Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Διανομή 30.000 εντύπων από το Επιμελητήριο και Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων με στόχο την ενημέρωση των τουριστών για την πάταξη του παραεμπορίου

Με βασικό στόχο την ενημέρωση Ελλήνων και αλλοδαπών τουριστών για τις επιπτώσεις αγοράς αμφιβόλου ποιότητας προϊόντων από παράνομους πλανόδιους πωλητές, το Επιμελητήριο Πιερίας προχώρησε στην εκτύπωση 30.000 πληροφοριακών εντύπων και αφισών για το παραεμπόριο. Αρωγός σΆ αυτήν την προσπάθεια είναι η Πιερική Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων, τα μέλη της οποίας ανέλαβαν σε συνεργασία με το Επιμελητήριο τη διανομή των εντύπων σε κατεξοχήν θερινούς προορισμούς του νομού, όπως είναι η Παραλία, η Λεπτοκαρυά, η Ολυμπιακή Ακτή, ο Πλαταμώνας, οι Νέοι Πόροι κ.τ.λ., αλλά και εντός της πόλης της Κατερίνης.

Το έντυπο έχει μεταφραστεί σε έξι γλώσσες (αγγλική, γερμανική, πολωνική, σερβοκροατική, ουγγρική και ρουμάνικη), που μαζί με την ελληνική συνθέτουν το μήνυμα κατά του παραεμπορίου. Παράλληλα με τη διανομή του εντύπου, η οποία ξεκίνησε την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013, αφίσες με το ίδιο περιεχόμενο που αναρτήθηκαν σε τουριστικά καταλύματα και εμπορικά καταστήματα, έχουν ως στόχο να αποτρέψουν τους τουρίστες από την αγορά προϊόντων παραεμπορίου.

Αναλυτικά το μήνυμα του εντύπου αναφέρει «Το Επιμελητήριο Πιερίας και η Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ν. Πιερίας σας καλωσορίζουν στην Πιερία και σας εύχονται καλές διακοπές. Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι: Το παράνομο πλανόδιο εμπόριο διώκεται εκ του νόμου. Αποφύγετε την αγορά αμφιβόλου ποιότητας προϊόντων από περιφερόμενους παράνομους πωλητές, διώκεστε ποινικά και φορολογικά με βαριά πρόστιμα».

Η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων για την καταπολέμηση του παραεμπορίου, ύστερα και από την ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου κ. Στέφανου Κομνηνού και του Επικεφαλής του ΣΥΚΑΠ κ. Δημητρίου Μπουλούκου. Ήδη, όπως έχει επισημάνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο αγώνας για την πάταξη του παραεμπορίου έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Πέρα, ωστόσο, από τον τομέα της καταστολής, πολύ σημαντικά είναι και τα προληπτικά μέτρα, με τον καταναλωτή να κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού οι αγοραστικές επιλογές του είναι εκείνες που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την έξαρση του φαινομένου.

ΣΆ αυτό το πλαίσιο κινείται και η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου, το Δ.Σ. του οποίου αποφάσισε και προχώρησε στην εκτύπωση του συγκεκριμένου πληροφοριακού εντύπου, το οποίο μπορείτε να βρείτε πιο κάτω στα Downloads.

Προηγούμενο Δήμος Κατερίνης – Επαναληπτικός Διαγωνισμός – Προμήθεια υγρών καυσίμων και λιπαντικών 2013-2014

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας