Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Επιστολή Επιμελητηρίου Πιερίας προς τον Πρωθυπουργό με θέμα: “Παράταση της ισχύος του μέτρου της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα των υπηκόων τρίτων κρατών, πλην των κρατών της Ε.Ε. και της Συμφωνίας Σέγκεν, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, μέχρι και τις 30/06/2020”

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ
Κατερίνη,
14 Ιουνίου
2020
28ης Οκτωβρίου 9
 
Αριθ. Πρωτ.
637
Φ.
151
60134 Κατερίνη
 
 
τηλέφωνο
:
2351023211
ΠΡΟΣ:
 
 
1)Γραφείο Πρωθυπουργού,
Υπόψη κκ. Πρωθυπουργού,
Κυριάκου Μητσοτάκη.
φαξ
:
2351025124
 
 
e-mail
:
 
 
website
:
 
 
πληροφ.
:
 
 
 
σελίδες
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΥΠΟΨΗ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
:1)Υπουργού Προστασίας του Πολίτη
κ. Μ. Χρυσοχοϊδη
2) Υπουργού Υγείας, κ. Β. Κικίλια
3) Υπουργού Εσωτερικών,κ. Π. Θεοδωρικάκου
4) Βουλευτές Ν. Πιερίας
5) Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας
6) Αντιπ/ρχη Π.Ε. Πιερίας
7) Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων, Πιερίας ,Ημαθίας ,Πέλλας
8) Σύλλογοι Ενοικιαζομένων Δωματίων του Ν. Πιερίας
9)Εμπορικοί και Επαγγελματικοί Σύλλογοι Ν. Πιερίας
10) Προέδρου ΣΕΒΕ, κ. Γ. Κωνσταντόπουλου

ΘΕΜΑ: Παράταση της ισχύος του μέτρου της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα των υπηκόων τρίτων κρατών, πλην των κρατών της Ε.Ε. και της Συμφωνίας Σέγκεν, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, μέχρι και τις 30/06/2020.

ΣΧΕΤ: ΦΕΚ Β’ 2280/14.06.2020

 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Tην αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, χάρη στις αποτελεσματικές προσπάθειες της κυβέρνησης, ακολουθεί η σταδιακή και με προσεκτικά βήματα πλήρης επανεκκίνηση της Οικονομίας, την οποία εναγωνίως αναμένουν η επιχειρηματική κοινότητα και οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας.

Με έκπληξη λάβαμε γνώση την έκδοση της δημοσιευθείσας στο εν θέματι ΦΕΚ απόφασης Δ1α/ΓΠ.οικ.36806/14.06.2020, σύμφωνα με την οποία παρατείνεται αιφνιδιαστικά η απαγόρευση εισόδου στη χώρα των υπηκόων τρίτων χωρών εκτός Ε.Ε. και της Συμφωνίας Σέγκεν, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι πολίτες της Σερβίας.

Όπως είναι γνωστό ο τουρισμός της Κεντρικής Μακεδονίας, και δη της Πιερίας, στηρίζεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό στις οδικές αφίξεις από την Νοτιοανατολική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και ιδιαιτέρως από τη Σερβία, η οποία επί δεκαετίες αποτελεί μία από τις πιο σταθερές και συνεπείς πηγές ταξιδιωτικού και τουριστικού συναλλάγματος της Βορείου Ελλάδος.

Είναι αποκαρδιωτικό το φαινόμενο, τη στιγμή που η επιχειρηματική κοινότητα της Πιερίας και των άλλων τουριστικών νομών της Κεντρικής Μακεδονίας, πασχίζουν να ανασυνταχθούν και να σώσουν ό,τι είναι δυνατό να σωθεί από μια επερχόμενη οικονομική καθίζηση, τα <<καραβάνια>> των τουριστών αφού συνωστισθούν έξω από τα σύνορά μας να επιστρέφουν χωρίς να πραγματοποιήσουν τις προγραμματισμένες διακοπές τους στην Ελλάδα.

Η τουριστική πελατεία δύσκολα αποκτάται, αλλά πολύ εύκολα χάνεται, προς όφελος των ανταγωνιστών  μας, όταν εφαρμόζονται αιφνιδιαστικά τέτοιου είδους οριζόντια και βλαπτικά για την Οικονομία μας μέτρα.

Έχοντας την απόλυτη πεποίθηση ότι κατανοείτε το μέγεθος του προβλήματος και συμμερίζεστε την αγωνία του επιχειρηματικού κόσμου, παρακαλούμε, όπως επανεξεταστεί το προκύψαν ζήτημα και ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ οι Σέρβοι υπήκοοι από τον κατάλογο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας, προς όφελος της Οικονομίας της και ιδιαίτερα της ευαίσθητης περιοχής μας.

 

Με τιμή

Ο Πρόεδρος

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου

Προηγούμενο Έτοιμο το εκπαιδευτικό υλικό για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας