Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας 2009 – Συνάντηση εκθετών στο Επιμελητήριο. Συζήτησαν αποτελέσματα και προτάσεις

«Πετυχημένη» έκριναν οι εκθέτες την πρώτη Εμποροβιοτεχνική Έκθεση του Ν. Πιερίας, σε ειδική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου 2009. Σκοπός της συνάντησης ήταν να προβούν εκθέτες και διοργανωτές σε μια ανοιχτή συζήτηση αποτίμησης των αποτελεσμάτων της πρώτης διοργάνωσης και να κατατεθούν προτάσεις και υποδείξεις αναφορικά με το μέλλον της Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Ν. Πιερίας.

Στην πλειοψηφία τους, οι εκθέτες υπογράμμισαν ότι η διοργάνωση της πρώτης ΕΒΕΠ προσμετρά κυρίως θετικά αποτελέσματα και κατάφερε να αναδειχθεί σε σημαντικό εργαλείο για την τοπική επιχειρηματικότητα, παρά τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε αλλά και τις χαμηλές θερμοκρασίες της εποχής.

Σημειώνεται ότι η Εμποροβιοτεχνική Έκθεσης του Ν. Πιερίας, πραγματοποιήθηκε από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 4 Νοεμβρίου 2009, στο συνεδριακό χώρο του Δ. Κατερίνης στην Ανδρομάχη και συνδιοργανώθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, το Δήμο Κατερίνης, το Επιμελητήριο Πιερίας, την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ν. Πιερίας και τον Εμπορικό Σύλλογο Κατερίνης.

Στη συνάντηση με τους εκθέτες συμμετείχαν οι Πρόεδροι του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ν. Πιερίας Χρήστος Εξίζογλου, του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης Κωνσταντίνος Ρέχας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κατερίνης Βαλάντης Θεοδώρου. Επίσης, από το Επιμελητήριο Πιερίας παραβρέθηκαν οι Β’ Αντιπρόεδρος Γιάννης Αναστασιάδης, Γ.Γ. Νίκος Ασαρίδης, Οικονομικός Επόπτης Μάρκος Κουλούμογλου και τα μέλη του Δ.Σ. Νίκος Αποστολόπουλος και Δημήτρης Κωτίκας. 

Ανοίγοντας τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου τόνισε ότι «η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση πέτυχε το στόχο της να αποτελέσει ένα σημαντικό οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός για την τοπική κοινωνία». Εξέφρασε, δε, την ικανοποίησή του από τη μεγάλη προσέλευση του κοινού, που ξεπέρασε τις 8.000. Ακόμη, ευχαρίστησε θερμά όλους όσους συμμετείχαν στην έκθεση και τόνισε ότι το μέλλον της συγκεκριμένης διοργάνωσης θα το αποφασίσουν οι ίδιοι οι εκθέτες.

«Ο Δήμος Κατερίνης στέκεται αρωγός σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Ευελπιστούμε ότι θα έχει συνέχεια η έκθεση με ακόμη μεγαλύτερα αποτελέσματα. Εμείς από την πλευρά μας θα τη στηρίξουμε με κάθε τρόπο», υπογράμμισε ο Γ.Γ. του Δήμου Κατερίνης Βαλάντης Θεοδώρου.

Την ικανοποίησή του από τη διοργάνωση της έκθεσης υπογράμμισε, στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης Κωνσταντίνος Ρέχας αναφέροντας ότι «αν και για πρώτη φορά, αντιμετωπίσαμε ελάχιστα προβλήματα. Σήμερα πρέπει να εξετάσουμε και να αποφασίσουμε το μέλλον της έκθεσης. Ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης ήταν, είναι και θα παραμείνει παρών σ’ αυτή την πρωτοβουλία που στηρίζει τόσο το εμπόριο όσο και τον τόπο μας».

«Ήταν μια σημαντική και πετυχημένη διοργάνωση. Ότι κι αν αποφασιστεί σήμερα, εμείς θα είμαστε δίπλα σας στηρίζοντας τις παραγωγικές τάξεις του τόπου μας», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Χρήστος Εξίζογλου. 

Οι επιχειρηματίες ομόφωνα ζήτησαν να καθιερωθεί σε ετήσια βάση η διοργάνωση της Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης και πρότειναν ως ευνοϊκότερες εποχές για τη διοργάνωσή της τον Οκτώβριο ή την περίοδο μετά το Πάσχα. Επίσης, έκαναν συγκεκριμένες υποδείξεις για την υλικοτεχνική υποδομή της έκθεσης και ζήτησαν την επόμενη χρονιά να προσεγγιστούν επισκέπτες και εκτός των ορίων του νομού. Ακόμη, προτάθηκε να υπάρχουν βραβεύσεις των τριών καλύτερων περιπτέρων, ενώ υπογράμμισαν ότι η διοργάνωση παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, στο κλείσιμο του ωραρίου λειτουργίας της Έκθεσης, πρόσθεσε ένα θετικό πλεονέκτημα στη διοργάνωση. Τονίστηκε, δε, ότι αν και πρώτη φορά, «η έκθεση τα πήγε πάρα πολύ καλά, υπήρχε ικανοποιητική επισκεψιμότητα όλες τις ημέρες, ακόμη κι όταν επικρατούσαν χαμηλές θερμοκρασίες, γεγονός που καταδεικνύει το πραγματικό ενδιαφέρον των επισκεπτών». Τέλος, εξήραν την πρωτοβουλία των συνδιοργανωτών να πραγματοποιήσουν συνάντηση εκθετών ώστε όλοι μαζί να συναποφασίσουν για το μέλλον της διοργάνωσης, κάτι που, όπως τόνισαν αρκετοί παρευρισκόμενοι, βιώνουν για πρώτη φορά στα εκθεσιακά δεδομένα.

Τέλος, με την ολοκλήρωση της συνάντησης, δόθηκαν στους εκθέτες ερωτηματολόγιο (έρευνα) αναφορικά με τη διοργάνωση της Έκθεσης καθώς και Διπλώματα επιτυχημένης συμμετοχής στην Εμποροβιοτεχνική Έκθεσης Ν. Πιερίας.

Προηγούμενο Μητρώο Αξιολογητών – ΕΠΑΝ ΙΙ

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας