Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Εγκαινιάστηκε η Σχολή του Επιμελητηρίου Πιερίας, παρουσία του Πρύτανη του Παν/μιου Μακεδονίας

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

1_F2857.JPGΜε κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της Σχολής του Επιμελητηρίου Πιερίας, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με το οποίο υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας. Το Επιμελητήριο Πιερίας, θέτοντας ως προτεραιότητα τη διά βίου μάθηση των επιχειρηματιών-μελών του προχώρησε στην πλήρη ανακαίνιση του χώρου που παλαιότερα στεγάζονταν τα γραφεία του. Σήμερα, ο χώρος έχει μεταμορφωθεί σ’ ένα σύγχρονο και λειτουργικό εκπαιδευτικό εργαστήρι εξοπλισμένο με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για τη λειτουργία της Σχολής σύμφωνα με τα πιο εξελιγμένα πρότυπα.  Στο χώρο, εκτός από αίθουσες σεμιναρίων, υπάρχουν ηλεκτρονικοί υπολογιστές με πρόσβαση στο διαδίκτυο, επιχειρηματική βιβλιοθήκη και σύγχρονα εποπτικά μέσα διδασκαλίας.

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Πιερίας Μαρία Μίχου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ηλίας Κουσκουβέλης, ο Αντιπρύτανης Δημήτρης Σουμπενιώτης, ο Πρόεδρος της εταιρείας αξιολόγησης και διαχείρισης της περιουσίας του Παν/μίου Θεοφάνης Καραγιώργος, οι Δήμαρχοι Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, Κορινού Νίκος Αβραμίδης, Παραλίας Γιώργος Κεραμιδιώτης, ο Αντινομάρχης Δημήτρης Χριστογιάννης, ο Πρόεδρος του Ν. Συμβουλίου Νίκος Βουλγαράκης, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΕΒΕ Χαρίλαος Κωτίκας, μέλη του ΔΣ του ΕΒΕ, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΠ Χρήστος Εξίζογλου, Πρόεδροι και Διευθυντές οργανισμών, Ομοσπονδιών, Συλλόγων και Σωματείων, καθώς και επιχειρηματίες μέλη του Επιμελητηρίου.

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, Πρόεδρος ΕΒΕ Πιερίας

PROEDROSEVEPIERIAS.JPG«Ορόσημο» για τα επιμελητηριακά δρώμενα χαρακτήρισε την ημέρα των εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων της Σχολής του Επιμελητηρίου Πιερίας, ο Πρόεδρος Ηλίας Χατζηχριστοδούλου. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου να προχωρήσει στην ανακαίνιση των γραφείων και τη λειτουργία της σχολής σε αυτόνομο χώρο στο κέντρο της Κατερίνης. Επίσης, σημείωσε ότι η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας εμβαθύνει την προσπάθεια για τη δια βίου μάθηση και προσθέτει κύρος στην εκπαιδευτική διαδικασία που επιτελεί η Σχολή.

«Πολλοί αναρωτιούνται γιατί το Επιμελητήριο δίνει τόση βαρύτητα στη Σχολή και την εκπαίδευση των επιχειρηματιών όταν υπάρχουν τόσοι φορείς και οργανισμοί που μπορούν να παρέχουν αυτού του είδους τις υπηρεσίες ή υπάρχουν άλλες πιο άμεσες ανάγκες. Πρόσφατα προβληματίστηκα μ’ ένα άρθρο που ανέλυε τους λόγους αύξησης του αριθμού των ελληνικών επιχειρήσεων που οδηγούνται σε λουκέτο τα τελευταία χρόνια. Μεταξύ αυτών, ανέφερε ως αιτίες τη δυσμενή οικονομική συγκυρία που μας έπιασε απροετοίμαστους, τον αθέμιτο ανταγωνισμό που προκαλεί η παγκοσμιοποίηση αλλά και τις αστοχίες των επιχειρηματιών. Το ερώτημα που εύλογα τίθεται είναι το κατά πόσο οι επιχειρήσεις μας είναι ικανές να προσαρμόζονται στις μεταβαλλόμενες συνθήκες. Σ’ έναν κόσμο όπου οι ταχύτητες των αλλαγών έχουν γίνει ασύλληπτες αυτό από μόνο του είναι ικανό να σε καταστρέψει. Υπάρχει, λοιπόν, η άποψη που λέει ότι δεν επικεντρωνόμαστε απλά στην επίλυση του προβλήματος αλλά θέτουμε τις δομές ώστε να μην επανεμφανιστεί. Μία από τις πρώτες αλλαγές, λοιπόν,  που πρέπει να δοκιμάσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι η στροφή τους προς την συμβουλευτική και την επένδυση περισσότερου χρόνου σε θέματα κατάρτισης. Η Επιμελητηριακή Σχολή δεν είναι μπροστά από την εποχή της αλλά προετοιμάζει και ανοίγει δρόμους στο αύριο για τους επιχειρηματίες μας ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία για καλύτερα αποτελέσματα κερδίζοντας το στοίχημα της παγκοσμιοποίησης, του ανταγωνισμού, των ραγδαίων εξελίξεων», σημείωσε ο κ. Χατζηχριστοδούλου εξηγώντας τους λόγους που η Διοίκηση δίνει ιδιαίτερη σημασία στην κατάρτιση των επιχειρηματιών του.

Ηλίας Κουσκουβέλης, Πρύτανης ΠΑΜΑΚ

PRYTANISPAMAK.JPGΧαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας έκανε ειδική μνεία στις προτεραιότητες του Πανεπιστημίου: «Το πανεπιστήμιο Μακεδονίας στηρίζεται σε τρεις αρχές: Πρώτον στην έρευνα, η οποία συνδέεται με την οικονομία, την κοινωνία και τις ανάγκες της. Δεύτερον, στην ποιότητα αξιολόγησης, και είμαστε περήφανοι που είμαστε το μοναδικό ουσιαστικά ίδρυμα στον τόπο που έχει αξιολογήσει και τα 10 τμήματά του. Τρίτον, δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην εξωστρέφειά μας μέσα από συνεργασίες με άλλα πανεπιστήμια εντός και εκτός Ελλάδας αλλά και τους οικονομικούς και παραγωγικούς φορείς του τόπου μας. Μια τέτοια συνεργασία είναι αυτή με το Επιμελητήριο Πιερίας».

Ο κ. Κουσκουβέλης υπογράμμισε ότι είναι η πρώτη φορά που το πανεπιστήμιο Μακεδονίας συνεργάζεται με την οικονομική κοινωνία των πολιτών της Πιερίας και ευχήθηκε η κοινή αυτή προσπάθεια να αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα στη βελτίωση της παραγωγικότητας των τοπικών επιχειρήσεων.

«Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας εισήγαγε τη δια βίου μάθηση και δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σ’ αυτόν τον τομέα. Στο Επιμελητήριο Πιερίας συναντήσαμε τη νοοτροπία ότι με τη μάθηση ξεπερνούμε τα προβλήματα και αυτό μας βρίσκει σύμφωνους», σημείωσε ο Πρύτανης.

Μνημόνιο Συνεργασίας με το ΠΑΜΑΚ

Στη συνέχεια της εκδήλωσης, υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Επιμελητηρίου Πιερίας και Πανεπιστημίου Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών επισφραγίζοντας μια νέα, πολλά υποσχόμενη, συνεργασία. Πλέον, στο πλαίσιο λειτουργίας της σχολής, θα υλοποιούνται σεμινάρια σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο. Είναι γνωστό ότι τα πιστοποιημένα εκπαιδευτικά αντικείμενα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αναφέρονται στην οικονομία, διοίκηση και γενικότερα στην επιχειρηματική δράση.

 2_F2880.JPG 3_F2913.JPG   
Προηγούμενο Πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Πιερίας Επιχειρηματική Αποστολή από το Περιφερειακό οικονομικό Επιμελητήριο της Νις Σερβίας, 25/1/2010

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας