Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Ενημερωτική επίσκεψη μαθητών 1ου Γ.Ε.Λ. Κατερίνης στο Επιμελητήριο Κατερίνης για τις δράσεις του σχετικά με την επιχειρηματικότητα

Το Επιμελητήριο Πιερίας επισκέφθηκαν το πρωί της Δευτέρας 08 Απριλίου 2013 μαθητές της Α΄ τάξης 1ου Γ.Ε.Λ. Κατερίνης προκειμένου να ενημερωθούν για το ρόλο της διαφήμισης, αλλά και τις δράσεις του Επιμελητηρίου σχετικά με την επιχειρηματικότητα. Η επίσκεψη των μαθητών εντάσσεται στο πλαίσιο του μαθήματος της ερευνητικής εργασίας, που στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει ως θέμα τη Διαφήμιση. Τους μαθητές, οι οποίοι συνοδεύονταν από τις εκπαιδευτικούς κα Δέσποινα Γελαστοπούλου και κα Αναστασία Σοφού, υποδέχθηκε και ενημέρωσε το μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών κα Χάιδω Παπαχατζή, καθώς και ο Ειδικός Σύμβουλος του Επιμελητηρίου κ. Νικόλαος Χουσουρίδης.

Το συγκεκριμένο project έχει ως στόχο οι μαθητές να μάθουν να εργάζονται σε ομάδες εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους γύρω από συγκεκριμένες θεματικές. Μεταφέροντας τις θερμές ευχές του Προέδρου κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου και του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, η κα Παπαχατζή εξήγησε τι είναι διαφήμιση και πώς αυτή επηρεάζει την καθημερινή ζωή. Μέσα από μια σύντομη ιστορική αναδρομή παρουσίασε τον τρόπο που η διαφήμιση ξεκίνησε και εξελίχθηκε ώστε να φτάσει στη σημερινή της μορφή, σημειώνοντας πως βασική αρχή της είναι η πώληση προϊόντων ή υπηρεσιών.

Επιπλέον, η κα Παπαχατζή μέσα από οπτικοακουστικό υλικό και παραδείγματα εξήγησε το μηχανισμό μέσα από τον οποίο λειτουργεί η διαφήμιση και καταφέρνει να αποτυπωθεί στο μυαλό των καταναλωτών, με αποτέλεσμα να επηρεάζει την καθημερινότητά τους. Μάλιστα σημείωσε χαρακτηριστικά: «Όπως είπε ένας γκουρού των media, κάποτε η διαφήμιση θα αποτελέσει στοιχείο για την ιστορική καταγραφή της καθημερινότητάς μας».

Από την πλευρά του ο κ. Χουσουρίδης, αναφέρθηκε γενικότερα στο ρόλο του Επιμελητηρίου ως προς την ενίσχυση της τοπικής αγοράς, πληροφορώντας τους μαθητές πως το Επιμελητήριο είναι Ν.Π.Δ.Δ. και αριθμεί περισσότερα από 11.000 εγγεγραμμένα ενεργά μέλη. Πρόσθεσε δε πως υλοποιούνται δράσεις με στόχο την τουριστική προβολή της Πιερίας, με πολλαπλά οφέλη για τους επιχειρηματίες του νομού. Ο κ. Χουσουρίδης ενημέρωσε επίσης του μαθητές για την κατάσταση του εργασιακού περιβάλλοντος όπως διαμορφώνεται σήμερα, αλλά και τα συγκριτικά  πλεονεκτήματα που διαθέτει η Πιερία.

Τόσο η κα Παπαχατζή όσο και ο κ. Χουσουρίδης απάντησαν στις ερωτήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει το Επιμελητήριο στη διασύνδεση της επιχειρηματικότητας με την εκπαίδευση.

Προηγούμενο Πραγματοποίηση τριών (3) εκπαιδευτικών σεμιναρίων απο τη Σχολή του Επιμελητηρίου

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας