Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Επιστημονικό Συνέδριο «Global Food Summit 2022» (22-23 Μαρτίου 2022)

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Γραφείο ΟΕΥ Μονάχου, από τις 22-23 Μαρτίου 2022, προγραμματίζεται, υπό την αιγίδα του βαυαρικού Υπουργείου Οικονομίας, η διεξαγωγή, σε ψηφιακή μορφή, του επιστημονικού συνεδρίου Global Food Summit 2022, με θέμα «The future of food – Between desire and reality».

Το επιστημονικό συνέδριο Global Food Summit λειτουργεί ως δεξαμενή σκέψης και αποτελεί φόρουμ διαλόγου και δικτύωσης διακεκριμένων προσωπικοτήτων και εκπροσώπων της επιχειρηματικής, πολιτικής, οικονομικής και ακαδημαϊκής κοινότητας. Στόχος του είναι η ανίχνευση νέων τάσεων στον τομέα της βιο – οικονομίας και αγρο – τεχνολογίας και η ανάδειξη επίκαιρων και κρίσιμων θεμάτων, καθώς και των μελλοντικών εξελίξεων, σε διεθνές επίπεδο, στον τομέα της τεχνολογίας, παραγωγής, ασφάλειας και επάρκειας τροφίμων με αποδοτικότερη χρήση των παραγωγικών πόρων. Απευθύνεται σε εδραιωμένες, αλλά και νεοφυείς επιχειρήσεις, επιχειρηματικούς φορείς, ερευνητικά κέντρα, επιστήμονες και πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Στη φετινή διοργάνωση θα συζητηθούν και θα παρουσιαστούν νέες τεχνολογίες, καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες στους τομείς αγροδιατροφικών προϊόντων, βιομηχανίας τροφίμων, διατροφής και τροφικής αλυσίδας, κυκλικής οικονομίας καθώς και εναλλακτικών / βιώσιμων μεθόδων παραγωγής τροφίμων του μέλλοντος. Ειδικότερα, στα θέματα που θα συζητηθούν στο πλαίσιο του συνεδρίου περιλαμβάνεται η παρασκευή εναλλακτικών προϊόντων κρέατος στο εργαστήριο, η αστική γεωργία, η υδροπονία, η εφαρμογή σύγχρονων γεωργικών τεχνικών και η κάθετη γεωργία.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι, ακόμη, υπό διαμόρφωση. Η διάρθρωση της εκδήλωσης, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα, περιλαμβάνει κεντρική ομιλία του καθηγητή Δρ. Matin Qaim, μέλους της Ακαδημίας Επιστημών Leopoldina (German National Academy of Sciences Leopoldina) και διευθυντή του Ερευνητικού Ιδρύματος «Center for Development Research» του Πανεπιστημίου Βόννης, και ακολούθως 3 πάνελ διάρκειας 90 λεπτών με αντικείμενο συζήτησης:

  1. i.              Ecology and water management – υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Βραζιλίας
  2. ii.            Ferming instead of farming – υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου του Ισραήλ
  3. iii.           Out of home, new technologies in systemic gastronomy – υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ολλανδίας

Προγραμματίζεται, επίσης, η διεξαγωγή δύο φόρουμ συζήτησης, στα οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι διεθνών ερευνητικών ιδρυμάτων.

Προς πληρότητα της ενημέρωσής σας, επισυνάπτουμε σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο (στα γερμανικά), καθώς και το πρόγραμμα της περσινής διοργάνωσης, η οποία διεξήχθη σε ψηφιακή μορφή και συμμετείχαν 789 εκπρόσωποι από όλο τον κόσμο.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, ερευνητικά ιδρύματα, επιστημονικές ενώσεις και φορείς, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Global Food Summit 2022, ως ομιλητές, μπορούν να επικοινωνούν απευθείας είτε με το Γραφείο ΟΕΥ Μονάχου (ecocom-munich@mfa.gr και 00498999886713) είτε με τους διοργανωτές στο contact@globalfoodsummit.com .

Προηγούμενο Προκηρύξεις κρατικών διαγωνισμών στη Βουλγαρία-Τεύχος Ιανουάριου 2022

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας