Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Επίσκεψη στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου πραγματοποίησαν μαθήτριες του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης που συμμετέχουν ενεργά στη λειτουργία του φιλανθρωπικού παζαριού του σχολείου τους

Επίσκεψη στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου πραγματοποίησαν μαθήτριες του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης που συμμετέχουν ενεργά στη λειτουργία του φιλανθρωπικού παζαριού του σχολείου τους, συνοδευόμενες από την καθηγήτρια Θεολογίας και εμπνεύστρια της δράσης κα Αιμιλία Ζαχαριάδου και την καθηγήτρια φιλολογίας κα Πολυτίμη Σταματοπούλου. Οι μαθήτριες Παναγιώτα Ζγιάλτου, Μαρία Ζήκου, Δήμητρα Ζυγούρα, Μικαέλα Καζαντζή-Γότσου, Θεοδώρα Μόσχη και Μυρτώ Σακελλαρίου επισκέφτηκαν τον κ. Χατζηχριστοδούλου προκειμένου να τον ευχαριστήσουν για τη δωρεάν παραχώρηση περιπτέρου στην 6η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας – Κεντρικής Μακεδονίας και του πρόσφεραν ως αναμνηστικό έναν καλλιτεχνικό πίνακα.

Οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης, από το 2010 έχουν ξεκινήσει ένα έργο προσφοράς σε παιδιά ? κυρίως συμμαθητές τους-που στερούνται βασικών αγαθών. Υποστηριζόμενα από τη θεολόγο τους κα Αιμιλία Ζαχαριάδου και την καθηγήτρια καλλιτεχνικών κα Χαρά Κουφού, ξεκίνησαν να κατασκευάζουν χειροποίτα αντικείμενα, τα οποία στη συνέχεια τα προωθούν προς πώληση. Με τα χρήματα που μαζεύουν κάθε χρόνο, υποστηρίζουν συμμαθητές τους που ζουν στα όρια της φτώχειας, και στερούνται ακόμη και τα τρόφιμα. Μέχρι σήμερα έχουν στηρίξει πολλούς συμμαθητές τους, αλλά και κοινωνικές δομές, όπως ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ», το Γηροκομείο της Μητρόπολής μας, το Χαμόγελο του Παιδιού, το παιδικό χωριό SOS στο Φίλυρο, κλπ.

Στην 6η ΕΒΕΠ-ΚΜ, τα παιδιά, σε ειδικό περίπτερο που τους παραχωρήθηκε από τους διοργανωτές, εξέθεσαν τις καλλιτεχνικές δημιουργίες τους, και ενημέρωναν το κοινό για τη δράση τους. Φέτος, έχουν ορίσει την ημερομηνία του φιλανθρωπικού παζαριού τους στις 17 Δεκεμβρίου.

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου

«Θα ήθελα για ακόμη μία φορά να συγχαρώ τα παιδιά αλλά και τους καθηγητές τους που τα εμπνέουν προς αυτήν  την κατεύθυνση, για το έργο προσφοράς που αναπτύσσουν στην περιοχή μας. Είναι αξιέπαινη η προσπάθειά σας, ιδίως στα χρόνια της κρίσης που βιώνουμε, καθώς αποτελείτε σωτήρια ανάσα για πολλούς συμμαθητές σας. Κυρίως, όμως, είστε ένα παράδειγμα έμπνευσης και παρακίνησης για όλους εμάς. Σας παραχωρήσαμε περίπτερο στην έκθεση, γιατί πέρα από ένας εμπορικός και οικονομικός θεσμός, η έκθεση έχει και κοινωνικό χαρακτήρα δίνοντας σε όλες τις κοινωνικές δομές βήμα για να αναδείξουν το έργο που προσφέρουν. Είμαστε δίπλα σας σε ότι χρειάζεστε και θα ήθελα να απευθύνω πρόσκληση στο σχολείο σας να μας επισκεφθεί για να σας ενημερώσουμε για το επιχειρείν», ανέφερε μιλώντας στα παιδιά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου χάρισε από έναν αναμνηστικό στυλό στις μαθήτριες και έδωσε στο Γυμνάσιο το σήμα του Επιμελητηρίου Πιερίας.

Προηγούμενο Greece Welcomes You in London – Food & Art” – Λονδίνο, 31 Οκτωβρίου – 2 Νοεμβρίου 2014

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας