Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Η Μαρία Σπυράκη στο Επιμελητηριο Πιερίας – «Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Κυκλική Οικονομία στην Ε.Ε.: ευκαιρίες για δουλειές και ποιότητα ζωής»

Η ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: «Η Μαρία Σπυράκη πάντα δίπλα στο Επιμελητήριο Πιερίας, στηρίζοντας και προωθώντας με κάθε τρόπο τις επιχειρήσεις τις Πιερίας»

Μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα και επιτυχημένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Πιερίας την Τετάρτη 8 Μαΐου με θέμα: “Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Κυκλική Οικονομία στην Ε.Ε.: ευκαιρίες για δουλειές και ποιότητα ζωής” και ομιλήτρια την υποψήφια Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κα. Μαρία Σπυράκη.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι: «Καλωσορίζουμε και ευχαριστούμε την  Μαρία Σπυράκη γιατί ήταν πάντα δίπλα στο Επιμελητήριο Πιερίας όποτε της ζητήθηκε.  Σε συνεργασία και με δική της πρόσκληση διοργανώθηκε επιχειρηματική αποστολή για την προώθηση τοπικών προϊόντων στις Βρυξέλλες και είχαμε πάντα την έμπρακτη στήριξή της σε θέματα που επιχειρηματικού ενδιαφέροντος όπως  δάνεια ή ρυθμίσεις. Με τις παρεμβάσεις της στήριζε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο…. Θέλουμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να μας εκπροσωπούν ικανοί άνθρωποι που γνωρίζουν την οικονομική κατάσταση της χώρας μας και μπορούν να ανταποκρίνονται ειλικρινά και αποτελεσματικά. Σου εύχομαι Μαρία το καλύτερο».

Παίρνοντας το λόγο η  κα. Μαρία Σπυράκη αναφέρθηκε στη νέα οικονομία που αφορά την κυκλική οικονομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, που αποτελούν το μέλλον και είναι αυτά που θα δημιουργήσουν σταθερές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και θα χρηματοδοτηθούν με πολύ μεγάλα ποσά από την Ε.Ε. το 2021-2027. Οι άξονες της κυκλικής οικονομίας αφορούν την ενέργεια και τις ανανεώσιμες πηγές, τη μείωση στη χρήση πλαστικών, τη διαχείριση αποβλήτων και τα οφέλη που προκύπτουν αφορούν τόσο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής όσο και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Συνέχισε αναφέροντας παραδείγματα χωρών όπως η Εσθονία, Λιθουανία, Γαλλία που εκμεταλλεύτηκαν αυτές τις ευκαιρίες της Ε.Ε. και αποτελούν ψηφιοποιημένες κοινωνίες, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και χαμηλό κόστος ενέργειας και τόνισε ότι: «Η Ελλάδα έχει εξαιρετικές δυνατότητες να τα καταφέρει να ψηφιοποιήσει τις υπηρεσίες της και να εισέλθουν αυτές στην καθημερινότητα των πολιτών, αλλά γι’ αυτό χρειάζεται πολιτική βούληση και ως ώριμοι πολίτες πλέον δεν πρέπει να χάσουμε άλλες ευκαιρίες».

Αναφερόμενη στα Επιμελητήρια τόνισε μεταξύ των άλλων ότι: «Οι Διοικήσεις των Επιμελητήριων και τα μέλη αυτών οι επιχειρηματίες δηλαδή, είναι αγωνιστές, είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα σας πω ότι με το νέο κοινοτικό προϋπολογισμό δίνεται πολλαπλή δυνατότητα χρηματοδότησης για την έρευνα, τη νέα τεχνολογία, τη ψηφιοποίηση του εμπορίου και της αγοράς, στη παραγωγή αγροτικών προϊόντων, στην επεξεργασία προϊόντων, αρκεί οι επιχειρήσεις να ξέρουν να τα ζητήσουν με ώριμες σοβαρές μελέτες. Βασική μας προτεραιότητα η χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων σ ένα ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης της κάθε περιοχής».

Αναφερόμενη στις δώδεκα προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ανέφερε κάποιες εξ αυτών, όπως η δημιουργία θέσεων εργασίας για νέους ανθρώπους, η φύλαξη των συνόρων, η αντιμετώπιση του καρκίνου με την αλλαγή μοντέλου ζωής και  διατροφής που συνδέονται με την κυκλική οικονομία, τη στήριξη των νέων ζευγαριών σε συνδυασμό με την υπογεννητικότητα και τη προσβασιμότητα σε ίσες ευκαιρίες που αφορούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες και η Ελλάδα υστερεί ενώ υπάρχουν πολλές κοινοτικές προβλέψεις και προγράμματα.

Κλείνοντας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, αναφέροντας  ότι: «Ο ρόλος μου στην Ε.Ε. είναι να βρω ευκαιρίες, να προτείνω ιδέες και να μπορέσω όσο μπορώ να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Στα χέρια σας έχετε μια μεγάλη δυνατότητα, την ψήφο σας, γιατί η χώρα πρέπει να αλλάξει σελίδα. Μπορούμε να επιλέξουμε την κυβέρνηση που μας αξίζει. Είναι η ευκαιρία της γενιάς μας».

Μετά το τέλος της εισήγησης της κας. Σπυράκη ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με πολλές ερωτήσεις.

Στους παρευρισκομένους η κα. Μαρία Σπυράκη έδωσε δύο βιβλία της, το ένα αφορούσε την κυκλική οικονομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό και το άλλο τον τύμβο της Αμφίπολης, αναφέροντας ότι είναι στα μελλοντικά σχέδια της  η έκδοση βιβλίου του αρχαίου Δίου μέσου του Ε.Λ.Κ. θεωρώντας ότι χώροι όπως το Δίον μπορούν να αποτελέσουν το κέντρο ενός κύκλου ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής γύρω από τον οποίο μπορούν να αναπτυχθούν πολλαπλά προϊόντα και υπηρεσίες και να δοθούν νέες ευκαιρίες και νέες θέσεις εργασίας.

Προηγούμενο «4ο Ελληνικό Σαββατοκύριακο» στο Βελιγράδι Τουριστικοί πράκτορες & Μ.Μ.Ε. του Βελιγραδίου συναντούν την Πιερία

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας