Καλέστε μας +30 23510 23211
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 - 15.30

Ελ

En

Η κατάρρευση της οικονομίας δεν αναστέλλεται με αύξηση του ΦΠΑ

Δήλωση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου

Η κατάρρευση της οικονομίας δεν αναστέλλεται με αύξηση του ΦΠΑ

ProedrosΟ Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας και μέλος της διοικούσας επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, με αφορμή το ενδεχόμενο αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Σύσσωμα τα Επιμελητήρια της χώρας έχουν επισημάνει προς όλες τις κατευθύνσεις, τις αντίξοες συνθήκες και τη δυσβάστακτη χρηματοπιστωτική πραγματικότητα την οποία βιώνει ο επιχειρηματικός κόσμος. Η αποεπένδυση δεν αποτελεί πλέον φόβο, αλλά λυπηρή πραγματικότητα.

Η αύξηση του ΦΠΑ θα δώσει απλά μια ακόμη ώθηση στο κύμα πτωχεύσεων που ζούμε, ενώ η αγορά που ήδη υπολειτουργεί, θα κληθεί να επιτύχει το ιδεατό της απορρόφησης της αύξησης των τιμών που θα προκαλέσει.

Η πολιτεία οφείλει άμεσα να προβεί σε αναδιάταξη των προτεραιοτήτων της και να αντιληφθεί ότι επιβάλλοντας αυξήσεις στους φόρους, δεν εξασφαλίζεται η αύξηση των εσόδων, αλλά το αντίθετο.  Τα επιτηδευμένα εισπρακτικά μέτρα οφείλουν να αντικατασταθούν από επενδυτικές τομές, διότι από μια οικονομία η οποία δεν παράγει, δεν μπορείς να προσδοκάς φόρο. 

Προηγούμενο ΚΕΔΑ Σκοτίνας – Προμήθεια Ειδών Οπωρολαχανικών Προς Κάλυψη Αναγκών Εστιατορίου

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

28ης Οκτωβρίου 9, Τ.Κ. 60134, Κατερίνη

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 15:30

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 – 14:30

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας