σταμάτησε η λειτουργία του ανελκυστήρα. Οι υπεύθυνοι συντηρητές για την ασφαλή λειτουργία του, απαντλούσαν με δικό τους μηχάνημα όλο το εικοσιτετράωρο το νερό που διέρρεε.

Άλλο σημείο διαρροής νερού ήταν ο τοίχος του υπογείου χώρου από την πλευρά της οδού 28ης Οκτωβρίου.

Αποτέλεσμα αυτής της διαρροής υπήρξε η διαβροχή και η καταστροφή έντυπου και λοιπού υλικού του Επιμελητηρίου, καθώς και η καταστροφή του δαπέδου του Εκθεσιακού Χώρου, που πρόσφατα ολοκληρώθηκε η κατασκευή του.

Επιπλέον, σοβαρή ζημία υπέστησαν οι γυψοσανίδες, που επενδύουν τους τοίχους του Εκθεσιακού Χώρου.

Τέλος, κινδύνεψαν να καταστραφούν σπάνια και παλαιά αντικείμενα που αποτελούν εκθέματα.

Χάρη στην άμεση και γρήγορη αντίδραση των υπαλλήλων του Επιμελητηρίου απομακρύνθηκαν όλα τα παλαιά αντικείμενα σε ασφαλή χώρο. Ταυτόχρονα, ο προϊστάμενος κ. Κ. Παπαστεργίου, οι υπάλληλοι κ. Α. Κοκράνης, κ. Ι. Κέκελης, κα. Α. Κολοκάτση, κα. Π. Κωτίκα και ο ειδικός συνεργάτης κ. Ι. Καραφουλίδης, επί δύο ημέρες σκούπιζαν και απομάκρυναν τα νερά και τα οδηγούσανε στις αποχετεύσεις, για το γεγονός αυτό επικαλούμαι την μαρτυρία των τεχνικών της ΔΕΥΑΚ που ήρθαν στο χώρο. Όπως και οι ίδιοι διαπίστωσαν, καλέσαμε άμεσα ειδικό τεχνίτη να ξηλώσει το διαβραχέν υλικό επίστρωσης του δαπέδου, στην προσπάθειά μας να περιορίσουμε όσο ήταν δυνατόν τη μεγάλη ζημιά που υποστήκαμε.

Συνέπεια όλων των ανωτέρω λόγων είναι τόσο η υλική ζημία όσο και η χρονική καθυστέρηση της αποπεράτωσης του Μόνιμου Εκθεσιακού Χώρου Παραδοσιακών Επαγγελμάτων.

Αγαπητέ Στέργιο,

αναφέρεσαι στην επιστολή σου για την αποδόμηση και συρρίκνωση της ΔΕΥΑΚ. Το Επιμελητήριο δεν έχει καμιά αρμοδιότητα και ειδικά σε μια ιδιωτικού δικαίου υπηρεσία να υποδεικνύει και να υπαγορεύει τον τρόπο λειτουργίας και διοίκησης. Αυτό εξάλλου εσύ το γνωρίζεις καλύτερα λόγω της πολυετούς θητείας σου σε νευραλγικές θέσεις της Διοίκησης του Δήμου Κατερίνης.

Είναι κατανοητό ότι σε ένα εκτεταμένο δίκτυο όπως αυτό της ΔΕΥΑΚ, είναι πιθανό να υπάρξουν ταυτόχρονες βλάβες, η άμεση αποκατάσταση τους όμως, είναι ευθύνη της ΔΕΥΑΚ.

Επίσης σε ενημερώνω ότι το κτήριο του Επιμελητηρίου είναι ένα δημόσιο κτήριο που έχει αδειοδοτηθεί από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως ακριβώς προβλέπει ο νόμος.

Στην επιστολή που μας απέστειλες υπήρχαν και φωτογραφίες, μια εκ των οποίων σε δείχνει να επιβλέπεις την αποκατάσταση του πεζοδρομίου και το εκτιμώ πολύ αυτό. Αλλά αναρωτιέμαι γιατί δεν ήρθες μέσα στο κτήριο του Επιμελητηρίου, όπου τα στελέχη του, ευχαρίστως θα σε οδηγούσαν στο χώρο της ζημίας και θα μπορούσες και εσύ ο ίδιος να δεις και να εκτιμήσεις με την εμπειρία σου, το μέγεθός της.

Φιλικά θέλω να σου πω, ότι οι χειρότεροι εχθροί μας είναι κάποιοι που παριστάνουν τους φίλους και μας μεταφέρουν λάθος πληροφορίες γιατί είναι πιθανό αυτό να βολεύει τους ίδιους.

Δεν θα επανέλθω Στέργιο, στο λυπηρό αυτό γεγονός. Για εμένα προέχει η ταχεία και πλήρης αποκατάσταση της ζημίας και η ολοκλήρωση των σχετικών εργασιών που απομένουν για την ολοκλήρωση του μοναδικού στο είδος του Μόνιμου Εκθεσιακού Χώρος Παραδοσιακών Επαγγελμάτων, ώστε να είναι το συντομότερο δυνατό επισκέψιμος, τόσο για τα σχολεία, όσο και για όποιον επιθυμεί να γνωρίσει την εξέλιξη του επιχειρείν.

Με εκτίμηση

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πιερίας
Αντιπρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας
Προηγούμενο Εγχειρίδιο Υποβολής Αίτησης στη Δράση του ΕΠ/ΠΚΜ, ΕΣΠΑ 2014-2020 για την ενίσχυση των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του Covid-19

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας