Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Πιερίας κλιμάκιο των Οικολόγων Πράσινων

Εξαμελές κλιμάκιο των Οικολόγων Πράσινων επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Πιερίας, το πρωί της Παρασκευής 25 Ιουνίου, όπου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλία Χατζηχριστοδούλου και τον Γ.Γ. Νίκο Ασαρίδη. Οι Σοφία Αναστασιάδου, Δήμητρα Γωγάκου, Χρήστος Ζουμπουλίδης, Ελεονόρα Ζώτου, Θανάσης Μακρής και Γιώργος Περδίκης ενημερώθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις για τα ζητήματα και τα προβλήματα του νομού Πιερίας σε θέματα τοπικής ανάπτυξης και οικονομίας.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Οικολόγων Πράσινων για την πιερική επιχειρηματικότητα κάνοντας ειδική μνεία στην οικονομική κρίση που έχει ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη μείωση του τζίρου στο νομό. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ανάφερε ότι σήμερα υπάρχει «μηδενική παραγωγική πλούτου στο νομό αφού έχουν εναπομείνει ελάχιστες μεταποιητικές επιχειρήσεις» και τόνισε ότι «ο τουρισμός πλέον βρίσκεται στο επίκεντρο του επιχειρηματικού ενδιαφέροντος». Σημείωσε, δε, ότι στασιμότητα παρουσιάζει και η οικοδομική δραστηριότητα. Ακόμη, ο κ. Χατζηχριστοδούλου έκανε εκτενή αναφορά στο παρεμπόριο και το πλανόδιο εμπόριο και υπογράμμισε τις αρνητικές συνέπειες από τον αθέμιτο ανταγωνισμό που προκαλεί ο τρόπο λειτουργίας των αλλοδαπών καταστημάτων. Ιδιαίτερα τόνισε το θέμα της ακρίβειας, των υψηλών ενοικίων των καταστημάτων αλλά και της αύξησης του ΦΠΑ. Τέλος, αναφέρθηκε στην αδικαιολόγητη καθυστέρηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ τονίζοντας ιδιαίτερα τα προγράμματα της πράσινης ανάπτυξης τα οποία, όπως σημείωσε, «ακόμη και σήμερα κινούνται σε αργούς ρυθμούς» και ενημέρωσε ότι το Επιμελητήριο Πιερίας έχει συνταχθεί με την ώριμη πρόταση για ένταξη στο ΕΣΠΑ ενός  βιοτεχνικού πάρκου πράσινης επιχειρηματικότητας στο Αιγίνιο.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν στην κεντρική ιδέα τους να υπάρχει τοπική διασύνδεση προϊόντων, δηλαδή ο Νομός Πιερίας να συνδέσει τον Τουρισμό με την προώθηση των τοπικών προϊόντων της αγροτικής παραγωγής. Τόνισαν, επίσης, ότι ο νομός Πιερίας πρέπει να σκεφθεί εξ αρχής το μοντέλο τουρισμού που θέλει να αναδείξει.

«Στόχος της επίσκεψής μας ήταν να έρθουμε σε επαφή με τις παραγωγικές τάξεις του νομού Πιερίας και να ακούσουμε από πρώτο χέρι τα προβλήματα και την άποψή τους κυρίως στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε σήμερα», σημείωσε σχετικά με τους σκοπούς της συνάντησης ο κ. Περδίκης, εκπαιδευτικός, εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων στο Ν. Πιερίας.

Προηγούμενο Παράταση προγράμματος «Πράσινη Επιχείρηση 2010»

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας