Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Επίσκεψη Αλγερινών Δημοσιογράφων στο Επιμελητήριο Πιερίας

Το Επιμελητήριο Πιερίας επισκέφθηκε την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013 ομάδα επτά δημοσιογράφων από την Αλγερία, οι οποίοι εκπροσωπούν τις μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας τους και οι οποίοι συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου στο πλαίσιο της διαμονής τους στην Πιερία.

Στη συνάντηση, η οποία έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και διήρκεσε περισότερο από μία ώρα, παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας κ. Νικόλαος Ασαρίδης, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Παύλος Μπατάλας, η Πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών κα Χάιδω Παπαχατζή, ο Ειδικός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Χουσουρίδης, καθώς και η τουριστική πράκτορας κα Μάγδα Μουρατίδου, χάρη στην πρωτοβουλία της οποίας οι αλγερινοί δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν την Πιερία για πρώτη φορά.

Οι δημοσιογράφοι εκπροσωπούν τις μεγαλύτερες αραβόφωνες και γαλλόφωνες εφημερίδες της Αλγερίας. Συγκεκριμένα στην αποστολή συμμετείχαν οι Karim Kali (El Khabar), Belkacem Adjadj (Echourouk), Hattou Hanafi (Liberte), Karim Aimeur (LΆ Expression), Samira Azzegag (Le Temps dΆ Algerie), Mehdi Mehenni (Le Soir dΆ Algerie) και Kafia Ait Allouache (El Moudjahid) και συνοδεύονταν από την τουριστική πράκτορα Messeles Iskra.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου καλωσόρισε τους δημοσιογράφους στο Επιμελητήριο και την Πιερία και συνεχάρη την κα Μουρατίδου για την πρωτοβουλία της. Παράλληλα τόνισε πως η Πιερία είναι ένας τόπος που συνδυάζει στοιχεία που την καθιστούν ιδιαίτερα θελκτική ως τουριστικό προορισμό, όπως είναι η θάλασσα και οι ακτές, το βουνό και οι αρχαιολογικοί θησαυροί. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου επεσήμανε την αναγκαιότητα της ιδιωτικής επιχειρηματικής πρωτοβουλίας, η οποία αποτελεί και τη βάση της κάθε επιχειρηματικής συνεργασίας ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης των επιχειρηματιών. Επιπλέον, ενημέρωσε στους Αλγερινούς δημοσιογράφους για τη διεξαγωγή της Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης και τους κάλεσε να την επισκεφθούν και να τη  γνωστοποιήσουν στην Αλγερία, ώστε να υπάρξει ανάλογη προβολή των προϊόντων της συγκεκριμένης χώρας. Τέλος, κ. Χατζηχριστοδούλου πρότεινε οι επιχειρηματίες της Αλγερίας, οι οποίοι ενδιαφέρονται για τη σύναψη επιχειρηματικών σχέσεων με αντίστοιχους Πιεριείς επιχειρηματίες, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο Επιμελητήριο.

Οι Αλγερινοί δημοσιογράφοι από την πλευρά τους έθεσαν ερωτήσεις σχετικά με τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται οι επιχειρηματίες του νομού, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους οι δύο επιχειρηματικές κοινότητες θα μπορούσαν να έρθουν σε επαφή και να ανοίξουν δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας. Παράλληλα, η κα Μουρατίδου στάθηκε στη δυσκολία με την οποία εκδίδεται η βίζα για τους Αλγερινούς τουρίστες με προορισμό την Ελλάδα, πρόβλημα που κάνει δύσκολη την πρόσβαση στη χώρα.

Οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι την Παρασκευή αναχωρούν για την Αλγερία με στόχο την προβολή της Πιερίας μέσω των μέσων στα οποία εργάζονται, έφυγαν από το Επιμελητήριο αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για τη φιλοξενία και την προοπτική επιχειρηματικών συνεργασιών μεταξύ Πιερίας και Αλγερίας.

Προηγούμενο 5η ΕΒΕΠ-ΚΜ 2013, 27 Σεπ. – 2 Οκτ. 2013

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας