Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Επιτυχημένη η παρουσία του Επιμελητηρίου Πιερίας στην 23η Διεθνή Έκθεση των Τιράνων 2016

Ικανοποιημένοι επέστρεψαν οι επιχειρηματίες της Πιερίας που συμμετείχαν στην 23η Διεθνή Έκθεση των Τιράνων από τις 24 έως τις 28 Νοεμβρίου στο Palace of Congresses.

Το Επιμελητήριο Πιερίας, που εξασφάλισε ένα από τα καλύτερα περίπτερα για να στεγάσει τους εκθέτες του, έδωσε τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες να προβάλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στην αγορά της γειτονικής χώρας κα

Καθοριστική ήταν η συμβολή της προϊσταμένης του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα, κας Μπέττυς Λάρδα η οποία ενημέρωσε τους επιχειρηματίες για το οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον της χώρας ενώ παρείχε αναλυτικές πληροφορίες στον κάθε ένα επιχειρηματία ξεχωριστά για τις δυνατότητες προώθησης του προϊόντος του.θώς και να ενημερωθούν για τις οικονομικές και επιχειρηματικές προοπτικές που υπάρχουν εκεί.

Σύμφωνα με την κα Λάρδα η αγορά της Αλβανίας είναι μία μικρή αγορά, υπάρχει ωστόσο δυνατότητα ανάπτυξης των ελληνικών επιχειρήσεων καθώς τα ελληνικά προϊόντα δεν είναι άγνωστα στο καταναλωτικό κοινό εκεί. Επιπλέον το τραπεζικό σύστημα -τρεις ελληνικές τράπεζες διαθέτουν υποκαταστήματα- μπορεί να υποστηρίξει τις οικονομικές συναλλαγές των ελληνικών επιχειρήσεων.

Πρόκειται, όπως σημείωσε η εμπορική ακόλουθος, για μία αγορά υπό ανάπτυξη στους τομείς κυρίως των τροφίμων, των κατασκευών, των logistics κ.α., όπου τα ελληνικά προϊόντα με την ποιότητα που τα διακρίνει μπορούν να κατακτήσουν μεγάλο κομμάτι της.


Επιπλέον, η κα Λάρδα σημείωσε ότι η Αλβανία-ως καινούρια αγορά-προσανατολίζεται πλέον στη δημιουργία εξειδικευμένων, κλαδικών εκθέσεων που θα δώσουν τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες να προβάλουν στοχευμένα τα προϊόντα τους σε πιο συγκεκριμένο κοινό και ως εκ τούτου πιο αποτελεσματικά.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην ελληνική γαστρονομία σημειώνοντας τις προσπάθειες που καταβάλλουν στην προώθηση των μεσογειακών- ελληνικών γεύσεων, το GREAT, όπως το χαρακτηρίζουν, όπου και η πιερική γαστρονομία μπορεί να έχει τη δική της θέση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Πιερίας, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, που συνόδευσε την επιχειρηματική αποστολή, ευχαρίστησε την κα Λάρδα για τη διαρκή της παρουσία στο περίπτερο του 

Επιμελητηρίου και την πολύτιμη και αμέριστη βοήθεια που παρείχε στους επιχειρηματίες της Πιερίας. “Η κα Λάρδα αγαπάει την πατρίδα της και το επιχειρείν και το αποδεικνύει με την υποστήριξη και την ενημέρωση που παρέχει στους έλληνες επιχειρηματίες όχι μόνο κατά τη διάρκεια της έκθεσης, αλλά και όποτε της ζητηθεί”, σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕ.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου κάλεσε μάλιστα στην κα Λάρδα να επισκεφθεί την Πιερία και να ενημερώσει, στο πλαίσιο η μερίδας, τους επιχειρηματίες του νομού  σχετικά με τις προοπτικές των επιχειρήσεων στην αγορά της Αλβανίας.

Στην επιχειρηματική αποστολή συμμετείχε επίσης ο κ. Ηλίας Ηλιάδης, μέλος του Δ.Σ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ως εκπρόσωπος του πιερικού τουρισμού, ο οποίος συζήτησε με τον πρόεδρο του Επιμελητήριου και την εμπορική ακόλουθο τις προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού ανάμεσα στις δύο χώρες. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της έκθεσης μοιράστηκε έντυπο υλικό τουριστικής προβολής της Πιερίας.

Προηγούμενο 5ο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας, Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, Θεσσαλονίκη, 9 Δεκ. 2016

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας