Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Δήλωση Προέδρου Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλία Χατζηχριστοδουλου για το 2010

Εκφράζω την αισιοδοξία ότι το 2010, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, θα μας οδηγήσει στο δρόμο της εξόδου από την οικονομική ύφεση που βιώνουμε.

Ξεκινάμε τη νέα χρονιά με νέες ελπίδες, στόχους και οραματισμούς. Ο επιχειρηματικός κόσμος αναμένει από τους πολιτικούς ηγέτες και τους φορείς της παγκόσμιας οικονομίας να συνεργαστούν συμβάλλοντας καθοριστικά στην εξισορρόπηση της αγοράς προς όφελος της κοινωνικής ευημερίας και της παγκόσμιας ειρήνης. Στην Ελλάδα, η οικονομική κρίση έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και πλέον έχει γίνει κατανοητό σ’ όλους ότι η ανάπτυξη στηρίζεται στις υγιείς παραγωγικές τάξεις. Σήμερα, για την ελληνική οικονομία η λήψη γενναίων μέτρων για τη στήριξη της παραγωγικότητας είναι μονόδρομος και μόνον έτσι θα μπορέσει να αυξήσει τους ρυθμούς ανάπτυξης και ταυτόχρονα να μειώσει την ανεργία, τους δείκτες της φτώχειας, το τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα.

Είμαι οπαδός της άποψης ότι κάθε οικονομική κρίση κρύβει και δυνατότητες. Οι άνθρωποι της ιδιωτικής πρωτοβουλίας μπορούν να διακρίνουν τις ευκαιρίες αυτές και να δημιουργήσουν νέες συνθήκες για υγιή επιχειρηματικότητα. Χρειάζεται τόλμη, προσήλωση στο στόχο και σκληρή δουλειά.

Το Επιμελητήριο Πιερίας, με τον ίδιο ζήλο, συνεχίζει και ανοίγει δρόμους ανάπτυξης για την τοπική επιχειρηματικότητα. Είμαστε δίπλα στους επιχειρηματίες αυτού του τόπου και τους στηρίζουμε καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια. Τώρα, όσο ποτέ, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να συνεργαστούμε, να διεκδικήσουμε, να πάμε αυτόν τον τόπο μπροστά θέτοντας γερές βάσεις για ένα ευοίωνο μέλλον. 

Το 2010, εύχομαι η Πιερική οικονομία να εντείνει τους ρυθμούς της, να γίνει πιο ανταγωνιστική με ποιοτικά χαρακτηριστικά κατακτώντας τη θέση που τις αξίζει.

Θερμές ευχές για Υγεία, Ειρήνη, Ευτυχία, Ανάπτυξη και Ευημερία.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Ηλίας Χατζηχριστοδούλου

Προηγούμενο Σύσκεψη στη Νομαρχία Πιερίας για τη λειτουργία αλλοδαπών καταστημάτων στο νομό και του αθέμιτου ανταγωνισμού που προκαλούν

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας