Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Ενημερωτική ημερίδα για το θεσμό της Διαμεσολάβησης διοργάνωσαν από κοινού ο Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης και το Επιμελητήριο Πιερίας

Ενημερωτική ημερίδα για το θεσμό της Διαμεσολάβησης που η Ελληνική Πολιτεία επιδιώκει να καθιερώσει και στη χώρα μας με στόχο την άμεση επίλυση αστικών και εμπορικών υποθέσεων, πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Πιερίας, το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου. Την ημερίδα διοργάνωσαν από κοινού ο Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης και το Επιμελητήριο Πιερίας όπου ανακοίνωσαν και την Ίδρυση Κέντρου Διαμεσολάβησης, με έδρα το κτίριο του Επιμελητηρίου, συστήνοντας αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία για το σκοπό αυτό.

 Την ημερίδα χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου και ο Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης κ. Αντώνης Παπαντωνίου.  Την εκδήλωση παρακολούθησαν δικηγόροι, οικονομολόγοι, πολιτικοί μηχανικοί – τοπογράφοι μηχανικοί και επιχειρηματίες. Εισηγητές της ημερίδας ήταν διακεκριμένοι δικηγόροι και καθηητές που ανέλυσαν με κάθε λεπτομέρεια τα επιμέρους ζητήματα της διαμεσολάβησης και απάντησαν σε δεκάδες ερωτήματα συναδέρφων τους. Συγκεκριμένα, το πάνελ της ημερίδα διανθίστηκε από τους εξής εισηγητές: τον ομότιμο καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και Πρόεδρο της Επιτροπής Πιστοποίησης Διαμεσολαβητών κ. Λάμπρο Κοτσίρη, τον Δικηγόρο Αθηνών και Ειδικό Συνεργάτη του Γ.Γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Δημήτρη Μάντζο, τις Δικηγόρους Θεσσαλονίκης, Διαπιστευμένες Διαμεσολαβήτριες και Διαπιστευμένες Εκπαιδεύτριες Διαμεσολαβητών κ. Ζωή Γιαννοπούλου και κ. Έλενα Κολτσάκη, την Πρόεδρο Πρωτοδικών Κατερίνης κ. Σταματία Τρικαλλίδη καθώς και τη Δικηγόρο Αθηνών, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια και Διαπιστευμένη Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών κ. Νανά Παπαδογεωργάκη. Την ημερίδα συντόνισε η Δικηγόρος Κατερίνης, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου  Κατερίνης και Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήρια κ. Αφροδίτη Αργυροπούλου.

 Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πιερίας

 «Ιδιαίτερα σημαντική και καθοριστικής σημασίας», χαρακτήρισε ο κ. Χατζηχριστοδούλου την ημερίδα, η οποία ήταν και η πρώτη επίσημη εκδήλωση της κοινής συνεργασίας του Επιμελητηρίου Πιερίας και του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης για την Ίδρυση και Λειτουργία Κέντρου Διαμεσολάβησης με έδρα το Επιμελητήριο. «Το Επιμελητήριο Πιερίας πιστεύει και στηρίζει το θεσμό της διαμεσολάβησης ο οποίος θα διευκολύνει στην ταχύτερη και οικονομικότερη απονομή της δικαιοσύνης και στην καλλιέργεια μιας νέας κουλτούρας για τον Έλληνα επιχειρηματία να προσεγγίζει τις διαφορές του με μια αντίληψη συναίνεσης και συνδιαλλαγής. Ο εμπορικός κόσμος είναι έτοιμος να στηρίξει αυτό το νέο θεσμό τον οποίο όμως πρέπει έμπρακτα να ενισχύσει και να ενδυναμώσει και η πολιτεία διευκολύνοντας και παρέχοντας κίνητρα στον πολίτη να προσφύγει στην διαμεσολάβηση.  Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το Επιμελητήριο Πιερίας σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Κατερίνης ίδρυσαν Κέντρο Διαμεσολάβησης με έδρα το κτίριο του Επιμελητηρίου συστήνοντας αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με σκοπό την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών διαμεσολάβησης. Εύχομαι από καρδιάς όλοι μας να υπηρετήσουμε με συνέπεια και σοβαρότητα αυτό το θεσμό και να τον φθάσουμε σε ένα τέτοιο επίπεδο που να λειτουργεί παράλληλα και ισάξια με τη δικαστική εξουσία, εργαλείο στη γρήγορη και δίκαιη απονομή δικαιοσύνης», σημείωσε κατά το χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

 Αντώνης Παπαντωνίου, Αντιπρόεδρος ικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης.

 Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο κ. Παπαντωνίου ανέφερε ότι αυτή η πρώτη επίσημη ημερίδα για τη διαμεσολάβηση έχει ως στόχο την ενημέρωση συνάδερφων δικηγόρων της πόλης και του κόσμου εν γένει για το νέο θεσμό. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο τι είναι η διαμεσολάβηση και ποιος είναι ο ρόλος των διαμεσολαβητών υπογραμμίζοντας τα πλεονεκτήματα της διαμεσολάβησης που έγκειται «στην ταχύτητα καθώς οι υποθέσεις επιλύονται σύντομα, στο  χαμηλό κόστος για τις δύο αντίθετες πλευρές και την αποφυγή εντάσεων και δημοσιοποίησης ευαίσθητων προσωπικών ζητημάτων, που συνήθως παρατηρούνται κατά τη δικαστηριακή πρακτική κυρίως σε θέματα οικογενειακού ενδιαφέροντος. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης εναρμονιζόμενος με τα σύγχρονα νομικά πλέον δεδομένα και τις εξελίξεις που καθημερινά τρέχουν διάκειται με θετικότητα απέναντι  σ’ αυτόν το νέο εναλλακτικό τρόπο επίλυσης των διαφορών και σας υποσχόμαστε ότι θα είμαστε πρωτοστάτες στην καθιέρωση αυτού του θεσμού».

Προηγούμενο Διεθνής έκθεση για την χρήση του Ξύλου στην Δόμηση LEGNO E EDILIZIA (19-22.02.2015, Βερόνα-Ιταλία)

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας