Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Εκδήλωση πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου

Την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποίησε χθες Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016 παρουσία πλήθους κόσμου το Επιμελητήριο Πιερίας, σε αίθουσα ξενοδοχείου στην Παραλία Κατερίνης.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία των δυο πρώην προέδρων του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Χαρίλαου Κωτίκα  κ. Νίκου Βουλγαράκη, συμμετείχαν εκπρόσωποι θεσμών, παραγωγικών φορέων και κοινωνικών εταίρων τόσο από την Πιερία όσο και από όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα η ετήσια συνεστίαση πλαισιώθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα κ. Γεώργιο, την Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρία Σπυράκη, τους βουλευτές Πιερίας Σκούφα, Τζαμακλή και Κουκοδήμο, το βουλευτή Θεσσαλονίκης και πρώην Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου, το Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη, το Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου κ. Κωνσταντίνο Δημόπουλο, το Δήμαρχο Πύδνας-Κολινδρού κ. Ευάγγελο Λαγδάρη, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, τον Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας κ. Αθ. Μαντζούκα, τον Υποδιοικητή της 24ης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου κ. Καρασαββίδη, τον Πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Παπαδόπουλο, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Τσότσο, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ημαθίας κ. Ουσουλτζόγλου, τον Πρόεδρο κ. Γεωργάκο και τον Αντιπρόεδρο κ. Γεωργιάδη του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, την Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Ξυπτερά ? Λάμπρου Ευαγγελία, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Πέλλας ? Πιερίας και Ημαθίας κ. Βεϊδαμενίδη, τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας κ. Γκατζή, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας κ. Ελευθεριάδη, περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, πρώην βουλευτές και πολιτευτές και εκπροσώπους συλλόγων και σωματείων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η υπογραφή του καταστατικού του ?Κέντρου Διαμεσολάβησης? που ιδρύθηκε από κοινού με το Δικηγορικό Σύλλογο Κατερίνης.

Επίσης τιμώμενα πρόσωπα της χρονιάς αναδειχθηκαν από το Επιμελητήριο ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Πιερίας κ. Δημήτρης Ελευθεριάδης για την πολυετή του προσφορά στον αθλητισμό και τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της UEFAU19 τον περασμένο Ιούλιο στην Κατερίνη, όπως για τον ίδιο λόγο τιμήθηκε και ο εκτελεστικός γραμματέας της Ε.Π.Ο. κ. Παυσανίας Παπανικολάου. Απονομή τιμητικής πλακέτας πραγματοποιήθηκε και στον κ. Δημήτριο Λακασά για την πολυετή του προσφορά στο επιχειρείν και την καθοριστική του παρουσία στο Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος  ΣΕΒΕ ως πρόεδρός του, αλλά και στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας.

Η ομιλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Χατζηχριστοδούλου είχε ως εξής:

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, φίλες και φίλοι

Υπάρχει διάχυτη στην ατμόσφαιρα της εποχής η ερώτηση αν είναι καιρός για συναθροίσεις αυτού του χαρακτήρα. Αν δηλαδή υπάρχει έδαφος σε μια μακρά ζημιογόνα οικονομική περίοδο να συναντιόμαστε και να γιορτάζουμε, εντός εισαγωγικών.

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συνάδελφοι της επιχειρηματικότητας του νομού μας, της αγαπημένης μας Πιερίας, σήμερα δεν βρεθήκαμε όλοι εδώ για να γιορτάσουμε. Δεν βρισκόμαστε όμως και για να κάνουμε μνημόσυνο αποδεχόμενοι πως δεν υπάρχει πλέον ελπίδα για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Δεν θα επιτρέψουμε στο φόβο να κυριεύσει την οικονομία, τους επιχειρηματίες, τους εργαζομένους και να ισοπεδώσει τον κοινωνικό ιστό.

ΓιΆ αυτό είμαστε σήμερα εδώ. Για να αποδείξουμε περίτρανα ότι η επιχειρηματικότητα στην Πιερία αντιστέκεται, έχει ισχυρά αντισώματα και θα αντέξει, κόντρα στις πιο δυσοίωνες προβλέψεις και στατιστικές. Κόντρα σε κάθε πολιτική που δεν ανταποκρίνεται στην κοινή λογική. Απέναντι σε οποιαδήποτε ποινικοποίηση του επιχειρείν και του αμοιβαίου κέρδους.

Θα αποφύγω την πολιτική προσέγγιση της λογιστικής πραγματικότητας που ζούμε. Τι να πει κανείς εξάλλου για τις ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις, τις φοροεπιδρομές και τις οικονομικά βουντού που δεν βρίσκουν κανένα ρεαλιστικό αντίκρισμα στην πραγματική αγορά, την ίδια ώρα που διατυμπανίζεται η δικαιοσύνη, την ίδια ώρα που το παραεμπόριο περιχαρακώνει ακόμη περισσότερο τα έσοδα και το ταμείο εξακολουθεί να έχει αρνητικό συντελεστή.

Την επιχειρηματικότητα δεν την απασχολούν μόνο αυτά, αλλά σήμερα δεν είναι μέρα μιζέριας. 

Το Επιμελητήριο Πιερίας μπορεί να περήφανο. Και μπορεί να είναι περήφανο επειδή δεν μένει στις συμβατικές του υποχρεώσεις. Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες πέρα και έξω από κάθε στατικότητα, σε αγαστή συνεργασία και την αρωγή των θεσμικών, των παραγωγικών φορέων και κοινωνικών εταίρων στο νομό μας.

Το Επιμελητήριο Πιερίας στο πλαίσιο της συνεχούς δραστηριοποίησής του σε ότι αφορά την ενίσχυση της εξωστρέφειας, την ώθηση κινήτρων και των πρωτοβουλιών του για την επιχειρηματικότητα της Πιερίας, υπέβαλε φάκελο, εγκρίθηκε και εκτελεί με επιτυχία πρόγραμμα τουριστικής προβολής ενταγμένο στο Ευρωπαϊκό χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Leader.

Εκτελέσαμε ήδη τη δράση του brandingτης περιοχής Leaderτου νομού με επίκεντρο και προμετωπίδα τον Όλυμπο. Συμμετείχαμε με επιτυχία στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις Φιλοξένια και GreekTourismExpo, στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα αντίστοιχα, με δικό μας περίπτερο, στο οποίο φιλοξενήθηκαν οι τουριστικοί επιχειρηματίες και οι παραγωγοί της Πιερίας.

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνω ότι συνεχίζουμε την εκτέλεση του προγράμματος με τη συμμετοχή μας, με δικό μας περίπτερο, στις Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις του Βελιγραδίου στις 18 Φεβρουαρίου και του Βουκουρεστίου στις 24 του ίδιου μήνα. Δυο αγορές με καθοριστική συνεισφορά στο ΑΕΠ της περιοχής.

Δώσαμε έμφαση στη στοχευμένη προβολή. Η Πιερία και ο Όλυμπος διαφημιστήκαν με ολοσέλιδες καταχωρήσεις στις πανελλήνιες εφημερίδες με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα, όπως η Καθημερινή, το Έθνος, η RealNews, η ακεδονία όπως επίσης για πρώτη φορά η Πιερία και ο Όλυμπος πετάνε με το περιοδικό της Aegean (Ετζίαν) που ταξιδεύει σε τριάντα διεθνείς προορισμούς και το οποίο διαβάζουν περισσότεροι από 250.000 επιβάτες ανά δίμηνο.

Δεν σταματάμε όμως εδώ. Συνεχίζουμε με την έκδοση νέου τουριστικού εικοσασέλιδου τουριστικού εντύπου που τόσο ανάγκη έχει ο τουριστικός κόσμος της Πιερίας. Ένα έντυπο φρέσκο, επικαροποιημένο το οποίο θα εκδοθεί σε 50.000 αντίτυπα και σε 7 γλώσσες, Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Ρώσικα, Σέρβικα, Ρουμάνικα και Ουγγρικά.

Βάλαμε μπρος την παραγωγή νέου τηλεοπτικού σποτ για την τουριστική προβολή, η χρήση του οποίου θα γίνει και διαδικτυακά προκειμένου να αποτυπωθεί με μεγαλύτερη ένταση ο τόπος μας.

Φιλοξενούμε το επόμενο διάστημα 100 συνολικά δημοσιογράφους, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αρχής γεννωμένης από τις 5 Φεβρουαρίου όπου διακεκριμένοι δημοσιογράφοι και συντάκτες από τα μεγαλύτερα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοπτικούς σταθμούς και θεματικά blogs θα φιλοξενηθούν και θα περιηγηθούν στην Πιερία.

Η δεύτερη φάση φιλοξενίας θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη άνοιξη, με 20 δημοσιογράφους από την Σερβία, την Ρουμανία, την Ουγγαρία την Πολωνία και άλλες χώρες η οποίοι θα επισκεφθούν και θα γνωρίσουν την Πιερία στο πλαίσιο της εκτέλεσης του προγράμματος Leader.

Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω από καρδιάς τόσο το Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, όσο και το Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Κώστα Δημόπουλο που βάζουν πλάτη στην άρτια οργάνωση της φιλοξενίας των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφερθώ επίσης στην Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας και στην Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων Πέλλας ? Πιερίας και Ημαθίας και στους Προέδρους τους, την κυρία Ξυπτερά-Λάμπρου και τον κύριο Βεϊδαμενίδη, γιατί χωρίς αυτούς και την καλή διάθεση συνεργασίας για την πρόοδο του τόπου που επιδεικνύουν δε θα μπορούσαμε να φτάσουμε στον επιθυμητό στόχο.

Δεν διεκδικήσαμε ποτέ εύσημα. Και για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, ο τουρισμός δεν ανήκει σε κανέναν. Είναι ένα πολυδιάστατο αντικείμενο με αμέτρητες παραμέτρους. Έτσι, αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν είμαστε οι μόνοι που μαχόμαστε για τον τουρισμό στην Πιερία. Δεν είναι μόνο το Επιμελητήριο που έχει πάρει την Πιερία και τον Όλυμπο στις πλάτες του. Συμμαχοί μας είναι η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, η Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων, οι δήμαρχοι Κατερίνης και Δίου-Ολύμπου, οι οποίοι έμπρακτα προτάσσουν την προαγωγή του τουρισμού στο νομό μας.

Το Επιμελητήριο Πιερίας συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ (Εράζμους πλας) όπου δημιουργούμε ομάδες εκπροσώπων των επιχειρήσεων της Πιερίας, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε δυο ροές εκπαιδευτικού χαρακτήρα στην Ιταλία και στην Αυστρία. Με αυτόν τον τρόπο δίνουμε κίνητρο εκπαίδευσης του στελεχιακού δυναμικού, ειδικά των εξαγωγικών επιχειρήσεων της Πιερίας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, μιας και το πρόγραμμα καλύπτει 100% τις δαπάνες της συμμετοχής.

Δεν μένουμε όμως μόνο εδώ. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τα προϊόντα σε άλλους νομούς και σε άλλες χώρες προσφέροντας δωρεάν χώρο ειδικά στις μικρές επιχειρήσεις που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν μόνες τους στα δυσβάσταχτα έξοδα.

Σχεδιάζουμε με τη σημαντική βοήθεια της Ευρωβουλευτού κυρίας Μαρίας Σπυράκη, την έκθεση τοπικών προϊόντων του νομού μας στο κέντρο της Ευρώπης. Ο ερχόμενος Απρίλιος θα αποτελέσει σταθμό για τους παραγωγούς και του επιχειρηματίες της Πιερίας μιας και στις Βρυξέλλες θα στηθεί μια μικρογραφία του νομού μας, ανοίγοντας ακόμη ένα δίαυλο εξωστρέφειας.

Πέρα από τις πρωτοβουλίες μας δεν εφησυχάζουμε σε κάθε τι πάει να πλήξει την επιχειρηματικότητα.

Έτσι να σας αναφέρω ενδεικτικά ότι ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου, νηφάλια και με κάθε αίσθηση ευθύνης που έχει απέναντι στα μέλη του και στην οικονομία του νομού, αποφάσισε ότι δεν συμφωνεί με την δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων μέσα στον στενό αστικό ιστό της Κατερίνης. Η ανθρωπιά και η ευαισθησία μας δεν εξαντλείται μπροστά στα οικονομικά μεγέθη. Εξαντλείται μόνο η υπομονή μας όταν χωρίς σχέδιο, χωρίς εναλλακτική πρόταση, χωρίς καμία συναίσθηση ευθύνης και συνεπειών δυναμιτίζεται ένα ήδη βεβαρυμμένο επιχειρηματικό τοπίο. Όλοι μας εδώ είμαστε παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα προσφύγων. Δε θα μας κάνει κανείς μαθήματα συμπαράστασης. Την αλληλεγγύη την έχουμε στο αίμα μας. Το έχουμε αποδείξει περίτρανα κ ήθελα να το ξεκαθαρίσω αυτό.

Αξίζει επίσης να επικροτήσουμε την προσπάθεια του Δημάρχου Κατερίνης, του φίλου μου το Σάββα, που προέταξε σε κεντρικό επίπεδο ένα πάγιο αίτημά μας, συγκεκριμένα στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος όπου συμμετέχει ως μέλος, το θέμα του υπολογισμού της χρέωσης της αποκομιδής απορριμμάτων για τις επιχειρήσεις, ώστε να υπάρχει το ανώτατο όριο των 1.000 τετραγωνικών μέτρων.

Φίλες και φίλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι,

Τίποτα δεν υλοποιείται χωρίς ανθρώπους. Καμία προσπάθεια δεν μπορεί να πετύχει χωρίς στελεχιακό δυναμικό. Από αυτό εδώ το βήμα θέλω να ευχαριστήσω δημόσια το προσωπικό του Επιμελητηρίου Πιερίας, τα στελέχη μας, επίσης τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και τους προέδρους των τμημάτων, για τη διάθεση προσφοράς τους και την στάση ευθύνης που επιδεικνύουν προκειμένου το Επιμελητήριο να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του και πολλές φορές να ξεπερνάει τον εαυτό του.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια και έναν προς έναν τους ανθρώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης του νομού μας που αγκάλιασαν μια προσπάθεια που θα δώσει υπεραξία στην περιοχή μας, με τις φιλοξενίες των media που οργανώνουμε.

Να ευχαριστήσω την κ. Κατερίνα Τσαλού, την κ. Ελίνα Διαμαντοπούλου, τον κ. Βαγγέλη Ζαμαντζά, την κ. Μαρία Τσιώνη, την κ. Ιωάννα Δερμίση, τον κ. Ανδρέα Γαλανό, την κ. Σμαρώ Γιαννούλη, την κ. αρία Βαλσαμίδου, την κ. Εύη Μιχωλού, τον κ. Γιώργο Κουκουλιάτα. Ταυτίστηκαν με την προσπάθειά μας και εργάζονται προς αυτήν την κατεύθυνση με δυναμισμό και ανιδιοτέλεια.

Προηγούμενο Η Πιερία “πετάει” με Aegean Airlines και Olympic Air

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας