Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Επιστολή Διαμαρτυρίας του Επιμελητηρίου Πιερίας προς τη Διοίκηση του ΟΑΕΕ για τις προτεινόμενες αυξήσεις στις εισφορές

Την έντονη διαμαρτυρία του προς τη διοίκηση του ΟΑΕΕ για τις νέες προτεινόμενες αυξήσεις  στις εισφορές, ύψους 20% στον κλάδο της υγείας και 6% στον κλάδο της συνταξιοδότησης, με αναδρομική ισχύ από 1-1-2009, εκφράζει με επιστολή του το Επιμελητήριο Πιερίας. Η επιστολή, επίσης, κοινοποιήθηκε στην Υπουργό Απασχόλησης και στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Η επιστολή υπογραμμίζει ότι στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε «κάθε αύξηση πέραν του πληθωρισμού επιβαρύνει τις επιχειρήσεις και δεν συμβάλει στον ανταγωνισμό» και ζητά από την Υπουργό Απασχόλησης, που θα επεξεργαστεί την πρόταση της Διοίκησης του ΟΑΕΕ, να μη προβεί στις προτεινόμενες αυξήσεις.

Το κείμενο της Επιστολής έχει ως εξής:

Εκφράζουμε την  πλήρη αντίθεσή μας στις αυξήσεις των εισφορών στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) που προωθεί η διοίκηση του ταμείου προς την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

Θεωρούμε ότι η προτεινόμενη αύξηση των εισφορών του κλάδου συνταξιοδότησης κατά 6% είναι υπερβολική,  ενώ στο κλάδο υγείας επί δύο και πλέον χρόνια, παρά την αυξητική πορεία του κόστους των σχετικών δαπανών, οι εισφορές έχουν κρατηθεί σταθερές, εντούτοις η προωθούμενη αύξηση κατά 20%  πολύ υψηλή.

Φυσικό είναι ο ΟΑΕΕ να αναζητεί  τους απαραίτητους πόρους για την επιβίωσή του, όμως η περίοδο που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιτηδευματίες, οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν  στις οικονομικές τους  υποχρεώσεις.  

Κάθε αύξηση πέραν του πληθωρισμού επιβαρύνει τις επιχειρήσεις και δεν συμβάλει στον ανταγωνισμό.

Θα πρέπει να καθιερωθεί προληπτική αντί για κατασταλτική αντιμετώπιση  της εισφοροδιαφυγής, καθώς και επέκταση της ασφάλισης του ΟΑΕΕ σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας ανεξαρτήτως του πληθυσμού των κατοίκων.

Πιστεύουμε ότι το Υπουργείο Απασχόλησης που θα επεξεργαστεί την πρόταση της Διοίκησης του ΟΑΕΕ να μη προβεί στις προτεινόμενες αυξήσεις.

Προηγούμενο Με Υπουργική απόφαση εντάχθηκαν οι Πιερικές επιχειρήσεις στην παροχή της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων και μη οφειλών

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας