Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Δυναμική συμμετοχή της Πιερίας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «ROMEXPO», Βουκουρέστι, 31 Μαρ. – 3 Απρ. 2011

Δυναμική ήταν η συμμετοχή της Πιερίας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βουκουρεστίου «ROMEXPO» που διοργανώθηκε από τις 31 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου. Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και το Επιμελητήριο Πιερίας σε συνεργασία με τους τουριστικούς φορείς του νομού προώθησαν την τουριστική εικόνα της περιοχής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο κοινό της Ρουμανίας καθώς και σε επαγγελματίες του τουρισμού.

Το παρών στην έκθεση έδωσαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο εκπρόσωπος της ΤΕΔΚ Πιερίας Θωμάς Παπαδημητρίου, τα μέλη του ΔΣ του ΕΒΕ Πιερίας Νίκος Αποστολόπουλος και Πέτρος Κατσιώκαλης (επίσης αντιπρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Πιερίας), ο ειδικός σύμβουλος του ΕΒΕ κ. Νίκος Χουσουρίδης οι οποίοι πραγματοποίησαν μια σειρά από επαφές με θεσμικούς φορείς της Ελλάδας στη Ρουμανία με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών στο άμεσο μέλλον.

Η Πιερική παρουσία στην έκθεση

Με αρκετές καινοτομίες, το περίπτερο της Πιερίας παρουσίασε στους ρουμάνους πολίτες εικόνες και γεύσεις από τον τόπο του Ολύμπου, ήδη γνωστό στη χώρα. Το περίπτερο εκτείνονταν σε 40 τετραγωνικά μέτρα, σε κεντρικό σημείο του εκθεσιακού χώρου. Εικόνες από την Πιερία κατέκλυζαν το χώρο μέσα από καλαίσθητες αφίσες και έντυπα αλλά και οπτικοακουστικό υλικό. Μάλιστα, φέτος, στο περίπτερο υπήρχε μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων από ντόπια προϊόντα όπως κρασί, τσίπουρο, ελιά, λάδι, τυρί, τουρσιά, σαλάτες, γλυκά του κουταλιού, μέλι, λουκούμια που προσφέρονταν στο κοινό. Βασικός στόχος αυτής της προσπάθειας ήταν να συνδεθεί η τουριστική προβολή του νομού με την προώθηση του λεγόμενου «καλαθιού» των αγροτικών προϊόντων της Πιερίας στη Ρουμάνικη αγορά. Άλλωστε, οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στη συγκεκριμένη χώρα αυτήν την περίοδο συνδέονται άμεσα με τους κλάδους τροφίμων και κατασκευών. 

Χιλιάδες Ρουμάνοι επισκέφθηκαν το περίπτερο της Πιερίας και έλαβαν πληροφορίες και έντυπο υλικό. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εκπροσώπους των τουριστικών φορέων του νομού με τη βοήθεια δύο Ρουμάνων που προσλήφθηκαν ως διερμηνείς στο πιερικό περίπτερο. Επίσης, στο χώρο του περιπτέρου πραγματοποιήθηκαν σημαντικές συναντήσεις τόσο με επαγγελματίες του τουρισμού της χώρας όσο και με τις ελληνικές προξενικές αρχές. Αξίζει να σημειωθεί ότι εθνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και κυρίως το κρατικό κανάλι της Ρουμανίας παρουσίασαν το ελληνικό περίπτερο.

Σημαντικές επαφές και συνομιλίες

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι της Πιερίας υποδέχθηκαν στο περίπτερο του νομού και πραγματοποίησαν συνομιλίες με τον Πρέσβη της Ελλάδας στη Ρουμανία Γιώργο Πουκαμισά, τον Διευθυντή του ΕΟΤ Βουκουρεστίου και Πράγας Νίκο Διακολιό, τη Σύμβουλο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βουκουρέστι Ευφροσύνη Μήττα, τον Εμπορικό Ακόλουθο της Πρεσβείας Ιωάννη Πασχάλη, τη Γραμματέα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βουκουρέστι Βασιλική Κουσκούτη, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιώργο Γκιλή καθώς και έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα και εκπροσώπους των ρουμανικών ΜΜΕ.

 Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πιερίας

«Το Επιμελητήριο Πιερίας σε κάθε επιχειρηματική αποστολή που πραγματοποιεί στο εξωτερικό προβάλει και τουριστικά το νομό. Είναι ανάγκη, όμως, να δούμε πιο στοχευμένα τους τρόπους ανάδειξης ταυτόχρονα του τουρισμού και των υπόλοιπων επιχειρηματικών ευκαιριών σε χώρες του εξωτερικού όπου διακρίνουμε ευκαιρίες ανάπτυξης συνεργασιών. Η παρουσία μας στη Ρουμάνικη αγορά στη διάρκεια της τουριστικής τους έκθεσης έγινε ιδιαίτερα αισθητή. Η προσπάθειά μας συνεχίζεται αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία και γνωριμία», τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

Η συμμετοχή των τουριστικών φορέων της Πιερίας

Στην έκθεση συμμετείχε μεγάλος αριθμός τουριστικών φορέων  της Πιερίας που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στην προβολή και ενίσχυση της εικόνας του νομού. Στην πιερική αποστολή, επίσης, συμμετείχαν: η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Αφροδίτη Λέϊνα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας Δημήτρης Πανταλώνας, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Ξενοδόχων Παραλίας Μαρία Ξανθοπούλου και Ευρώπη Σαραντίδου, ο Αντιπρόεδρος της Πιερικής Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Γιάννης Χαρίσης, η Βασιλική Φουντούκα από το Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων Παραλίας, ο Κώστας Ζαβρίδης από το Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ολυμπιακής Ακτής, ο Παναγιώτης Κίτσιος ξενοδόχος από την Παραλία, η ξενοδόχος Παναγιώτα Σαμαρά, ο οινοπαραγωγός Μιλτιάδης Αδάμος και ο ξενοδόχος Βασίλης Παπαδόπουλος ο οποίος ανέλαβε το σχεδιασμό του περιπτέρου. Την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας εκπροσώπησε ο υπάλληλος Αλέξης Πουλικίδης.

Επίσης, η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας συμμετείχε με δικό της περίπτερο (5 τ.μ.)  μέσα στο περίπτερο του ΕΟΤ με εκπρόσωπο τον κ. Ηλία Ηλιάδη και τις κ.κ. Άννα Σαββίδου και Κική Παπαδοπούλου.

Η τουριστική ροή από τη Ρουμανία στην Ελλάδα

Η τουριστική ροή από Ρουμανία προς Ελλάδα χρονολογείται από το 2002 και συνεχίζεται με ιδιαίτερα αυξητικές τάσεις τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα και για τα έτη 2008 και 2009 η Ελλάδα ήταν πρώτη στις προτιμήσεις των Ρουμάνων τουριστών σαν προορισμός με 250.000 και 260.000 επισκέπτες αντίστοιχα. Τα μεγέθη αυτά αφορούν μόνο τα οργανωμένα μέσω των τουριστικών πρακτόρων ταξίδια ενώ ένας αδιευκρίνιστος αλλά σημαντικός αριθμός(σύμφωνα με ανεπίσημους αλλά έγκυρους υπολογισμούς υπερβαίνει τους 100.000 τουρίστες) ατομικά μετακινούμενων Ρουμάνων που επισκέπτεται τη χώρα μας.

Προηγούμενο Πρόσκληση Επιμελητηρίου Πιερίας στην παρουσίαση βιβλίου με τίτλο «Φίλιππος ο Μακεδών», 6/4/2011, 19:00, Εκάβη

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας