Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Ενημέρωση Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα για θέματα ανάπτυξης, συμπεράσματα συνεδρίου και διόδια

Συνάντηση με το Δ.Σ. Επιμελητηρίου

– Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: Ευελπιστούμε στη συνεργασία σας

στο δρόμο που χαράξαμε

– Α. Τζιτζικώστας: Είμαι δίπλα σας να διεκδικήσουμε μαζί

Με το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Πιερίας συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013 στο περιθώριο της ενημερωτικής εκδήλωσης για το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο. Στη συνάντηση, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του ίδιου του Περιφερειάρχη, συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, καθώς και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Νικόλαος Μακρίδης και Δημήτριος Τσιμήτρης. Παραβρέθηκε, επίσης, η Δ/ντρια της Πιερικής Αναπτυξιακής κ. Μπέττυ Παρτσαλίδου.

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου και τα μέλη του Δ.Σ. ενημέρωσαν τον κ. Τζιτζικώστα για θέματα ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας και έθεσαν επί τάπητος προβλήματα που πρέπει να διευθετηθούν. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε έργα και δράσεις όπως προέκυψαν μέσα από τα συμπεράσματα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου, που  είναι εφικτό να υλοποιηθούν άμεσα και σε βάθος χρόνου και ζήτησαν τη στήριξη και τη συνεργασία του Περιφερειάρχη προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν παρέλειψαν επίσης να θίξουν το φλέγον θέμα των διοδίων, η λειτουργία των οποίων προσμετράται πλέον αρνητικά τόσο στην επισκεψιμότητα του νομού όσο και στις μετακινήσεις των κατοίκων.

Το Συνέδριο έδειξε το δρόμο της ανάπτυξης

Στα συμπεράσματα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου εστίασε ο κ. Χατζηχριστοδούλου καλωσορίζοντας τον κ. Τζιτζικώστα. «Ήδη χαράξαμε την πορεία μας και σας θέλουμε δίπλα μας. Σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε τα συμπεράσματα του Συνεδρίου απαρέγκλιτα σε όλους τους τομείς και ευελπιστούμε στη συνεργασία της Περιφέρειας προς αυτήν την κατεύθυνση», τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου καλωσορίζοντας τον Περιφερειάρχη και ευχόμενος καλή επιτυχία στο έργο του.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου επεσήμανε μια σειρά από προτεραιότητες οι οποίες πρέπει να ληφθούν υπόψη για την ανάπτυξη της Πιερίας και της ευρύτερης περιοχής, όπως είναι ο τομέας των υποδομών και ειδικότερα των λιμανιών, κανένα από τα οποία δε διαθέτει την απαιτούμενη άδεια. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη δημιουργίας δημοπρατηρίου στην Ημαθία, η οποία έχει ενισχυμένο πρωτογενή τομέα, τη μετατροπή του αεροδρομίου της Αλεξάνδρειας σε cargo, ώστε να ενισχυθούν οι εξαγωγές και η εξωστρέφεια, αλλά και στο θέμα της προσβασιμότητας των ακτών της Πιερίας, γεγονός που ευνοεί τη θαλάσσια σύνδεση με άλλες περιοχές, όπως η Θεσσαλονίκη και οι Σποράδες. Ζήτησε επίσης τη στήριξη του κ. Τζιτζικώστα για τη δημιουργία του Εμπορευματικού Κέντρου στο Μακρύγιαλο, για το οποίο, όπως τόνισε, υπάρχει μια εξαιρετική μελέτη.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο έργο της Πιερικής Αναπτυξιακής. «Η Πιερική Αναπτυξιακή αποτελεί για την Πιερία ένα εργαλείο που έχει βραβευθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και που τα τελευταία χρόνια έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της αυτοδιοίκησης. Εμείς δεσμευόμαστε πως θα την προστατέψουμε και θα την αναδείξουμε και θέλουμε και τη δική σας στήριξη», τόνισε ο κ. Χατζηχριστοδούλου.

Επίσκεψη ουσίας και όχι απλά εθιμοτυπική

Μήνυμα ενότητας και συνεργασίας έστειλε από την πλευρά του ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος συνεχάρη το Επιμελητήριο για την πρωτοβουλία διοργάνωσης του Αναπτυξιακού Συνεδρίου. «Είμαι Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και σας θέλω στο πλευρό μου. Εξάλλου η επίσκεψή μου δεν έχει απλά εθιμοτυπικό χαρακτήρα, αλλά είναι επίσκεψη ουσίας. Η διοργάνωση του Συνεδρίου και τα συμπεράσματά του αποτελούν ένα εξαιρετικό πόνημα, το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχω συναντήσει πουθενά», υπογράμμισε.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε επίσης το Δ.Σ. για την αλλαγή του μοντέλου διοίκησης της Περιφέρειας, με δύο στόχους: την ανάπτυξη και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη. «Γνωρίζω τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες. Για να επιτευχθούν οι στόχοι χρειάζεται συλλογική δουλειά. Κρατώ τα συμπεράσματα του Συνεδρίου και προσδοκώ σε μια αγαστή συνεργασία. Θέλω στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη να βλέπετε έναν άνθρωπο με τον οποίο μπορείτε να διεκδικήσετε μαζί», κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας.

Η λογική των διοδίων είναι αντιαναπτυξιακή

Ξεχωριστή αναφορά έγινε από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου στο πρόβλημα των διοδίων, το οποίο ταλανίζει την Πιερία. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα μεταξύ της ΚΕΕΕ και του Πρωθυπουργού, το θέμα ετέθη, με τον κ. Χατζηχριστοδούλου να εκφράζει την αισιοδοξία του για θετική εξέλιξη, όσον αφορά στην πρόταση του Επιμελητηρίου.

Την άποψη πως η λογική των διοδίων είναι αντιαναπτυξιακή εξέφρασε ο κ. Τζιτζικώστας. «Δεν μπορούμε να επιβάλλουμε διόδια χωρίς να υπάρχει παράπλευρο δίκτυο. Υπάρχουν μεν συμβάσεις, αλλά μπορούμε να εξασφαλίσουμε κάποια πράγματα. Θα θέσω κι εγώ την πρόταση στον Πρωθυπουργό και θα είμαι μπροστά στα κέντρα των αποφάσεων», κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

Προηγούμενο Αστυνομική Δ/νση Πιερίας – Προμήθεια ελαστικών επισώτρωνΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ – ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΩΤΡΩΝ

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας